επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

132

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και χρόνια πολλά στο Σωτήρη και τη Σωτηρία. Η Εκκλησία μας γιορτάζει σήμερα τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και στο προάστιο των Πατελών που γιορτάζει τον τρόπω τινά πολιούχο του. Ο Χριστός επί της Ολύμπου ή της Μπαντουβά δεσπόζει στην περιοχή και είναι συνδεδεμένος με τη συνοικία.

ΑΝ ΚΑΙ «Δεκαπεντάρης», η σημερινή γιορτή επιτρέπει την ψαροφαγία. Αλλά δυστυχώς η συγκυρία δεν ευνοεί… Ζούμε στην εποχή του… φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο!

ΚΑΙ ΘΑ ΖΟΥΜΕ για πολύ ακόμα. Η Washington Post προβλέπει για την Ελλάδα ακόμα τέσσερις δεκαετίες λιτότητας. Υπολογίστε και μία που έχουμε περάσει από την αρχή της κρίσης και μας κάνουν πενήντα χρόνια. Εμείς, όμως, έχουμε προετοιμαστεί για τα διπλάσια! Τα πρώτα 100, δεν λένε ότι είναι τα δύσκολα;

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, το κράτος αρχίζει να καταλαβαίνει και ν’ απομακρύνεται από τις ιδεοληψίες του. Για παράδειγμα, γίνεται πάρτι στο Nammos της Μυκόνου, εκεί που οι εισπράξεις είναι τρελές, στέλνει 6 υπαλλήλους της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τσεκάρουν τα πάντα και παίρνουν τον αναλογούντα ΦΠΑ. Σωστές δουλειές και πολιτισμένες!

ΕΙΝΑΙ γνωστό ότι στις τάξεις των πτυχιούχων και των μεταπτυχιακών υπάρχει φοβερή ανεργία στην Ελλάδα, εξού και οι διαστάσεις που έχει πάρει το brain drain.

ΥΠΑΡΧΕΙ όμως μια μεγάλη μερίδα που… αντιστέκεται ακόμα, είναι καλλίγραμμη και γένους θηλυκού.   Οι ευειδείς απόφοιτοι των πανεπιστημίων συνωστίζονται σε συνεχείς οντισιόν για μια θέση στον ήλιο του… Greece’s Next Top Model, που έχει δεχτεί 3.000 αιτήσεις για τον νέο κύκλο επεισοδίων!

ΕΙΘΙΣΤΑΙ ύστερα από οποιαδήποτε άσκηση και της Πυροσβεστικής να λένε οι αρμόδιοι ότι έληξε μ’ επιτυχία. Το ίδιο είπαν και στις 8 Μαΐου για την άσκηση «Δια Πυρός» που έγινε στην Πεντέλη, δίπλα ακριβώς από το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά που έκαψε το Μάτι!

ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ  παρακολούθησε από κοντά και ο Τόσκας, αλλά στο αληθινό σενάριο δεν τα πήγε και τόσο καλά.

ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ άραγε μια εκατόμβη νεκρών για ν’ αρχίσει να συζητείται σε σοβαρή βάση η κλιματική αλλαγή ως άμεση απειλή για την Ελλάδα; Δυστυχώς όπως δείχνουν οι εξελίξεις, ναι. Αρκεί να μη συζητηθεί μόνο για το θεαθήναι. Το πρόβλημα είναι σοβαρό, υπαρκτό και βαθιά πολιτικό.

Ο… Επικρητικός

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει