Υπό τη σκέπη της Λότζια εξήντα άστεγοι

ΓΙΑ 18 ΜΗΝΕΣ

220

«Επανένταξη» είναι ο τίτλος του προγράμματος που πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, για τη στήριξη αστέγων της πόλης.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, στο πλαίσιο του γενικότερου προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους».

Το σχέδιο πρόκειται να υποστηρίξει με τις δράσεις του 60 συνολικά αστέγους με τις υπηρεσίες να αφορούν σε κάλυψη ενοικίου, κάλυψη δαπανών οικοσκευής και δαπανών κοινής ωφελείας, κάλυψη δαπανών εργασιακής ένταξης, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, συμβουλευτική, ενημέρωση, πληροφόρηση, αλλά και διασύνδεση με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Βασικός στόχος του σχεδίου,  είναι η μείωση του φαινομένου της έλλειψης στέγης στο Ηράκλειο, μέσα από την στήριξη, πρακτική και ψυχολογική, στους αστέγους.

Το πρόγραμμα  θα ενεργοποιηθεί  από τη στιγμή που θα υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου Ηρακλείου με το Υπουργείο Εργασίας, το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, κάτι που αναμένεται να συμβεί σύντομα.  Οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δικαιούχους έχουν διάρκεια δεκαοκτώ (18) μηνών.

Ήδη έχει ξεκινήσει η συλλογή αιτημάτων για ένταξη στο πρόγραμμα των αστέγων που έχουν καταγραφεί ή και παραπέμπονται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου και άλλων τοπικών υπηρεσιών και δομών.

Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν σχετικά, μπορούν να απευθύνονται στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, ήτοι στα Κέντρα Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, στα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων», καθώς και στο Κέντρο Κοινότητας, Παράρτημα Ρομά και ΚΕΜ στον Δήμο Ηρακλείου, από όπου θα λάβουν τις απαραίτητες κατευθύνσεις για τη διαδικασία και τη δυνατότητα υποβολής αίτησης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες:

2813-409990 & 2813-409112.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει