Η απλή, καθαρή επιθυμία των μικρών κολυμβητών

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

498

Και η πισίνα Αρκαλοχωρίου δεν έχει άδεια!

“Ελάτε, ελάτε να κολυμπήσετε σε καθαρή πισίνα”. Η παρότρυνση μικρών κολυμβητών σε συναθλητές τους από το Ηράκλειο μπορεί να φαίνεται σε ορισμένους υπερβολική, αλλά δείχνει, μέσα από την αθώα αλλά καθαρή ματιά των μικρών, το πόσο πολύ τούς λείπει το καθαρό νερό ή για να είμαστε δίκαοι μια καθαρή και σωστή πισίνα.

Το Ηράκλειο ως γνωστόν υστερεί πολύ σ’ αυτό. Ναι, μιλάμε για την 50άρα πισίνα του κολυμβητηρίου Αρκαλοχωρίου που εγκαινιάστηκε το 2004 (έργο του προγράμματος “Αθήνα 2004”) και δόθηκε στον Δήμο Αρκαλοχωρίου (τότε) ως προίκα.

Ακριβή προίκα, χωρίς άδεια και χρήματα για τη λειτουργία της. Έτσι, είναι κλειστή όλο το χρόνο και το καλοκαίρι τα παιδιά τη χαίρονται και μαθαίνουν κολύμπι. Τα Ηρακλειωτάκια την έμαθαν το Σάββατο. Χάρη στη διοίκηση των Lions Ηρακλείου που οργάνωσε την καθιερωμένη εκδήλωση (ημερίδα προαγωνιστικών κατηγοριών) στη γειτονική κωμόπολη.

Τέτοιες εκδηλώσεις είναι θαυμάσιες “ενέσεις” στην ενδοχώρα. Μακάρι να συνεχιστούν και οι “Lions” εκεί κάθε χρόνο να κάνουν τη γιορτή τους. Στην πισίνα αυτή όλα τα παιδιά χάρηκαν νερό και καθαριότητα όπως και την όλη εγκατάσταση που σέβεται όλους όσοι τη χρησιμοποιούν.

Μπράβο στον Δήμο! Ένας Δήμος που, όπως είπε ο δήμαρχος κ. Καλογεράκης, θέλει να βρει τρόπους θέρμανσης της πισίνας τον χειμώνα αλλά σκοντάφτει στην έλλειψη άδειας της εγκατάστασης και στη γραφειοκρατία. Αχ και να λειτουργούσε όλο τον χειμώνα. Πολλά θα είχαν αλλάξει. Για όλους…

Το Σάββατο ο Δήμος πάντως ήταν αρκετά φιλόξενος. Και σχολιάστηκε θετικά. Μπράβο και στον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό, στον οποίο ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Μανώλης Μαραγκάκης, που έχει την αρμοδιότητα του αθλητισμού, κρατά σε υψηλό επίπεδο τις εγκαταστάσεις.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει