επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

158

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλό Σαββατοκύριακο. Το πρώτο του Αυγούστου, που οι Έλληνες παραδοσιακά κάνουν τις διακοπές τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η ΚΡΗΤΗ σφύζει από κόσμο και όλοι οι δρόμοι και παράδρομοι οδηγούν στις παραλίες. Μπορεί τα μποφόρ να είναι λίγο ενισχυμένα, αλλά καμιά φορά χρειάζονται και αυτά, για να δροσίζει…

ΕΜΕΙΣ με τα 30άρια και δεν την παλεύουμε. Τι να πουν και οι Ίβηρες που περιμένουν σήμερα 50άρια; Σε επιφυλακή Ισπανία και Πορτογαλία από τον απειλητικό καύσωνα, που δεν αποκλείεται να οδηγήσει στο θερμότερο καλοκαίρι της χιλιετίας στην Ευρώπη!

Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ αλλαγή έχει φέρει τα πάνω κάτω και για ν’ αποφύγουμε τα χειρότερα στην Ελλάδα ξεκινάμε τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε δάση και αιγιαλούς. Είναι δε τόση η σπουδή, μετά την τραγωδία στο Μάτι, που ήδη η λίστα με τις πρώτες 100 κατεδαφίσεις  στην Αττική είναι έτοιμη. Αρκεί να μην πέσουμε πάνω στο παράνομο εξοχικό κάποιου ημετέρου…

ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ με τον ακριβή αριθμό των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας συνεχίζεται, όπως και με τον επιμερισμό των ευθυνών. Μέχρι και οι ένστολοι τα ρίχνουν τώρα ο ένας στον άλλο. Και συγκεκριμένα οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ κατά των πυροσβεστών. Αυτό θα πει κοινωνικός αυτοματισμός…

ΠΑΝΤΩΣ ακόμα και μέσα από τις καταστροφές μπορούν να προκύψουν θετικά πράγματα, που να συμβάλουν ώστε η μανία τους να είναι μικρότερη την επόμενη φορά. Στη λογική αυτή ιδρύεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου η Ομάδα Γιατρών του Δρόμου, που θα δραστηριοποιείται σε επικίνδυνες καταστάσεις, υπό τον συντονισμό της Πολιτείας.

ΚΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ που καίγεται το σύμπαν, ο Κουφοντίνας μεταφέρεται από τη σκληρή φυλακή του Κορυδαλλού στην πιο φιλική αγροτική φυλακή  του Βόλου. Και άντε μετά να σταματήσεις τον Κυριάκο μπροστά στην ευνοϊκή μεταχείριση του- καταδικασθέντα σε 16 φορές ισόβια- τρομοκράτη.

ΔΥΣΚΟΛΟΙ καιροί για τους εραστές του δρόμου! Ειδικά στη Γαλλία τα πράγματα σκουραίνουν. Τα γνωστά «καμάκια» που θα συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω θα τιμωρούνται με πρόστιμο 750 ευρώ. Τι να πει κανείς όταν σε μια χώρα ποινοκοποιείται το φλερτ και βαφτίζεται σεξουαλική παρενόχληση. Και άντε μετά να μαζέψεις τους νέους από τα social media απ’ όπου κάνουν… safe καμάκι!

Ο… Επικρητικός

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει