Προς λύση το αδιέξοδο στη Σούπερ Λίγκα και σέντρα 25 Αυγούστου

Να ανέβει μόνο ο πρωταθλητής της Β’ Εθνικής θέλει η Σούπερ Λίγκα
ΣΤΙΣ 25/8 Η ΣΕΝΤΡΑ • ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ • ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ 

195

Κανονικά για το Σάββατο 25 Αυγούστου πηγαίνει  η σέντρα του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.  Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα στο iapopsi.gr,  οι  ισχυροί του ποδοσφαίρου κατέληξαν σε συμφωνία για… όλα και μένουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί το παζλ των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Οριστικά και αμετάκλητα στην προκήρυξη του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα την περίοδο 2018-19, θα προβλέπεται ο υποβιβασμός τριών ομάδων  ώστε από τη σεζόν 2019-20 να υπάρξει μείωση των ΠΑΕ από 16 σε 14.

Οριστικά και αμετάκλητα θα ανέβει  μόνο ο πρωταθλητής της Β` Εθνικής  στη Σούπερ Λίγκα  και αντίστοιχα θα υποβιβαστούν τέσσερις ή έξι ομάδες στη Γ’ Εθνική ώστε τη σεζόν 2019-20 στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία να πάρουν μέρος 18 ή 16 ομάδες αντίστοιχα.

Αυτό που εξετάζεται στην παρούσα φάση είναι αν θα γίνουν αγώνες πλέι άουτ στη μεγάλη κατηγορία  και πόσες ομάδες θα πάρουν μέρος σε αυτούς. Αν δηλαδή υποβιβαστεί απευθείας μια ομάδα και αυτές που θα είναι στις θέσεις 13, 14 και 15 θα δώσουν αγώνες κατάταξης  για να παραμείνει μία στην κατηγορία. Αυτό θα καθοριστεί στη Γενική Συνέλευση της Λίγκας  την Πέμπτη 9 Αυγούστου.

Στην περίπτωση που μετά τα όσα ξεκαθαρίσει η Σούπερ Λίγκα  η προκήρυξη της Football League δεν είναι… εναρμονισμένη κι επιμένει στην άνοδο δύο ομάδων στη μεγάλη κατηγορία, τότε τη λύση θα δώσει η ΕΠΟ που θα καταλήξει στο προαναφερόμενο σχέδιο.

Όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα  το ενδιαφέρον από το κανάλι Epsilon του Ιβάν Σαββίδη φαίνεται να ατονεί.

Αντίθετα, παρατηρήθηκε έντονη δραστηριότητα της NOVΑ με επαφές με κυβερνητικούς αξιωματούχους υψηλού επιπέδου, καθώς εκτιμάται ότι η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να συνεχιστούν οι αναταράξεις στο ποδόσφαιρο μετά τα μέτωπα που αντιμετωπίζει με τις πυρκαγιές και το Μακεδονικό.

Μάλιστα την εποχή κατά την οποία θα ετοιμαστούν οι φιέστες για την τυπική έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, δεν θέλει να έχει μέτωπο και με το ποδόσφαιρο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει