ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

518

Τα όργανα στη Χερσόνησο

Άρχισαν τα όργανα και στη Χερσόνησο! Έμαθα ότι έγινε μεγάλη σύναξη σε  γνωστή ταβέρνα στην πρώην αμερικανική βάση, στην οποία συμμετείχαν πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις και αρκετοί κάτοικοι από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα. Το θέμα που κυριάρχησε δεν ήταν άλλο από τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Μίλησαν αρκετοί για την ανάγκη να προκύψει ένα φερέγγυο σχήμα που να διεκδικήσει με αξιώσεις τον Δήμο, αναφέρθηκαν σε « στασιμότητα των τελευταίων χρόνων». Τόνισαν ότι χρειάζεται ανεξάρτητη από κόμματα και οργανωμένα συμφέροντα παράταξη, που θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στην περιοχή. Το προχώρησαν κιόλας, αφού συζητήθηκε το θέμα ποιος θα ηγηθεί του νέου σχήματος!

 

Και το όνομα αυτού…

…Έπεσαν στο τραπέζι διάφορες προτάσεις, αλλά φαίνεται να καταλήγουν σε κάποια ονόματα που θα μπορούσαν να συζητήσουν μεταξύ τους και στις επόμενες μέρες να καταλήξουν οριστικά σε αυτόν που θα προκριθεί.

Τα ονόματα στα οποία κατέληξαν είναι του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην αντιδημάρχου την περίοδο της δημαρχίας Δοξαστάκη, Κωνσταντίνου Φιλιππάκη, του δημοτικού συμβούλου της τωρινής δημοτικής Αρχής και προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Νίκου Σταυρουλάκη και του Εμμανουήλ Ζερβάκη, πρώην υποψήφιου βουλευτή με το κόμμα του ΚΙΔΗΣΟ στις εκλογές του 2015.  υποψηφιότητα που συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες για να προκριθεί μάλλον είναι εκείνη του Κ. Φιλιππάκη στην οποία κατά τις πληροφορίες μου δεν θα είχαν αντίρρηση και οι υπόλοιποι που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους.

 

Θα κατέβει και ο δήμαρχος

Πάντως έμαθα ότι την προηγούμενη εβδομάδα και ο δήμαρχος Γιάννης Μαστοράκης συγκάλεσε τη δημοτική του ομάδα για να τους ανακοινώσει την πρόθεση του να είναι ξανά υποψήφιος, στην οποία δεν προσήλθαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και δεν ξέρω πλέον ποιοι έχουν σκοπό να τον ακολουθήσουν.

Φυσικά, παραμένει δήμαρχος και αυτό δεν είναι κάτι που το πετάς, αν και από την ομάδα δύο ακόμη κινούνται με τάση ανεξαρτησίας.

Θυμίζω δε ότι ότι ήδη έχουν ανεξαρτητοποιηθεί δυο πρώην αντιδήμαρχοι, ο κ. Λουλουδάκης και ο κ. Πετράκης, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Α. Ασπετάκης έχει ήδη υποβάλει την παραίτηση του.

Σε αναμονή λοιπον των εξελίξεων στον μεγάλο τουριστικό δήμο της Κρήτης. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη βδομάδα.

Ο «Κλεισθενης» όπως φαίνεται έχει αρχίσει να ρευστοποιεί την συνοχή των παρατάξεων  που υπήρχαν μέχρι σήμερα στους δήμους, μια που απαιτείται σήμερα μικρότερος αριθμός υποψηφίων και τα τοπικά συμβούλια πλέον θα εκλέγονται σε διαφορετική κάλπη από εκείνα του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων.

 

Κοτζιάς και Τόσκας

Βρε καλώς τα παιδιά!

Και λέγαμε που είναι ο Κοτζιάς και χάθηκε; Να λοιπόν που ήταν στην ενημέρωση και τη συζήτηση σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιφέρεια Αττικής, που έκανε η Πολιτική Γραμματεία της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ. Δηλαδή Κοτζιάς και Τόσκας! Οι οποίοι εμμέσως ζήτησαν και…συγνώμη!

«Οφείλουμε να ζητήσουμε μία ειλικρινή συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό, που στη διάρκεια της προσπάθειάς μας για υπέρβαση των μνημονίων, δεν καταφέραμε να αλλάξουμε όπως οφείλαμε και έχει ανάγκη ο τόπος, εκείνες τις νοοτροπίες και τις αντιλήψεις που το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της συνενοχής και της διαπλοκής, είχαν μετατρέψει την ελληνική κοινωνία σε συνυπεύθυνη στην παρανομία και ταυτόχρονα το νομιμοποιούσε».

Καμία άμεση αναφορά στην τραγωδία και τους χειρισμούς που την προκάλεσαν, από μία συνιστώσα  της κυβέρνησης στην οποία μετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Τα στελέχη της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ αναλαμβάνουν την… πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί και… πετούν το μπαλάκι στον Αλέξη Τσίπρα:  «Η Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ αναλαμβάνει την Πολιτική Ευθύνη που της αναλογεί ως συγκυβερνώσα Κίνηση.

Ο επιμερισμός της Πολιτικής Ευθύνης πρέπει να είναι άμεσος και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Πρωθυπουργού να το ασκήσει».

 

Είδε και τον περιφερειάρχη ο Μανόλης Κεφαλογιάννης

Είδε και τον περιφερειάρχη

Τους βλέπει όλους θεσμικά ο Μανόλης Κεφαλογιάννης τώρα που έχει περισσότερο χρόνο. Χθες συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Στ.Αρναουτάκη με τον οποίο συζήτησαν για τις εξελίξεις σε όλα τα  μεγάλα έργα-υποδομές στο νησί  και συγκεκριμένα στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, η περαιτέρω ανάπτυξη των λιμένων στο νησί, οι εξελίξεις στα ενεργειακά, όπως επίσης θέματα που αφορούν στην στήριξη του πρωτογενή τομέα, του τουρισμού και η διασύνδεση τους.

Ο Περιφερειάρχης και ο Ευρωβουλευτής συμφώνησαν να ενδυναμωθεί η συνεργασία ανάμεσα στην Αυτοδιοίκηση και τους θεσμούς της Ευρωβουλής με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης της Κρήτης προς όφελος των πολιτών.

 

@patris
Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα, αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Δούρου, Τόσκας και Σκουρλέτης είναι σε επιφυλακή.
Alexis

 

Βγάζουν τα ματάκια τους!

Πραγματικά αναρωτιέμαι ποιος σχεδιάζει στο πόδι όλα όσα γίνονται στο κέντρο του Ηρακλείου. Χθες ξαφνικά και χωρίς καν να προειδοποιήσουν κανένα- έβγαλαν την ανακοίνωση το… μεσημέρι της Πέμπτης!- έκλεισαν την Χατζιμιχάλη Γιάνναρη και ξεκίνησαν ένα πογκρόμ κλήσεων κατά όσων οδηγών δικύκλων βρέθηκαν όχι…παράνομα, αλλά κατά το δοκούν των στελεχών της δημοτικής αστυνομίας!

Και επειδή πολλές φορές τους έχουμε υποστηρίξει, πολλές φορές εμείς οι πολίτες είμαστε που δημιουργούμε ζητήματα στην πόλη αυτή τη φορά ο δήμος ήταν όχι απλώς… φάουλ αλλά απολύτως αδικαιολόγητος για όσα συνέβησαν!

Το απόλυτο μπάχαλο και οι αστυνόμοι να γράφουν τους παντες χωρίς κανένα λόγο- ανάστατοι οι όλοι…

Δυστυχώς στη Λότζια δεν έχουν καταλάβει ότι ουδείς τους φταίει, αλλά βγάζουν τα ματάκια τους μονοι τους. Αν θέλει ο δήμαρχος να ρωτήσει τον Μαρίνο Παττακό ή τον Γιάννη Αναστασάκη να του πουν το κόλπο!

O πρώην υπουργός Βασίλη Μαγγίνα

Θυμήθηκαν τον Μαγγίνα…

Πως τους ήρθε χθες; Που τον θυμήθηκαν; Το Μέγαρο Μαξίμου, κάνοντας επίθεση χθες επίθεση στη ΝΔ έκανε αναφορά σε ένα νεκρό, στον πρώην υπουργό της Βασίλη Μαγγίνα, που έχει φύγει από τη ζωή εδώ και τρία χρόνια. Επίθεση σε νεκρό δεν συνηθίζεται είναι αλήθεια, αλλά Το γραφείο του πρωθυπουργού απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ για τις ευθύνες Κουρουμπλή και Βούτση για τα αυθαίρετα, ότι «δεν μπορεί λοιπόν, το κόμμα των «αναψυκτηρίων», και των καταπατητών, το κόμμα που αποκαλεί «ηλίθια» την πρακτική χαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων, να μας κουνάει το δάχτυλο αποκαλύπτοντας, δήθεν, έγγραφα “φωτιά”».

Ο Βασίλης Μαγγίνας, έφυγε από τη ζωή το Μάρτιο του 2015, σε ηλικία 66 ετών. Τον Δεκέμβριο του 2007, μετά τις εις βάρος του καταγγελίες ότι κατέχει πολεοδομική άδεια για αναψυκτήριο, βάσει της οποίας είχε χτίσει την κατοικία του στο Κορωπί, ο Μαγγίνας υπέβαλε αμέσως την παραίτησή του «για λόγους ευθιξίας», όπως είπε. Τουλάχιστον αυτός παραιτήθηκε από ευθιξία…

 

σύσκεψη για συντονισμό και δράσεις πυροπροστασίας έγινε χθες στο Δημαρχείο Αρχανών Αστερουσίων στα Πεζά. Με τη συμμετοχή  των Δήμων Αρχανών Αστερουσίων, Βιάννου, και Μινώα Πεδιάδος

Νυχτερινά περίπολα!

Τρέχουν για να έχουν! Μια ενδιαφέρουσα σύσκεψη για συντονισμό και δράσεις πυροπροστασίας έγινε χθες στο Δημαρχείο Αρχανών Αστερουσίων στα Πεζά. Με τη συμμετοχή  των Δήμων Αρχανών Αστερουσίων, Βιάννου, και Μινώα Πεδιάδος, με τα στελέχη των τμημάτων της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,της Ελληνικής Αστυνομίας του Δασαρχείου, καθώς και των Ομάδων Εθελοντικών δράσεων και του Ερυθρού Σταυρού.

Στόχος η «Συνεργασία όλων των φορέων κοινές δράσεις και ενημέρωση επαγρύπνηση όλων μας . Οφείλουμε όλοι μας να προσέχουμε ειδικά τις μέρες με αυξημένο δείκτη επικινδυνότητας αφού η καταστροφή μπορεί να έλθει από μια ασήμαντη ενέργεια ή το πέταμα ενός τσιγάρου» τόνισε ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης. Μάλιστα ο Δήμος Βιάννου ανήγγειλε ήδη πρόγραμμα νυκτερινών περιπολιών με εθελοντικές ομάδες για όλο τον Αύγουστο.

 

ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Μου λείπεις βρε Κιμ!

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς χαιρέτισε τον επαναπατρισμό των λειψάνων 55 στρατιωτικών των ΗΠΑ οι οποίοι είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας σε μια τελετή στη Χαβάη την Τετάρτη, κάνοντας λόγο για μια «ιστορική στιγμή».

Τα λείψανα παραδόθηκαν από τη Βόρεια Κορέα στον αμερικανικό στρατό την περασμένη εβδομάδα, σε εφαρμογή μιας από τις συμφωνίες στις οποίες κατέληξαν στη Σιγκαπούρη τη 12η Ιουνίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Και ο Τραμπ δεν άντεξε!

«Ευχαριστώ τον Κιμ Γιονγκ Ουν που κράτησε την υπόσχεσή του για τον επαναπατρισμό των πεσόντων. Δεν εκπλήσσομαι για την ευγενική του πράξη. Ευχαριστώ και για το γράμμα σου, ανυπομονώ να σε δω!», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο αμερικανός πρόεδρος.

 

 

Το ΦΕΚ

Τη δημοσίευση της απόφασης του περιφερειάρχη στο ΦΕΚ περιμένουν οι νέοι αντιπεριφερειάρχες για να αναλάβουν καθήκοντα. Και φυσικά περιμένουν και τη διανομή των γραφείων, καθώς μόνο ο Καλογερής θα κρατήσει το δικό του. Πιθανώς ο Φασουλάκης να πάει στο γραφείο του Αλεξάκη, η Κουτεντάκη να πάρει το γραφείο του Χνάρη, ο Κώτσογλου του Μιχελογιάννη, ο Λεονταράκης της Θεανώς και ο Παρασύρης του Ξυλούρη. Ή κάπως έτσι.

 

Η ντροπή

Ώστε λοιπόν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαιρέτων δεν προχωρούν εξαιτίας της έλλειψης σχετικών πιστώσεων πληρωμής των αναδόχων εργολάβων.

Αλλά ξαναρωτώ: Με τις παράνομες περιφράξεις, που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στις ακτές και που οι απαιτούμενες πιστώσεις  δεν πρέπει να αποτελούν πρόβλημα, τι γίνεται; Έχει κανείς υπ’ όψη τι γίνεται στη μακρά ακτογραμμή της Κρήτης. Επεκτείνονται ακόμη και σε απίθανα μέρη.  Ήμουνα νιος και γέρασα ακούγοντας ή και διαβάζοντας ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων για κατεδάφιση και απομάκρυνση τους κι όλο επεκτείνονται!

Δεν  είναι τώρα ευκαιρία να σταματήσει τουλάχιστο αυτή η ντροπή για την Κρήτη;

 

Ανέκδοτο

Και με την ευκαιρία. Με πήρε Σφακιανός και με ρωτούσε εάν άκουσα κάτι για… κατεδαφίσεις στην περιοχή του!  «Θα φύγουν όλα αυτά τα εκτρώματα που έχουν γίνει στις πανέμορφες παραλίες μας; Άκουσες κάτι;»

Ακόμη γελάω. Κι ο Παύλος μαζί.

 

Ιδρώτας

Τελικά όλοι οι πρώην υπουργοί, στελέχη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ κλπ έχουν από ένα… ωραίο σπίτι στη θάλασσα που μοιάζει με βίλα. Είναι αυτό που λέμε: το απόσταγμα του ιδρώτα τους!

 

Το κατάλαβε

Έχει καταλάβει η Ρένα ότι είναι έτοιμοι να την πετάξουν στον λάκκο των λεόντων; Μάλλον εάν κρίνω ότι έσπευσε να πει σε φίλο της πως «πλέον το πολιτικό μέλλον είναι ζοφερό».

Ήλπιζε ότι θα βγει τουλάχιστον ευρωβουλευτής- αφού δεν μπορεί να είναι υποψήφια βουλευτής- αλλά μάλλον πρέπει να το ξεχάσει κι αυτό.

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει