Οι συντάξεις, ο αγάς και οι βουρδουλιές

337

Το θέμα των συνταξιούχων τώρα είναι πολύ επίκαιρο στα καφενεία, διάφορες συζητήσεις, μια θα μειωθούν οι συντάξεις και μια δε θα μειωθούν.

Μα αγαπητοί μου συνάδελφοι, ήδη έχουν μειωθεί και περισσότερο από το 18%, με την αύξηση του ΦΠΑ, με την αύξηση της βενζίνης και γενικά με την διαβίωση του συνταξιούχου, έχει μειωθεί πάνω από το 30%, διότι οι συνταξιούχοι τα πληρώνουν όλα από τη σύνταξή τους και η κυβέρνηση το γνωρίζει πολύ καλά και δε θα εφαρμόσει τη μείωση του 18% την πρώτη του 2019, αλλά θα αναστείλει την απόφαση πιο πέρα λόγω εκλογών ή θα μας πει ότι λόγω ότι πάνε καλά τα οικονομικά και ίσως να μας κόψει ένα 5%, διότι της το επιβάλλει η Ε.Ε.

Αυτό αγαπητοί μου συνάδελφοι μοιάζει ακριβώς με την τουρκική κατοχή στην Ελλάδα που τότε δεν υπήρχε Ε.Ε. αλλά η τουρκοκρατία, που έστελνε ο αγάς τον τραμπούκο του και του έλεγε “πήγαινε και παίξε δέκα βουρδουλιές του Καρούζου”.

Ερχότανε λοιπόν ο τραμπούκος του αγά και έλεγε “ο αγάς μου είπε να σου παίξω δέκα βουρδουλιές, αλλά επειδή εγώ γνωρίζω ότι είσαι καλός και θα κάνεις ό,τι σου λέμε, θα σου παίξω μόνο πέντε”.

Και ο καημένος ο άνθρωπος έπεφτε στα πόδια του και τον προσκυνούσε επειδή του χάριζε και τις πέντε βουρδουλιές.

Αυτό ακριβώς εφαρμόζει και σήμερα η κυβέρνηση, να κόψει ένα μέρος και να πούμε και “ευχαριστώ”, συνάδελφοι συνταξιούχοι.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει