επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

127

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, 2 του Αυγούστου σήμερα και εγώ δεν βλέπω πώς θα επιβεβαιωθεί η λαϊκή ρήση περί χειμώνα. Επάτησε ο Αύγουστος η άκρα του…

ΤΟ ΜΟΝΟ που βλέπω είναι ενδιαφέρον για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν τον Μάιο του 2019. Υποψηφιότητες με τύχη, χωρίς τύχη, ή που βγαίνουν για να καούν. Κάποιοι γνωρίζουν και πώς στήνεται και πώς παίζεται το παιχνίδι.

ΜΕ ΦΟΝΤΟ τις εκλογές ήταν και ο σαρωτικός ανασχηματισμός στην Περιφέρεια Κρήτης. Ο Σταύρος Αρναουτάκης “πήρε σκούπα” και άλλαξε τους πέντε από τους έξι αντιπεριφερειάρχες.

ΜΟΝΟ ο Καλογερής έμεινε στη θέση του. Προφανώς ο Αρναουτάκης θα έχει και γκρίνιες, αλλά θα εκτίμησε ότι ενόψει της κατάρτισης του νέου ψηφοδελτίου τα οφέλη θα είναι περισσότερα.

ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ της εθνικής τραγωδίας ο αλληλοσπαραγμός συνεχίζεται. Στην κυβέρνηση προφανώς και κατάλαβαν την γκάφα με την απόκρυψη των νεκρών και τώρα τα ρίχνουν στην Πυροσβεστική και στο συντονιστικό. Α, και στην Αστυνομία, που πάντα είναι ο εύκολος στόχος.

ΣΤΟ TWITTER και τα άλλα social media γλεντούν τον Βερναρδάκη, που είπε ότι ο Τσίπρας είναι μόλις 44 ετών και εννοούσε… μην πυροβολείτε τον πιανίστα, μαθαίνει!

Η ΤΣΟΥΠΡΑ, πάντως, περιφερειακή σύμβουλος της Δούρου, το έσταξε το δηλητήριό της για το Μάτι, λέγοντας ότι δεν έγινε οργανωμένη προσπάθεια εκκένωσης του οικισμού. Ούτε… τσούχτρα να ήταν.

ΤΩΡΑ η κυβέρνηση διατείνεται ότι θα κατεδαφίσει τα αυθαίρετα στα δάση και τις παραλίες. Δηλαδή ακόμα και τα ξενοδοχεία, που έχουν κτιστεί πάνω στο κύμα και τις αρχαιότητες;

ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ, λέει, το επενδυτικό ενδιαφέρον των Ισραηλινών στην Ελλάδα. Κρίσιμο ερώτημα: Οι επενδύσεις θα είναι υπό την εποπτεία της Μοσάντ;

ΧΑΤΙΡΑΚΙ στον Ερντογάν έκανε ο Τσίπρας, βγάζοντας με σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή σε υποχρεωτική συνταξιοδότηση τους μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής. Προφανώς ο σουλτάνος θέλει να βάλει νέους δικούς του και χρησιμοποίησε την ελληνική βουλή.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ μέρος του πλανήτη, οι μισθοί των εργαζομένων είναι σε ύφεση. Όχι όμως και στη Γερμανία, που οι ετήσιες αυξήσεις καλά κρατούν. Για τους άλλους λιτότητα, για τους ίδιους αυξήσεις.

Ο… Επικρητικός

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει