Ο δαιμόνιος Zakaria: «Κάρφωνε» τους άλλους διακινητές για να έχει το μονοπώλιο στην Κρήτη

Ο ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ… ΣΥΡΟΣ

308

Χάρη στην πληροφορία του πονηρού Σύρου οι αστυνομικοί έφτασαν στις σπηλιές της ντροπής στη νότια Κρήτη

Ο δήθεν πληροφοριοδότης ήταν σατανικός! Ο λόγος για έναν 31χρονο Σύρο (τον καταζητεί η Ιντερπόλ), ο οποίος μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2016 ήταν το πρωτοπαλίκαρο στην Κρήτη διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που προωθούσε μετανάστες από την Αίγυπτο στο νησί με σκοπό την έλευσή  τους στον Πειραιά.

Ο Zakaria με τα …χίλια πλαστογραφημένα ονόματα ήταν το «πρώτο βιολί» επί κρητικού εδάφους ενός εκ των κυριότερων εγκληματικών πυρήνων στην ανατολική Μεσόγειο σε θέματα διακίνησης μεταναστών από τη βόρεια Αφρική στην Ευρώπη. Γύρω του είχε συσπειρώσει μία πολυμελή ομάδα ατόμων, ανάμεσα στους οποίους και αρκετοί Κρητικοί, οι οποίοι είχαν ενταχθεί πλήρως στην οργάνωση με δέλεαρ την …μπίζνα.

Ο Zakaria, χρόνια στο κουρμπέτι, δεν έβλεπε με «καλό μάτι» ότι στην Κρήτη δραστηριοποιούνται και άλλοι πυρήνες, οι οποίοι θησαυρίζουν από τις καραβιές μεταναστών που έρχονταν κάθε τόσο από την Αίγυπτο. Ήθελε την Κρήτη μονοπώλιο για εκείνον και τους συνεργούς του.

Τον Αύγουστο του 2016 και ενώ περίμενε να παραλάβει ένα ακόμα σκάφος με μετανάστες κοντά στη Χώρα Σφακίων, έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο «εξόντωσης» των αντιπάλων του ώστε αφενός να τους βγάλει από τη μέση, αφετέρου να καθαρίσει το πεδίο για να μπορεί εκείνος να δράσει ανενόχλητος.

Στις 22 Αυγούστου λοιπόν, ένα λεπτό μετά τα μεσάνυχτα, κάλεσε στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου και στη συνέχεια στο Λιμεναρχείο Καλών Λιμένων, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Αλί Μουσταφά». Στην επικοινωνία που είχε ο παμπόνηρος Σύρος κάρφωσε με κάθε λεπτομέρεια το «αντίπαλο δέος».  Τους ανέφερε ότι τα ξημερώματα επίκειται στην περιοχή του Τσούτσουρα η άφιξη σκάφους που μεταφέρει 30-40 αλλοδαπούς, οι οποίοι θα μεταφερθούν σε σπήλαιο για δύο ημέρες και στη συνέχεια θα προωθηθούν στο εσωτερικό της ενδοχώρας.

Ήταν μάλιστα τόσο ενημερωμένος που ανέφερε στους λιμενικούς ότι στο κύκλωμα εμπλέκονται  αστυνομικός και Αφγανός από την περιοχή, ενώ τους …συμβούλευσε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και μυστικοπαθείς καθώς ο συγκεκριμένος πυρήνας διέθετε και παρατηρητές.

Τα όσα έδωσε στις Αρχές ο υποτιθέμενος πληροφοριοδότης ήταν καθόλα αληθή και αφορούσαν την τρανταχτή υπόθεση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας στις αρχές Μαρτίου του 2017 όταν σε μία εξαιρετικά επικίνδυνη επιχείρηση άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων «ξέθαψαν» μέσα από κρησφύγετα -ποντικότρυπες στα νότια του νομού Ηρακλείου 113 μετανάστες.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο «φαντομάς» είχε πέσει στα χέρια των διωκτικών Αρχών τον Αύγουστο του 2016 μαζί με άλλους εμπλεκόμενους καθώς συνελήφθησαν ενώ μετέφεραν πέντε Αιγύπτιους από την ενδοχώρα στο λιμάνι του Ηρακλείου με σκοπό οι αλλοδαποί να ταξιδέψουν στον Πειραιά.

Ο Zakaria στάθηκε όμως τυχερός καθώς μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους με αποτέλεσμα να διαφύγει στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Ρουμανία. Γνώριζε ότι η θέση του θα χειροτερέψει και επέλεξε να διαφύγει και να έχει μία πιο… διακριτική διασύνδεση με το κύκλωμα.

Η διαφυγή του «φρέναρε» για λίγο την δράση του κυκλώματος  και τις έρευνες των Αρχών αλλά η υπόθεση δεν χάθηκε αφού στην πορεία το κύκλωμα επανεργοποιήθηκε και μάλιστα προέκυψαν και άλλες προεκτάσεις. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει διακοπεί για την ερχόμενη Τρίτη  στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης με συνολικά 18 κατηγορούμενους, στην πλειονότητα τους κρητικοί.  Να σημειωθεί ότι κάποιοι εκ των κατηγορουμένων αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών, κλοπή από κοινού κατ’ εξακολούθηση αλλά και εμπρησμό από πρόθεση.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει