Κινηματογραφή

168

Κινηματογραφή

Καλοκαίρι είναι, θα περάσει.

ΚΑΘΑΡΣΗ: Η ΑΡΧΗ – THE FIRST PURGE

Σκην.: Τζέραρντ ΜακΜάρεϊ.

Πρωτ.: Ίλαν Νόελ, Λεξ Σκοτ Ντέιβις, Γιόιβαν Γουέιντ.

Στις Η.Π.Α. του κοντινού μέλλοντος ένα καινούριο υπερσυντηρητικό κόμμα κερδίζει τις εκλογές κι η κυβέρνηση αποφασίζει να διεξαγάγει ένα πείραμα ταξικής εκκαθάρισης με τίτλο Κάθαρση: μία φορά μέσα στον χρόνο για δώδεκα ώρες οι πολίτες είναι ελεύθεροι να παρανομήσουν με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς καμία συνέπεια από τον νόμο.

Κοινωνική αλληγορία δράσης που αποτελεί prequel των «Κάθαρση» («The Purge», 2013), «Κάθαρση: αναρχία» («The Purge: Anarchy», 2014) και «Κάθαρση: έτος εκλογών» («The Purge: Election Year», 2016), τα οποία είναι όλα γραμμένα και σκηνοθετημένα από τον Τζέιμς ΝτεΜόνακο, που εδώ διατηρεί τον ρόλο του σεναριογράφου αλλά παραδίδει τη σκηνοθεσία στον ΜακΜάρεϊ.

Καλογυρισμένη, αγωνιώδης σ’ έναν βαθμό, μ’ ένα ικανό καστ καθοδηγημένο αξιοπρεπώς και με μια πάντα ευπρόσδεκτη προοδευτική ρητορική, η ταινία έχει την ατυχία ν’ αποτελεί την τέταρτη προσθήκη σε μια σειρά που μοιάζει να έχει εξαντλήσει προ πολλού την ομολογουμένως εύστοχη και πρόσφορη σεναριακή ιδέα της.

 

Κιάνου Ριβς - ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ

ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΗ ΣΙΒΗΡΙΑ – SIBERIA

Σκην.: Μάθιου Ρος

Πρωτ.: Κιάνου Ριβς, Άνα Ουλάρου, Πάσα Λίχνικοφ

Ένας αμερικανός λαθρέμπορος διαμαντιών ταξιδεύει στην Αγία Πετρούπολη για να πραγματοποιήσει μια πώληση σ’ έναν ντόπιο μαφιόζο. Στην πορεία όμως ερωτεύεται με την ιδιοκτήτρια ενός μπαρ και το αίσθημά τους θα περιπλέξει την κατάσταση.

Αισθηματικό δράμα εγκλήματος, κοινότοπο, φλύαρο, άρρυθμο και περιστασιακά ανόητο, χαραμίζει τη μελαγχολική, κυνική ατμόσφαιρά του, μοιάζοντας να μην ξέρει πώς να υπηρετήσει τους ούτως ή άλλως συγκεχυμένους στόχους του.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει