Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Καθηλωμένος κάτω από τα 20 εκατ. ευρώ ο τζίρος

128

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε χθες το Χρηματιστήριο Αθηνών, χωρίς όμως να καταφέρει για ακόμα μια φορά να ανεβάσει συναλλακτικούς ρυθμούς και με τον τζίρο να παραμένει καθηλωμένος κάτω από τα 20 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε κέρδη 0,90% κλείνοντας στις 758,18 μονάδες, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κινήθηκε μεταξύ των 747,77 (-0,49%) και 758,31 μονάδων (+0,92%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 17,5 εκατ. ευρώ με τον όγκο συναλλαγών να ανέρχεται στα 16,3 εκατ. τεμάχια.

Η εγχώρια αγορά αναζητά κάποιο νέο καταλύτη για να μπορέσει να πάρει κατεύθυνση με τους επενδυτές να σατρέφουν την προσοχή του στη σημερινή, συνέντευξη του επικεφαλής της ομάδας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, Πίτερ Ντόλμαν στις 15.00 ώρα Ελλάδος οπότε έχει προγραμματισθεί, για να παρουσιασθεί η έκθεση του Άρθρου IV για τις τράπεζες αλλά και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους καθώς αυτή η έκθεση αναμένεται να κινητοποιήσει τόσο το ελληνικό Χρηματιστήριο όσο και την αγορά ομολόγων.

Οι θέσεις του ΔΝΤ για τις ελληνικές τράπεζες έχουν στο παρελθόν ταράξει πολλές φορές τα νερά της αγοράς, και αν και οι τρέχουσες έχουν ήδη γίνει γνωστές, αναμένεται ωστόσο να δοθεί περισσότερη σαφήνεια από το Ταμείο αλλά και συστάσεις τόσο προς τις ελληνικές αρχές όσο και προς τις ευρωπαϊκές, για τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Στις διεθνείς αγορές σταθεροποιητικές τάσεις διαμορφώνονται για τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τα αποτελέσματα των εισηγμένων να βρίσκονται στο προσκήνιο. Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου με το χρυσό να μένει στάσιμος ενώ στα εμπορεύματα ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει