Ο καιρός τρελάθηκε – Βροχές και στην Κρήτη

432

Ο καιρός τρελάθηκε! Ισχυρή καταιγίδα ξέσπασε λίγο μετά τις 13.30 μ.μ. χθες  στο νομό Αττικής.

Τα φαινόμενα ήταν κατά τόπους ισχυρά, ενώ αγωνία υπάρχει για την εξέλιξή τους στις πυρόπληκτες περιοχές, όπου οι κάτοικοι έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί και συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα και αύριο και στην Κρήτη!

Λόγω της καταιγίδας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετώπισαν στην Αθήνα στην περιοχή του Ψυχικού και Γηροκομείου, καθώς και στον Καματερό και τον Κόκκινο Μύλο.

Επίσης προβλήματα αναφέρονται σε Μαρούσι, Κηφισιά και Κεφαλάρι.

Λόγω της καταιγίδας κλειστοί έμειναν οι σταθμοί του μετρό στο Νομισματοκοπείο, λόγω διακοπών ρεύματος και στην Πανόρμου, λόγω συσσώρευσης υδάτων και στις δύο αποβάθρες.  Η Πυροσβεστική δέχθηκε  πάνω από 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Οι κλήσεις έχουν γίνει από πολλές περιοχές του δήμου Αθηναίων, τα βόρεια προάστια, Χολαργό, από Αγίους Αναργύρους, Καματερό, Νέα Φιλαδέλφια, Χαλκηδόνα. Λίγες κλήσεις έχουν γίνει από Ηλιούπολή, Ζωγράφου και Γλυφάδα.

Συγκροτήθηκαν άμεσα 35 συνεργεία με 120 πυροσβέστες. Εξ αυτών, 16 κλήσεις αφορούσαν σε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι τους, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν χρειάστηκε επέμβαση καθώς είχαν βγει έγκαιρα μόνοι τους.

Συστάσεις προς τους πολίτες από την Πολιτική Προστασία

Σε ανακοίνωσή της μέσω twitter, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

«Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει σε μήνυμά της:

«Κατά τη διάρκεια των έντονων φαινομένων αποφεύγουμε:

– να διασχίζουμε χειμάρρους & ρέματα, πεζή ή με όχημα (και για αρκετές ώρες μετά την εκδήλωσή τους)

– τις εργασίες υπαίθρου & δραστηριότητες σε θαλάσσιες & παράκτιες περιοχές

– τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα & πινακίδες».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει