Η επιτροπή για το βραβείο Μανασάκη

267

Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής που έχει οριστεί για να απονείμει το βραβείο Βιργινία Μανασάκη, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΣΔΑΚ, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε όλο το πλαίσιο το οποίο θα πρέπει να προσδιοριστεί προκειμένου να ξεκινήσει η απόδοση της τιμητικής αυτής διάκρισης.  Ειδικότερα στη συνεδρίαση συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι του Πολυτεχνείου του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Κρήτης και ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ κ. Χάρης Μαμουλάκης.

Ο ίδιος με δηλώσεις του στην «Π» τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «H Βιργινία Μανασάκη, αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Βιομηχανίας και στέλεχος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. έφυγε πολύ νωρίς, σε μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής της, αφήνοντας όμως πίσω της σπουδαίο έργο τόσο στον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. όσο και στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η όρεξή της για ζωή και προσφορά αλλά κυρίως η αγάπη της για τη μόρφωση και η ακούραστη ενασχόλησή της με το πολυσχιδές αντικείμενο της διαχείρισης των απορριμμάτων, έδωσε το έναυσμα για τη θέσπιση από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. ετήσιου βραβείου το οποίο θα απονέμεται σε διδακτορικούς φοιτητές (καθώς και ή ίδια ήταν υποψήφια διδάκτωρ) για την διατριβή τους σε περιβαλλοντικά και ενεργειακά ζητήματα».

Όπως ο ίδιος εξηγεί, το βραβείο θα είναι ετήσιο, εθνικό και ο τίτλος του θα είναι βραβείο «Βιργινίας Μανασάκη». Η απονομή του θα γίνεται ύστερα από αξιολόγηση αιτήσεων, οι οποίες θα υποβάλλονται στον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. μετά από δημοσίευση σχετικής προκήρυξης στον τοπικό και εθνικό τύπο.

Η επιτροπή θα έχει 2ετή θητεία και η επιβράβευση θα περιλαμβάνει την απονομή επαίνου και ενός ειδικά σχεδιασμένου βραβείου, καθώς και του χρηματικού ποσού των 3.000 ευρώ για την ενίσχυση των σπουδών του βραβευθέντος. Μετά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής, ξεκινούν και πρακτικά οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση της διαδικασίας απόδοσης του βραβείου.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει