ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

464

Υποδομές θλίψης

Δεν είναι της… αθλητικής αρμοδιότητας η στήλη, αλλά έχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι το Ηράκλειο χωλαίνει σε υποδομές. Ειδικά στις υποδομές για αθλήματα που έχουν πια μεγάλη άνθηση, όπως είναι το κολύμπι.

Το κολυμβητήριο Ηρακλείου είναι σε οικτρή κατάσταση. Και το βλέπεις όταν το συγκρίνεις ακόμη και με περιοχές, όπως το Αρκαλοχώρι (φωτογραφία) που δεν συγκρίνεται ούτε στον πληθυσμό, αλλά ούτε στις οικονομικές δυνατότητες με το Ηράκλειο.

Εκεί έχουν κάνει τα στοιχειώδη: μια πισίνα, αποδυτήρια που εξυπηρετούν τους αθλητές, εγκαταστάσεις καθαρές, ακόμη και μικροφωνική εγκατάσταση…

Τι να πεις για τη μιζέρια του κολυμβητηρίου Ηρακλείου, τον περιβάλλοντα χώρο, τα αποδυτήρια…

Αλλά ποιος έχασε το φιλότιμο για να το βρουν οι διοικούντες;

στην πρώην αμερικάνικη βάση των Γουρνών

Τρόμαξαν με όσα είδαν

Επενδυτές από την Αμερική (Αμερικανοί και Ελληνο-αμερικανοί) πήγαν πρόσφατα στην πρώην αμερικάνικη βάση των Γουρνών. Θέλουν να κάνουν μια μεγάλη επένδυση στην περιοχή που βγάζει σε διαγωνισμό τώρα το ΤΑΙΠΕΔ. Θα φέρουν ξενοδοχεία από το Λας Βέγκας, θέλουν να κάνουν λέει… παπάδες στην περιοχή.

Αλλά τρόμαξαν. Από τη μία με την ομορφιά του τοπίου και του φιλέτου και από την άλλη με αυτά που είδαν. Διάφοροι καταυλισμοί, κάτι περίεργες καταστάσεις που έχουν γίνει εκεί μαζί με τα… ωραία του Θαλασσόκοσμου και τις άλλες επενδύσεις.

Όλα χύμα! (Πραγματικά, δεν βρέθηκε κάποιος να τους πει ότι εκεί είναι…καλή η κατάσταση; Να τους πει ότι αυτά και χειρότερα είναι στο κέντρο του Ηρακλείου, στην Αλικαρνασσό, στο αεροδρόμιο για να πάρουν τα πάνω τους;)

 

Για 9η συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Λιβαδιωτών με όλους τους φορείς των Λιβαδίων διοργάνωσε στο ψηλότερο σημείο της Κρήτης την εκδήλωση:"Η Στράτα του Ψηλορείτη στο Λιβαδιωτικο Αόρι"Πολύς κόσμος στον Ψηλορείτη!

To είπαν και το έκαναν θεσμό!

Για 9η συνεχή χρονιά οι Λιβαδιώτες πιστοί στο ραντεβού καλωσόρισαν όλο τον κόσμο στην κορυφή του Ψηλορείτη!

Για 9η συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Λιβαδιωτών με όλους τους φορείς των Λιβαδίων διοργάνωσε στο ψηλότερο σημείο της Κρήτης την εκδήλωση:”Η Στράτα του Ψηλορείτη στο Λιβαδιωτικο Αόρι”, χθες Κυριακή.

Η εκδήλωση αυτή τη φορά δεν είχε γλέντι λόγω του εθνικού πένθους, αλλά είχε πεζοπορία, φυσιολατρία, μια άλλη εικόνα της Κρήτης!

(φωτογραφία Θ. Σακλαμάκης)

 

 

 

 «Ήφαιστος»: η ομάδα δικυκλιστών πυροσβεστών 

Τι έγινε αυτή η ομάδα;

Η φωτιά στο Μάτι και η τραγωδία στην οποία εξελίχθηκε έβγαλε πολλά στη φόρα. Και κυρίως ανέδειξε το τεράστιο πρόβλημα συντονισμού των Αρχών αλλά και την απουσία τους στην έγκαιρη προειδοποίηση των κατοίκων…

Στο τελευταίο -λένε- θα είχε βοηθήσει σίγουρα η ομάδα Θησέας, η ομάδα 100 δικυκλιστών πυροσβεστών με πάνω από 50 μηχανές.

Αποστολή της ήταν περιπολίες σε ευαίσθητες για πυρκαγιές περιοχές και θα κατεύθυναν κατοίκους σε περιπτώσεις εκκένωσης.

Η συγκεκριμένη ομάδα δημιουργήθηκε το 2010 με την ονομασία «Ήφαιστος» από την τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.

Τότε 750 εποχικοί πυροσβέστες και 100 μοτοσυκλέτες 250 κυβικών  έκαναν περιπολίες σε 135 τομείς εκ των οποίων οι 60 ήταν σε Αττική και οι 75 στην περιφέρεια.

Η ομάδα τελικά υπολειτουργούσε τα επόμενα χρόνια και το 2013 επαναδραστηριοποιήθηκε με την ονομασία «Θησέας».

Η εν λόγω ομάδα προβλεπόταν στο νόμο Δένδια, όμως το 2017 αδρανοποιήθηκε.

 

@patris
Δύο υπουργοί, Τόσκας και Κουρουμπλής, είχαν ενημερωθεί από νωρίς για νεκρούς, αλλά δεν είπαν τιποτα στον Τσίπρα, στην ενημέρωση στις 11 το βράδυ.
Για να μην τον στενοχωρήσουν.

Rena

 

Εκεί στα Λιμανάκια

Πολλές διαμαρτυρίες για τα Λιμανάκια στη Χερσόνησο. Κόσμος στοιβάζεται εκεί, αυτοκίνητα, το ένα πάνω στο άλλο, δεν έχουν πού να παρκάρουν. Το πρόβλημα φαίνεται πως είναι πιο οξύ καθώς ένας ιδιωτικός χώρος έκλεισε- ελπίζω να μην γίνει καμιά στραβή και μετά να τρέχει ο Δήμος να μας εξηγήσει τι… δεν έκανε για να προλάβει.

 

Ενόχλησε το… άφαντος

Ενόχλησε το Μαξίμου το αιχμηρό δημοσίευμα από το πρακτορείο Reuters για τις ευθύνες της κυβέρνησης στις φονικές πυρκαγιές της Αττικής και τη στάση του πρωθυπουργού.

Το πρακτορείο σημειώνει ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κατηγορούνται γιατί δεν ζητήθηκε συγγνώμη για τη φονικότερη πυρκαγιά στην Ελλάδα και γιατί απέτυχαν να αποτρέψουν την τραγωδία. «Επέστρεψε από τη Βοσνία εσπευσμένα τη Δευτέρα το βράδυ, λίγες ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς.

Αλλά μένοντας άφαντος για τρεις ημέρες εξαγρίωσε κάποιους ανθρώπους»  σημειώνει το Reuters. «Ηταν στο γραφείο του, προεδρεύοντας τη μία συνάντηση μετά την άλλη, με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, τους δημάρχους.

Ηταν απασχολημένος συντονίζοντας την επιχείρηση»  δήλωσε στο Reuters κυβερνητικός αξιωματούχος απαντώντας στο δημοσίευμα.

 

Δείτε πού… έβαλαν τη θάλασσα!Δείτε πού… έβαλαν τη θάλασσα!

Είναι μια από τις χιλιάδες περιπτώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Την έστειλε φίλος της στήλης.

Κοιτάξτε τώρα πού πήγε ο άνθρωπος και έχτισε τον ιδρώτα του και πού πήγαν κάποιοι  -υποψιάζομαι ότι πάνε για… αποσταθεροποίηση!-  και έβαλαν τη θάλασσα μπροστά στην αυλή του!

Αλλά πού θα πάει… δεν θα έρθει μια αριστερή κυβέρνηση, όλα θα τα φτιάξει!

 

 

 

 

 

 

Αμάν με τις παραιτήσεις

Αμάν πια με αυτό το τρολάρισμα στον πρωθυπουργό που…δεν παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη.

Λες και έχει διαβάσει τα νομικά ο Αλέξης και ήξερε τι να κάνει!

Αλλά πραγματικά εντυπωσιάζομαι με την υποκρισία όσων εύκολα ζητούν την παραίτηση του Τσίπρα όταν μόλις πριν μερικά χρόνια, όταν κάηκαν τόσοι άνθρωποι… ουδείς παραιτήθηκε.

Μόνο ο στρατηγός άνεμος σταμάτησε να φυσά και σωθήκανε οι υπόλοιποι ανθρωποι!

 

το τρολάρισμα στον πρωθυπουργό που…δεν παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη.

Και η πολιτική ευθύνη

Τα περί πολιτικής ευθύνης και παραιτήσεων σχολίασε πάντως ένας… παραιτηθείς -παραιτήθηκε το 2008 για άλλο λόγο- ο Γιώργος Βουλγαράκης, με αφορμή τις πυρκαγιές στην Αττική, τη συνέντευξη τύπου με τα “όλα έγινα σωστά” και την πολιτική ευθύνη που αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός… στα λόγια.

“Η “Πολιτική Ευθύνη” δεν είναι κάτι αόριστο ως έννοια και η ανάληψή της  παραπέμπει σε παραίτηση αυτού που την αποδέχεται και την αναλαμβάνει.

Έτσι τουλάχιστον μάθαμε στα πρώτα έτη της Νομικής από τον Δ. Τσάτσο…” – γράφει ο Γιώργος Βουλγαράκης. Ναι, ο Τσάτσος το είπε αυτό, αλλά δεν είχε υπόψιν του την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Γι’ αυτούς δεν ισχύουν.

 

Τίμησαν τον Δημήτρη Αποστολάκη

Τίμησαν τον Δημήτρη

Η περίπτωση του Δημήτρη Αποστολάκη είναι μοναδική. Μόνος του δημιούργησε την «Κίτρινη Αποστολή», μόνος την έτρεξε, η παρέα του πάντα μπαίνει μπροστά και βοηθά πολύ κόσμο, εκατοντάδες οικογένειες κάθε φορά που έχουμε γιορτές, αλλά και μόνιμα πια. Ένας σύγχρονος Αη Βασίλης που λέω… Το είδαν και οι χωριανοί του, από τον Νιπιδιτό, και πολύ σωστά αποφάσισαν να τον τιμήσουν! Μπράβο σε όλους!

 

 

Ψέματα

Το χειρότερο που μπορούσε να πάθει ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ότι του ετοιμάσανε ενημέρωση LIVE και δυστυχώς αυτή γύρισε μπούμερανγκ. Πέραν του τι λέει η αντιπολίτευση, το θέμα πια είναι πώς θα διαχειριστεί τα ψέματα που του έλεγαν οι υπουργοί “ον κάμερα”.

 

Βιασύνες

Άρχισαν οι πιέσεις προς τους δημοτικούς συμβούλους και τους εν δυνάμει υποψηφίους. «Έλα μαζί μου» ο ένας «έλα μαζί μου» ο άλλος. Τους σκίζουν τα ρούχα- εδώ το λέμε κυριολεκτικά! Αλήθεια, δεν πρέπει να περιμένουν να δουν τι θα γίνει τελικά; Ο εκλογικός νόμος πέρασε, αλλά θα μεσολαβήσουν εθνικές εκλογές.

 

Νόμος

Δηλαδή όλα αυτά τα σπίτια είναι αυθαίρετα για το κράτος όταν γίνεται θεομηνία, αλλά όταν πληρώνουν ΕΝΦΙΑ είναι… κανονικά; Να μας βράσω για λαό και κράτος!

 

Ενημέρωση

Ενημέρωση των δημοσιογράφων για την πορεία των εργασιών της Β’ Φάσης του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο,  παρουσία και του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού. Για να ακούσουμε τι θα πουν και αν…σηκώσουν τους τόνους για την προηγούμενη Αρχή.

 

Το πάρτι

Πραγματικά εξεπλάγην όταν πρόσφατα βρέθηκα σε μια παρέα και συζητούσαν για το… πάρτι που γίνεται με τις κτηνοτροφικές επιδοτήσεις. Τι δηλώνουν, ποιοι τα δηλώνουν και πόσα παίρνουν! Δεν ξέρανε τόσο καιρό αυτό το πάρτι;

«Πάντα υπήρχε, αλλά αυτό που γίνεται τώρα τελευταία δεν έχει ξαναγίνει! Δεκαπεντάρια παίρνουν ακόμη και… φοιτητές»!

 

Με τα απλά

…Θα μου πεις όλα αυτά δύσκολο είναι να πιαστούν; Δύσκολο γιατί στο κύκλωμα συμμετέχουν όλοι. Για να φτάνουν να δηλώνουν ζώα σε περιοχές της Πελοποννήσου, στο κόλπο είναι άπαντες. Και αν θέλει ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώγος Αποστολάκης να κάνει κάτι, είναι εύκολο. Να ξεκινήσει με τα απλά, να τους εντοπίσει.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει