επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

150

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλό Σαββατοκύριακο! Ελπίζουμε όλοι σε μέρες καλύτερες, ελπίζουμε να ησυχάσουν όλα, να έρθει και ο Αύγουστος να πάτε διακοπές!

ΟΙ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΟΙ λένε ότι το ερχόμενο διάστημα δεν θα έχουμε ζέστες. Το θέμα είναι ο αέρας. Αν υπάρχει αέρας τα πράγματα είναι δύσκολα.

ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ευθύνη για την τραγωδία στο Μάτι με τις φονικές πυρκαγιές που έχουν οδηγήσει δεκάδες ανθρώπους στον θάνατο ανέλαβε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου καλώντας μάλιστα και τους υπουργούς να πράξουν το ίδιο, αν και στη συνέχεια εξαπέλυσε πυρά κατά των επικριτών της κυβέρνησης!

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ: «Δεν σας κρύβω ότι με διακατέχουν ανάμεικτα συναισθήματα. Αγωνία αν πράξαμε σωστά, αν πράξαμε σωστά σε όσα έπρεπε να πράξουμε»!

ΜΑ ΑΛΛΑ δεν έλεγαν το βράδυ της Πέμπτης οι υπουργοί του; Οι αρχηγοί; Πως όλα τα έκαναν σωστά; Επειδή δεν πιστεύω ότι… δεν ήξεραν τι ήθελε ο Τσίπρας, μάλλον τα μάζεψε ο πρωθυπουργός βλέποντας τις αντιδράσεις μετά τη συνέντευξη της Πέμπτης.

ΘΥΜΙΖΩ ότι ο Τόσκας ήταν εκείνος που άρχισε να ψάχνει να βρει ένα λάθος που μπορεί να έκανε και δεν υπάρχει! Ούτε ένα δεν βρίσκει! Προφανώς το λάθος ξεκινάει από τον πατέρα του…

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ η πρωτοβουλία του Μητσοτάκη να συζητήσει από κοινού με τον Τσίπρα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Και να ζητήσουν μαζί πράγματα… Λέτε να αλλάξει τίποτα;

ΜΟΝΟ να προσέξουν πάλι μην βάλουν τίποτα καθηγητές μόνο και μόνο για να φτιάξουν προγράμματα.

ΚΙ ΑΥΤΗ η έκτακτη συνέντευξη Τύπου τη νύχτα της Πέμπτης τι την ήθελαν; Μόνο πάντως που δεν μας είπαν ότι πρέπει να τους συγχαρούμε!

Ο ΤΟΣΚΑΣ ψάχνει ένα… λάθος να βρει και δεν το βρίσκει! Να του πω ένα; Ογδόντα και πλέον νεκροί άνθρωποι. Τόσο απλό…

ΔΗΛΑΔΗ πρέπει να αρχίζω να τρομάζω τώρα: Αυτοί χθες στη συνέντευξη είπαν ότι θα ξανάκαναν τα ίδια; Ακριβώς τα ίδια; Τρομάζω!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πόσος κόσμος θα μπορούσε να σωθεί εάν είχαν αξιοποιήσει το σύστημα του 112 και την ειδοποίηση; Αλλά πώς να γίνει αυτό, αφού εξαρχής υποτίμησαν τη φωτιά;

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ότι θα πάει εκεί. Και τόσο γρήγορα. Γι’ αυτό την πάτησαν. Γι’ αυτό χάθηκε τόσος κόσμος.

ΩΡΑΙΟΣ ο Καμμένος. Την ώρα που τα έχωνε στους πυρόπληκτους… δεν γνώριζε ότι η κυβέρνηση είχε εγκρίνει το πολεοδομικό σχέδιο της καμένης περιοχής μόλις πριν από ένα χρόνο! Καμμένος παιδί μου.

ΑΛΗΘΕΙΑ, τώρα που το λέμε: Υπάρχουν τοπικά σχέδια αντιμετώπισης καταστροφών; Ναι υπάρχουν. Αλλά ποιοι τα ξέρουν; Ούτε οι αρμόδιοι!

Ο… Επικρητικός

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει