Συνεργασία των Χανίων με ιταλικό δήμο

131

Η διεύρυνση της συνεργασίας του Δήμου Χανίων με τον Δήμο Σπολέτο της Ιταλίας βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε   ο δήμαρχος της πόλης, Τάσος Βάμβουκας, με αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών ινστιτούτων του αγροτικού και τουριστικού τομέα του Δήμου Σπολέτο της Περιφέρειας Umbria της Ιταλίας, παρουσία του διευθυντή του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (ΜΑΙΧ), Γιώργου Μπαουράκη, αλλά και συνεργατών του ΜΑΙΧ.

Η αντιπροσωπεία μετέφερε πρόσκληση στον κ. Βάμβουκα από τον δήμαρχο του Σπολέτο, ώστε ο Δήμος Χανίων, με την ευκαιρία των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Σεπτεμβρίου στο Σπολέτο της Ιταλίας και θα παρευρεθούν το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και ο Ποδηλατικός Όμιλος Τάλως Χανίων, να συμμετάσχει σε αυτό το σημαντικό πολιτιστικό και αθλητικό γεγονός.

Η συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε έγινε στο Δημαρχείο Χανίων, αποτελεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ακόμα ένα βήμα προς την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο δήμων (Χανίων και Σπολέτο), που ξεκίνησε το 2017, με την επίσκεψη του κ. Βάμβουκα στην ιταλική πόλη.

«Η σύσφιξη στις σχέσεις των δύο δήμων θα έχει πολύ σημαντική ωφέλεια, ιδιαίτερα σε ζητήματα που αφορούν τον πολιτισμό» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Τα εκπαιδευτικά ινστιτούτα του αγροτικού και τουριστικού τομέα του Δήμου Σπολέτο έχουν μακρά συνεργασία με το ΜΑΙΧ και αυτήν την περίοδο, 20 σπουδαστές από δημόσιες σχολές κατάρτισης σε θέματα τουρισμού και γεωργίας της Ιταλίας υλοποιούν μαθητεία σε επιχειρήσεις του αγροτικού και τουριστικού τομέα στα Χανιά, που θα διαρκέσουν έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2018.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει