Τέλος εποχής για την οικογένεια Μπόμπολα

461

Τέλος εποχής για την οικογένεια Μπόμπολα, και την κυριαρχία της (και) στον κατασκευαστικό τομέα, αποτελεί η καθαρή επικράτηση των αδερφών Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση στη μάχη για τον έλεγχο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Κατά τη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο το 52,85% των μετόχων υπερψήφισε την πρόταση Καλλιτσάντση, με τη ψήφο των ξένων θεσμικών να συμβάλει καθοριστικά στο τελικό αποτέλεσμα.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που σχηματίστηκε μετά την υπερψήφιση της πρότασης των αδερφών Καλλιτσάντση, τη θέση προέδρου κατέχει ο Γιώργιος Προβόπουλος και διευθύνων σύμβουλος ο Αναστάσιος Καλλιτσάντσης. Στο ΔΣ μετέχουν της ΕΛΛΑΚΤΩΡ επίσης οι κ.κ. Δημήτρης Καλλιτσάντσης, Ελένη Παπακωνσταντίνου, Δέσποινα Μαρκάκη,  Αλέξης Κομνηνός, Τάκης Δουμάνογλου, Μιχάλης Κατούνας και Ιορδάνης Αϊβάζης.

Η δυναμική παρέμβαση Καλλιτσάντση με την πρωτοβουλία Change4Ellaktor είχε στόχο την ανάκληση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και υπερψηφίστηκε από το 52,85% των μετοχών. Κατά της πρότασης ψήφισε το 46,8% των μετόχων (στη γενική συνέλευση εκπροσωπήθηκε το 78% των μετόχων, ποσοστό ρεκόρ για τέτοιου είδους διαδικασίες).

Σημειώνεται ότι οι αδερφοί Καλλιτσάντση το τελευταίο διάστημα επένδυσαν πάνω από 50 εκατ. ευρώ αγοράζοντας μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ως έμπρακτη κίνηση εμπιστοσύνης στις δυνατότητες και προοπτικές της εταιρείας.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει