Σύμβαση για το δίκτυο Λαράνι – Άγιος Θωμάς

210

Ένα μεγάλο εργοτάξιο ανοίγει τις επόμενες μέρες στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Μεσσαράς, και συγκεκριμένα στα τμήματα Αγ. Θωμάς – Λαράνι – Λούρες, Πραιτώρια-Πύργος που σήμερα εμφανίζουν μια απαράδεκτη και εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση, καθώς δεν έχουν συντηρηθεί εδώ και χρόνια.

Το συνολικό έργο αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου στα συγκεκριμένα τμήματα έχει κόστος 1,6 εκ. ευρώ, και στο πλαίσιο της μεγάλης αυτής παρέμβασης αναμένεται να ξηλωθεί και να αντικατασταθεί ο ασφαλτοτάπητας, που σε πολλά σημεία είναι διάτρητος, να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες αντιστήριξης και να αποκατασταθεί η ασφαλής διέλευση των πολιτών. Η είδηση έγινε δεκτή με ικανοποίηση από την τοπική κοινωνία που εδώ και χρόνια βιώνει ένα αβάσταχτο εφιάλτη από την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής.

Τη σχετική σύμβαση υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Κρήτης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Τεχνικών Έργων Νίκου Ξυλούρη, του δημάρχου Γόρτυνας Νίκου Σχοιναράκη, της περιφερειακής συμβούλου Πόπης Δασκαλάκη, του διευθυντή Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηρακλείου Μανόλη Φακουκάκη και του εκπρόσωπου της κατασκευαστικής εταιρείας «ΜΕΘΟΔΙΚΗ ΑΤΕΕ» Νικήτα Λουλάκη.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως είπε, «υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση με τον ανάδοχο για ένα πολύ σημαντικό οδικό έργο, Αγ. Θωμά-Λαράνι-Λούρες-Πραιτώρια-Πύργος, προϋπολογισμού 1,6 εκ. ευρώ, που αφορά αντικατάσταση ασφαλτικών, «σενάζ», οριζόντια και κάθετη σήμανση, και οτιδήποτε άλλο πρόβλημα προκύψει με την εξέλιξη των εργασιών.

Ένας δρόμος που έχει σημαντικά προβλήματα, που θα λυθούν με την εργολαβία, και πιστεύουμε ότι θα δώσει μία πολύ σημαντική βοήθεια σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής».

Ο δήμαρχος Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης από την πλευρά του ευχαριστώντας τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ανέφερε: «Μετά την ολοκλήρωση του εθνικού οδικού δικτύου Αγ. Βαρβάρας – Βουρβουλίτη, άλλο ένα σημαντικό έργο το οποίο έχει να κάνει με την ασφάλεια του πολίτη αποκτά «σάρκα και οστά».

Αφορά τον δρόμο Αγίου Θωμά- Λαράνι – Λούρες – Πραιτώρια- Πύργος, ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο για αυτό ευχαριστούμε για άλλη μία φορά τον περιφερειάρχη γιατί πραγματικά βρίσκεται δίπλα μας, μας στηρίζει. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και εμείς και η Περιφέρεια ενώ λειτουργούμε κάτω από αντίξοες συνθήκες προκειμένου να προσφέρουμε το καλύτερο στον πολίτη.  Αυτό κάναμε και σήμερα με την υπογραφή της συγκεκριμένης σύμβασης, ένα έργο που θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την οδική ασφάλεια».

Τι προβλέπει το έργο

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά την εφαρμογή έκτασης τοπικών-τμηματικών παρεμβάσεων, οι οποίες αφορούν εργασίες καθαρισμού τάφρων και τεχνικών απορροής ομβρίων, τεχνικών αντιστήριξης-αποστράγγισης-απορροής, οδοστρωσίας, ασφαλτικών,  οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει