Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Οι τραπεζικές μετοχές “γλίτωσαν” τον γενικό δείκτη

123

Αναιμική ήταν η αντίδραση του ελληνικού Χρηματιστηρίου, παρά τη σημαντική προσπάθεια που κατέβαλαν οι τραπεζικές μετοχές, οι οποίες “γλίτωσαν” τον Γενικό Δείκτη από μία ακόμη αρνητική συνεδρίαση.

Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το Χ.Α διατηρείται εδώ και εβδομάδες χωρίς να δίνει κάποιο σημάδι αναστροφής, με τις κινήσεις στο ταμπλό να είναι περιορισμένες, όπως περιορισμένοι είναι και οι αγοραστές, ενώ τα ξένα χαρτοφυλάκια δεν δείχνουν καμία διάθεση αύξησης της έκθεσής τους στην Ελλάδα, έστω και αν η χώρα βρίσκεται λιγότερο από έναν μήνα μακριά από την έξοδο από τα προγράμματα διάσωσης.

Ειδικότερα ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο 0,33% κλείνοντας στις 752,78 μονάδες έχοντας κινηθεί σε ένα πολύ στενό εύρος διακύμανσης μόλις 5 μονάδων. Ο τζίρος διαμορφώθηκε λίγο πάνω από τα 18 εκατ. ευρώ με το συνολικό όγκο συναλλαγών να ανέρχεται μόλις στα 13 εκατ. τεμάχια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η υποτονικότητα του τζίρου αναμένεται να συνεχιστεί και το υπόλοιπο του 2018, ένα σενάριο που εάν επαληθευτεί θα θέσει σε κίνδυνο ρευστότητας πολλές ΑΧΕ ενώ θα επιβαρύνει και τα αποτελέσματα του 2ου εξαμήνου των ΕΧΑΕ.

Στις διεθνείς αγορές, με ανάμεικτα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές μετοχές, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα εταιρικά αποτελέσματα και στη συνάντηση του προέδρου της Κομισιόν με τον Αμερικανό πρόεδρο, σε μία ύστατη προσπάθεια να αποκλιμακωθούν οι εντάσεις όσον αφορά τους δασμούς.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχώρησε ελαφρά έναντι του δολαρίου ενώ σταθεροποιητικά κινήθηκε ο χρυσός. Ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο καθώς η προσφορά του αμερικάνικου αργού που καταγράφτηκε στα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν χθες ήταν ελαφρώς μειωμένη.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει