επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

155

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και χρόνια πολλά στις Παρασκευούλες και τον Παρασκευά. Ένα θαύμα και μια ένεση αισιοδοξίας χρειαζόμαστε…

ΜΕΤΡΑΜΕ νεκρούς, αγνοούμενους, ζημιές, πληγές και τραγωδίες.

ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ κανένας για όλα αυτά; Όπως σχολίασε η ΕλΣιμ: “Έχασα φίλους συγγενείς, γείτονες. Θα πάω σε 12 κηδείες και ψάχνουμε ακόμα 4 δικούς μας άνθρωπος. Και δεν θα πάει κανένας φυλακή”.

Ε, ΝΑΙ! Και πάνω στο χαμό, #geçmişolsunkomşu (Περαστικά γείτονα), με μηνύματα συμπαράστασης από Τούρκους! Δεν ξέρω εάν θυμάστε τη συμπαράσταση με τους σεισμούς, το earthquake diplomacy, το 1999…

ΟΝΤΩΣ αγαπάμε να μισιόμαστε με τους γείτονες!

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ: Ο επόμενος εν δυνάμει Πρόεδρος της Δημοκρατίας ακούει στο όνομα Τόσκας. Τι όχι;

ΕΔΩ έφτασε στο σημείο να μιλάει ο Πολάκης για το… 18ωρο που έκλεισε στον αγώνα που έδωσε για τους τραυματίες. Ξεπέρασε και το… 17ωρο του άλλου.

Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ Ευάγγελος Μαρινάκης προχώρησε σε μια πολύ μεγάλη κίνηση, δίνοντας εντολή να δοθεί ένα εκατ. ευρώ για τη στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Κι αυτό πήρε μεγάλες διαστάσεις στο εξωτερικό.

ΑΡΑΓΕ οι άλλοι εφοπλιστές, η Ένωσή τους έκανε κάτι; Δεν άκουσα…μπορεί και να έστειλε θετική σκέψη!

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ και διαφορές. Το «Μάτι» του πύρινου τυφώνα που κόστισε την ζωή σε τόσα άτομα στην Βορειοανατολική Αττική, αποτελεί μία θλιβερή επανάληψη -σε πολλά σημεία- της τραγωδίας στην περιοχή Πεντρογκάο Γκράντε στην κεντρική Πορτογαλία, πριν από έναν χρόνο (στις 17 Ιουνίου 2017), όπου κόστισε την ζωή σε 66 άτομα και προκάλεσε τον τραυματισμό 204. Κάηκαν οι άνθρωποι στα αυτοκινητα, στους δρόμους…

Η ΔΙΑΦΟΡΑ είναι ότι στην Πορτογαλία ήταν μια απόλυτα ξηρική περίοδος για καιρό και οι πυρκαγιές ξέσπασαν από την επονομαζόμενη «ξηρή καταιγίδα» (δηλαδή αστραπές χωρίς βροχή που προκαλούν πυρκαγιές, όπως είχε συμβεί τα τελευταία χρόνια στη Χαλκιδική, στην Εύβοια κλπ).

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ μας η φωτιά εξαπλώθηκε σε μια ποτισμένη περιοχή με πολλή υγρασία και λόγω των βροχών.

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ Ηρακλείου ανέβαλαν το… τραπέζι που ήταν να γίνει χθες. Μου φαίνεται καλή επιλογή. Τι να έλεγαν έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα; Είδα βέβαια πως ούτε αυτό άρεσε στην Αθηνά…

ΒΓΗΚΑΝ τα μαχαίρια στην εκκλησία. Με αγάπη βεβαίως. Ένας παπάς είπε στον Αμβρόσιο: “σκάσε επιτέλους”! Και ο Άνθιμος τού λέει “σιγά μην εκφράζεις εσύ τον Θεό!”.

ΜΑΚΡΟΝ σαν… θεός! «Ο Αλεξάντρ Μπεναλά ποτέ δεν είχε τους κωδικούς για τα πυρηνικά, δεν είχε σπίτι 300 τετραγωνικών, δεν είχε μισθό 10.000 ευρώ, δεν ήταν ποτέ εραστής μου» είπε ο Γάλλος πρόεδρος, εκπλήσσοντας τους Γάλλους.

Ο… Επικρητικός

 

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει