ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

535

Ανοίξτε την πρόσβαση τώρα!

Η ιστορία είναι γνωστή. Ο καθένας που έχει ένα οικόπεδο, ένα σπίτι ή ένα αυθαίρετο κλείνει την πρόσβαση προς τη θάλασσα. Φυσικά το μεγάλο πρόβλημα το έχουμε πλέον στην Κρήτη με τα ξενοδοχεία.

Επειδή ζήσαμε όλοι την τραγωδία στο Μάτι και το πώς οι «αποκλεισμένες» περιοχές προς τη θάλασσα ήταν μια από τις αιτίες της τραγωδίας, τώρα πρέπει το ελληνικό κράτος να αποδείξει ότι μπορεί να επιβάλει το νόμο. Ανοιχτές προσβάσεις!

Η περίοδος της αρπαχτής και της αυθαιρεσίας πρέπει να τελειώσει εδώ!

Έχετε τα κότσια κύριοι της Αποκεντρωμένης, της Περιφέρειας και των Δήμων να το κάνετε;

 

 

Η απάντηση του ιερέα

ο πατήρ Χαράλαμπος Λίβυος ΠαπαδόπουλοςΠληρωμένη απάντηση για όσους μίλησαν για την τιμωρία του Θεού σε άθεους πολιτικούς δίνει με ανάρτησή του στο facebook ο πατήρ Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος: «Προς επικαλουμένους τον εμπρηστή και τιμωρό Θεό…

Αδελφέ που βλέπεις τον Θεό να τιμωρεί και να καίει τους ανθρώπους, «πάντα για το καλό και την παιδαγωγία τους».

Αναρωτήθηκες ποτέ ότι ίσως να μην είναι αυτός ο Θεός του Χριστού που λες ότι πιστεύεις;

Σκέφτηκες άραγε ποτέ να έχεις κάνει τελείως λάθος, και ο Θεός να είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που οι ψυχικές σου ανάγκες σου υπαγορεύουν και επιβάλλουν;

Το ότι δεν εκφράζεις την χριστιανική εκκλησία και τον λόγο του Χριστού, νομίζω ότι δεν πρέπει καν να στο πούμε γιατί το γνωρίζεις κι από μόνος σου.

Άλλωστε ειλικρινά δε πιστεύω ότι ποτέ σε απασχόλησε ο Χριστός. Ουτε αισθάνομαι ότι πάλεψες ποτέ με τον Θεό. Για σένα όλα αυτά ήταν μια ιδεολογία, μέσα από την οποία δόξα τω Θεώ καλά έζησες, αφού σκέπασες όλα εκείνα που σε τρόμαζαν.

Γι αυτό και βλέπεις παντού αντιπάλους. Είναι χαρακτηριστικό της ιδεολογίας να μυρίζει αίμα. Ξέρεις ο Χριστός δεν εχει αντιπάλους. Έτσι το αναφέρω πληροφοριακά».

 

Ιωάννης Κατσιούλα:15 χρονιές στην υπηρεσία ως εποχικός πυροσβέστης, με 652 ευρώ μισθό

Συγκλόνισε ο πυροσβέστης

Η ανάρτηση ενός εποχικού πυροσβέστη συγκλόνισε χθες το πανελλήνιο. Εκεί, ο Ιωάννης Κατσιούλας αναφέρει ότι παρά τον χαμηλό μισθό του, θα αφήσει και την τελευταία του πνοή για το καθήκον…

Μάλιστα, ο ίδιος προσφέρει το σπίτι του, στην Πιερία, σε οικογένεια πυρόπληκτων για όσο χρειαστεί!

“15 χρονιές στην υπηρεσία ως εποχικός πυροσβέστης, με 652 ευρώ μισθό, θα αφήσω και την ψυχή μου και την τελευταία μου πνοή πάνω στο καθήκον αν χρειαστεί…

Θέλω να προσφέρω το σπίτι μου στο χωρίο ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ σε οικογένεια πυρόπληκτων για όσο χρειαστεί” γράφει χαρακτηριστικά.

 

@patris
Η σορός του Μάνου Ελευθερίου πήγε στη Βουλγαρία για αποτέφρωση. Ζούμε στη χώρα που λόγω ανοργανωσιάς είναι εύκολο να καείς ζωντανός, αλλά απαγορεύεται να καείς νεκρός.
Via Kitsinelis

 

Δεσπότης κατά δεσπότη…

Δεν τον άφησαν έτσι τον μητροπολίτη. Ιδιαιτέρως αιχμηρή ήταν η απάντηση του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου  στον Αμβρόσιο. Σε άρθρο του με τίτλο «Φτάνει πια ‘Αγιε Καλαβρύτων!» που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης, ο κ. ‘Ανθιμος αναφέρει μεταξύ άλλων: … «Σήμερα, που ο άνθρωπος είναι “πιο κοντός από τη λύπη του”, σήμερα που ο καλύτερος λόγος είναι η σιωπή και η προσευχή, επινοήσατε να επιδείξετε μια καρικατούρα της Εκκλησίας, που δεν έχει καμιά σχέση με τον Χριστό.

Επιλέξατε την επίθεση και την απόδοση προθέσεων. Επιλέξατε το δρόμο της διαίρεσης και της γενίκευσης του φόβου. Μιλήσατε για έναν Θεό οργισμένο, ο οποίος τιμωρεί τους ανθρώπους, τάχα εξαιτίας της “αθεΐας” των κρατούντων της κι όχι εξαιτίας της υποκρισίας των αξιωματούχων της»…

… «Σεβασμιώτατε, λυπάμαι, αλλά ο “άθεος” Πρωθυπουργός μίλησε με περισσότερη ανθρωπιά και ευαγγελική πραότητα για τους πονεμένους της πυρκαϊάς από ό,τι εσείς. Κάλεσε τον πληγωμένο λαό μας σε ενότητα και ομοψυχία, ενώ εσείς εξαπολύσατε κήρυγμα μίσους, κήρυγμα αντιχριστιανικό, απάνθρωπο. Φτάνει πια! Δεν είναι ο Χριστός μας αυτός που τάχα εκφράζετε.

Δεν είναι έτσι η Ορθόδοξη Πίστη μας, τσαλαπατώντας τον άνθρωπο, τότε αυτός μετατρέπει την Πίστη μας σε στεγνή και στυφή ιδεολογία, όπως ήταν ο φασισμός, ο ναζισμός και ο κομμουνισμός. Ορθόδοξη Πίστη ερήμην του ανθρώπου ή σε βάρος του ανθρώπου, δεν υπάρχει, δεν χρειάζεται να υπάρχει. Φτάνει λοιπόν, Άγιε Καλαβρύτων!…».

 

Κι ο… σκληρός παπάς

Αλλά πολύ σκληρότερος ήταν ένας παπάς από την Καλαμάτα! Ο παπα- Νεόφυτος έγραψε: «Σεβόμαστε τους πάντες ιδιαιτέρως δε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας , όμως σε έναν συγκεκριμένο υπερήλικα πρέπει κάποιος να του πει ένα… «ΣΚΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ» σταμάτα να πονάς και να σκανδαλίζεις τον ορθόδοξο και μη κόσμο δεν σου φταίει ο Χριστός και η Εκκλησία σε τίποτε σταμάτησε να τους βάζεις μπροστά για να βγάζεις την κακία σου. Είμαστε παπάδες και τα λόγια μας πρέπει να είναι ΑΜΒΡΟΣΙΑ και ΝΕΚΤΑΡ στις ψυχές των ανθρώπων όχι ΧΟΛΗ και ΞΥΔΙ».

 

Μόνο για φέτος!

Μέσα στις στάχτες, τα αποκαΐδια και τη συμφορά που άφησαν πίσω τους οι φλόγες, καλούνται οι πυρόπληκτοι της Αττικής να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις και να πληρώνουν φόρους για τα εισοδήματα και τον ΦΠΑ που (κάποτε) είχαν εισπράξει.

Πριν καλά-καλά καθαρίσουν τα σπίτια τους από τις στάχτες, όσοι επέζησαν από την καταστροφή θα πρέπει να βάλουν σε σειρά τις εκκρεμότητες στην εφορία –πριν βάλουν ξανά σε τάξη τη ζωή τους.

Με βάση τα μέτρα ανακούφισης που ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης, το Υπουργείο Οικονομικών παίρνει τις εξής πρωτοβουλίες:

–  Απαλλάσσει από ΕΝΦΙΑ τους ιδιοκτήτες κατεστραμμένων κτηρίων που… δεν υπάρχουν πια. Αλλά για το 2018 μόνον!

Το μέτρο, όπως ανακοινώθηκε, έχει προσωρινό χαρακτήρα. Για τα επόμενα έτη (υπάρχει-δεν υπάρχει το ακίνητο) οι ιδιοκτήτες θα υποχρεούνται να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ, εκτός αν του χρόνου δοθεί κάποια νέα παράταση της απαλλαγής. Και με τις νέες αντικειμενικές αξίες, με βάση τις τιμές ζώνης που ίσχυαν πριν την καταστροφή!

 

Επέλεξε να μείνει

Θόδωρος Χριστόπουλος: Επέλεξε να μείνει και σώθηκεΟ Θόδωρος Χριστόπουλος ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του. Είδε τη φωτιά να έρχεται αλλά δεν μπορούσε να αντιδράσει. Και πήρε το ρίσκο…

Δεν μπορούσε να φύγει προς τη θάλασσα γιατί μπροστά είναι γκρεμός και μαζί με την οικογένειά του επέλεξαν να κλειδωθούν μέσα στο σπίτι τους, να σφραγίσουν τα παράθυρα και τις πόρτες και να περιμένουν η φωτιά να περάσει. Και τα κατάφεραν.

Ο Θόδωρος Χριστόπουλος, μόνιμος κάτοικος της περιοχής Μάτι, «κλείνει» σε μία μόνο φράση όλα όσα είδε την ώρα της φωτιάς.

«Τα είδα όλα και δεν πρόλαβα να δω τίποτα. Είδα όλη αυτήν την καταστροφή σαν μια κινηματογραφική ταινία» λέει χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορώ να σας το περιγράψω. Ένα χάος. Δεν μπορώ να τα βάλω σε σειρά τα πράγματα.

Έχω υποστεί κάποιες ζημιές. Εχει καεί το κάτω μέρος του σπιτιού σε μικρό ποσοστό και τρία αυτοκίνητα.

Ευτυχώς δεν προεκτάθηκε η ζημιά. Δεν έχουμε ρεύμα. Πριν ακόμα φτάσει η φωτιά δεν είχαμε ρεύμα».

 

Πρωτοσέλιδο στα Ελληνικά h τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet που στέκεται στο πλευρό των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές

Πρωτοσέλιδο στα Ελληνικά

Πάντα οι τραγωδίες μάς φέρνουν πιο κοντά. Θυμάστε τι είχε γίνει με τους σεισμούς… Η τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet στέκεται στο πλευρό των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές. Η εφημερίδα κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο στα Ελληνικά: “Μοιραζόμαστε τον πόνο σας”.

Στο άρθρο της ενημερώνει στα Τουρκικά για τις τραγικές εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα στην ανατολική Αττική και την τραγωδία που βιώνει η Ελλάδα.

Επίσης, ακόμα και στην κατεχόμενη Κύπρο ο κόσμος αλλά και ο Τύπος εκφράζουν συναισθήματα συμπαράστασης. Η εφημερίδα Havandis κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο στα Ελληνικά και τα Τούρκικα «Ο πόνος σας πόνος μας».

 

 ο Γάλλος πρόεδρος

«Δεν ήταν εραστής μου»!

Τις δικές του εξηγήσεις για το σκάνδαλο που τον πλήττει προσωπικά εδώ και μια εβδομάδα έδωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο οποίος πήρε πάνω του όλη την ευθύνη για το ότι εμπιστεύτηκε έναν άνθρωπο τις πράξεις του οποίου χαρακτήρισε «προδοσία».

Παράλληλα όμως αποδόμησε και όλα όσα έγραψε για τον 26χρονο σωματοφύλακα ο γαλλικός Τύπος, ο οποίος κατηγορείται γιατί ξυλοκόπησε άγρια έναν Έλληνα διαδηλωτή στη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς.

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ενώπιον των βουλευτών της πλειοψηφίας ότι «ο μόνος υπεύθυνος είμαι εγώ». Με τον τρόπο αυτό πήρε πάνω του κάθε ευθύνη και βγάζει από το κάδρο κάθε άλλο πρόσωπο που σχετίζεται με την υπόθεση, όπως είναι ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ, ο οποίος δήλωσε ότι γνώριζε για τη συμπεριφορά του Αλεξάντρ Μπεναλά.

Ο ειδικών αποστολών Αλεξάντρ Μπεναλά αποπέμφθηκε από τη θέση του συμβούλου ασφαλείας του Γάλλου προέδρου μόνο όταν η Monde αποκάλυψε ότι έδερνε αγρίως διαδηλωτές. «Ο Αλεξάντρ Μπεναλά ποτέ δεν είχε τους κωδικούς για τα πυρηνικά, δεν είχε σπίτι 300 τετραγωνικών, δεν είχε μισθό 10.000 ευρώ, δεν ήταν ποτέ εραστής μου» είπε ο Γάλλος πρόεδρος, εκπλήσσοντας τους Γάλλους.

 

Μήνυση

Μήνυση για ανθρωποκτονία κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο και έκθεση ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου σχολιάζοντας τις κυβερνητικές δηλώσεις ότι «δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών, αυτή είναι ώρα πένθους» διερωτήθηκε: «Και πότε είναι η ώρα της απόδοσης ευθύνης; Πότε τελειώνει το πένθος για να αναληφθεί η ευθύνη; Πότε έχει αναληφθεί η ευθύνη εκ των υστέρων στη χώρα μας; Θα αφήσουμε και αυτές τις ψυχές να ξεχαστούν, όπως κατάφεραν με τους νεκρούς της Μάνδρας λίγους μήνες πριν; Οι μπόρες δε μπορεί να βαφτίζονται άλλο “ακραία καιρικά φαινόμενα” για να δικαιολογήσουν τις ακραίες παραβάσεις και την ακραία αδιαφορία για όλους τους Έλληνες, για όλους εμάς. Που στοιχίζει τις ζωές μας».

 

Συνεδρίαση

Υπό την πίεση και το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργήσει στο νησί η καταστροφική πορεία της πύρινης λαίλαπας στις Βρύσες Αποκορώνου πραγματοποιείται έκτακτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης. Μάλιστα, η συνεδρίαση πραγματοποιείται στις Βρύσες, όπου θα μεταβούν την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιουλίου οι δήμαρχοι του νησιού, προκειμένου να δουν από κοντά το καταστροφικό έργο της πύρινης λαίλαπας και να συζητήσουν μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στη πολιτική προστασία στην Κρήτη.

 

Αναβολή

Δεν έγινε τελικά το τραπέζι που είχε οργανώσει για τη δημοτική ομάδα ο Βασίλης Λαμπρινός. Φυσικά η αίτια ήταν το πένθος για την εθνική τραγωδία μετά τη φωτιά. Πάντως η συνάντηση θα προγραμματιστεί μέσα στον Αύγουστο.

 

Εποχές

Σχολίαζε χθες μια παρέα από γνωστούς και  παλαιούς  Ηρακλειώτες τον τρόπο που έχει επιλέξει η τοπική ΝΟΔΕ της Ν.Δ. να κάνει αντιπολίτευση στη Λότζια, με αφορμή το ζήτημα της ονοματοθεσίας του Κ. Μητσοτάκη.

«Ούτε στην εποχή που είχαμε «πράσινα» και «μπλε» καφενεία δεν είχαμε τέτοια φρασεολογία και τέτοια πολιτική ρητορική μίσους. Αφού όποια πρόταση και να κατέθετε ο Δήμος Ηρακλείου, η τύχη  της ήταν από την αρχή προδιαγεγραμμένη.

Τι τα κρατάνε τα προσχήματα;». Φαίνεται πως κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι κόσμος έχει μάτια και βλέπει και κρίση και αντιλαμβάνεται, έλεγαν.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει