Στο ΙΤΕ το Βραβείο Ηθικής Τάξεως

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ

233

Στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας θα απονεμηθεί το  Βραβείο  Ηθικής Τάξεως του 2018, σύμφωνα με την πρόταση του δημάρχου κ. Βασίλη Λαμπρινού στη συνεδρίαση της Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 20 Ιουλίου.

«Ως σήμερα έχουν βραβευθεί ο Στυλιανός Αλεξίου και ο Φώτης Καφάτος (το 2003), τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού (το 2006), και προσφάτως, κατά τη δική μας θητεία, ο κ. Θεοχάρης Δετοράκης (Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης), το 2016,  και ο κ. Γρηγόρης Σηφάκης (Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης), το 2017.

“Η ομόθυμη επιλογή τους από την Επιτροπή του Βραβείου, η επιβεβαίωση από το Δημοτικό Συμβούλιο και η καθολική αποδοχή των βραβεύσεων από την κοινωνία της πόλης μας  «επικύρωσαν» απολύτως την ευστοχία των απονομών αυτών τόνισε στην εισήγησή του ο δήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Για το εφετινό “Βραβείο Ηθικής Τάξεως” του Δήμου Ηρακλείου προτείνω το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

Ένα, κατά γενική ομολογία, άρτια οργανωμένο, εξοπλισμένο και στελεχωμένο Ερευνητικό Κέντρο, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1983, με πολυσήμαντο έργο, διεθνώς αναγνωρισμένο.

Αναμφίβολα, το ΙΤΕ τιμά εδώ και δεκαετίες το Ηράκλειο, την Κρήτη, τη χώρα μας. Αποτελεί μέτρο των πραγματικών δυνατοτήτων μας. Παράδειγμα συλλογικής επιστημονικής δράσης, που δεν εμποδίστηκε από τις παθογένειες της ελληνικής πολιτικής ζωής, κατορθώνοντας να φέρει το σύνολο των δράσεων και των επιτευγμάτων του  στην κοινωνία.

Συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάτασή της, στην ηθική της συγκρότηση, στη συμμετοχή της στο μελλοντικό οικουμενικό περιβάλλον, στην αντιμετώπιση των πολλαπλών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο πολίτης στην, αναμφίβολα, δύσκολη εποχή μας».

Η πρόταση του δημάρχου έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής.

Αφού πρώτα επιβεβαιωθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, η βράβευση θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 2018.

Η έδρα του ΙΤΕ και η κεντρική του διεύθυνση βρίσκονται στο Ηράκλειο της Κρήτης.  Αποτελείται από έξι ερευνητικά ινστιτούτα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει