Η κίνηση στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Παραδόθηκε στους λίγους πωλητές που απέμειναν

138

Δεν κατάφερε να κρατηθεί σε θετικό έδαφος τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών χθες και παραδόθηκε στους λίγους πωλητές που έχουν απομείνει. Ο γενικός δείκτης ξέμεινε από δυνάμεις για μία ακόμα φορά, αφού παρά την αντίδραση που σημειώθηκε στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης προς τις 755 μονάδες με οδηγό τις τράπεζες αλλά και την ανάκαμψη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οι πωλητές υπερίσχυσαν και διαμόρφωσαν το τελικό πρόσημο.

Ειδικότερα ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση 0,16% κλείνοντας στις 750,27 μονάδες και κοντά στο χαμηλό ημέρας με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να κλείνει επίσης με μικρές απώλειες 0,19%, στις 1.989,15 μονάδες χάρη στα στηρίγματα που έδωσαν Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα και Εθνική. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 17,72 εκατ. ευρώ, μόλις 5 εκατ. ευρώ αυξημένος από τα επίπεδα της Δευτέρας τα οποία ήταν από τα χαμηλότερα στην ιστορία του Χ.Α.

Η αγορά είναι σε μία φάση στάσης αναμονής περιμένοντας κάποιον καταλύτη που θα μπορούσε να της δώσει τάση και παράλληλη αύξηση τζίρου και ενδιαφέροντος για την αγορά μιας και τον τελευταίο μήνα βλέπουμε την χαμηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα ετών. Ουσιαστικά η αγορά χρειάζεται και πάλι να καταφέρει να μπει στην ζώνη των 800 για να αποκτήσει και πάλι επενδυτικό ενδιαφέρον.

Στις διεθνείς αγορές σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα, με τον Nasdaq να κινείται σε επίπεδα-ρεκόρ. Παράλληλα σε θετικό έδαφος έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις χθεσινές πιέσεις, με την ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων και οικονομικών στοιχείων να έρχονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολίσθησε ελαφρά έναντι του ευρώ, ενώ ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει