επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

137

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, όση καλή μέρα μπορεί να είναι αυτή. Με τόσους νεκρούς σε όλη τη χώρα.

ΕΘΝΙΚΟ τριήμερο πένθος για την χώρα. Είναι η 24η Ιουλίου και δυστυχώς θα μείνει ως μαύρη μέρα στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Δεν τολμάς να γράψεις τον αριθμό των νεκρών…

ΤΟ ΜΑΤΙ δεν υπάρχει πια. Σε πολλούς ο αφανισμός του μικρού αυτού οικισμού από τις φλόγες θύμισε το τέλος της Πομπηίας από τον Βεζούβιο, γράφει ο ξένος Τύπος.

ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, όλα αυτά που έζησαν οι άνθρωποι είναι απίστευτα. Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Πιο συγκλονιστική ήταν η ιστορία με τους 26 ανθρώπους που κάηκαν σφιχταγκαλιασμένοι στο οικόπεδο. Έφτασαν εκεί για να σωθούν και ξαφνικά είδαν τον γκρεμό. Και εκεί ήρθε το τραγικό τέλος.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ξεκίνησε η φωτιά, το πως δεν προέβλεψαν την εξέλιξη και τις τεράστιες ευθύνες εκείνων που μας διοικούν, που μας κυβερνούν, θα μιλήσουμε και θα πούμε πολλά! Το κακό έγινε, αυτό έχει σημασία.

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ και τι να αφήσεις μετά από αυτή την τραγωδία…

ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ και τον Παυλόπουλο που… αποφάσισε να μην γίνει η δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Όχι, έπρεπε να την κάνεις…

ΠΡΙΝ 11 χρόνια είχαμε τον στρατηγό άνεμο, τώρα τις ασύμμετρες απειλές. Αλλά αυτή η χώρα εξακολουθεί να καίγεται.

ΚΑΙ ΜΕΣΑ σε όλα να έχεις… τα διόδια! Ναι, στην Αττική οδό έτρεχε ο κόσμος να μάθει τι γίνεται και τους σταματούσαν για τα… δύο ευρώ! Τι χώρα, Θεέ μου!

ΟΜΟΛΟΓΩ ότι εντυπωσιάστηκα από τη στάση του Μητσοτάκη και το ότι κράτησε χαμηλούς τόνους. Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφηνε τίποτα όρθιο!

ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ζήτησε χθες… συμπαράσταση και να είμαστε όλοι μαζί…

ΗΓΕΤΕΣ από όλο τον κόσμο δείχνουν αλληλεγγύη και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στην Ελλάδα. Με τηλεφωνήματα προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και με προσωπικά μηνύματά δηλώνουν ότι στέκονται στο πλευρό του ελληνικού λαού, ανταποκρινόμενοι στην τραγωδία από τις πυρκαγιές στην Αττική.

ΚΙ ΑΥΤΟΙ στον κόσμο τους. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ότι πλέον θα ηγείται των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, τις οποίες μέχρι τώρα είχε αναλάβει ο αρμόδιος υπουργός για το Brexit. «Είναι ζωτικής σημασίας η κυβέρνηση να οργανωθεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να μπορέσει να αποχωρήσει από την ΕΕ» εξήγησε σε γραπτή της δήλωση προς το κοινοβούλιο. «Πλέον θα ηγούμαι των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ» είπε.

Ο… Επικρητικός

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει