Χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Βιολογίας για Ηρακλειώτισσα μαθήτρια

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΛ Ν. ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟΥ

704

Μια σημαντική διεθνή διάκριση απέσπασε μια μαθήτρια από τη Ν.Αλικαρνασσό.

Η Πετρούλα Λεβεντάκη κατέκτησε   το  χάλκινο  μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Βιολογίας που διεξήχθη από 15 έως 22 Ιουλίου στην   Τεχεράνη.

Ενδεικτικό της επιτυχίας της Ηρακλειώτισσας μαθήτριας είναι  ότι διακρίθηκε ανάμεσα σε 270 μαθητές/τριες από 71 χώρες.

Οι τέσσερις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα, μεταξύ τριών χιλιάδων και πλέον μαθητών του Λυκείου, οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) 2018, τον οποίο διοργανώνει η ΠEΒ υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ.

Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι και οι τέσσερις μαθητές της αποστολής βραβεύτηκαν. Η ελληνική αποστολή επιστρέφει με 3 χάλκινα και 1 εύφημο μνεία.

Ο διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Νέας Αλικαρνασσού με ανακοίνωσή του συγχαίρει θερμά τη μαθήτρια του σχολείου   για την κατάκτηση του χάλκινου.

“Ευχόμαστε  -επισημαίνεται-η μοναδική αυτή επιτυχία της Πετρούλας που γκρεμίζει τα τείχη και της ανοίγει τις πόρτες σ’ όλες τις πανεπιστημιακές σχολές, να την οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις και επιτυχίες.

Ευχαριστούμε επίσης τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς  του σχολείου μας, Χατζηδάκη Ιωάννη, Μανωλικάκη Μαρία και Ξανθάκη Αργυρώ για τις δεκάδες ώρες που διέθεσαν από τον ελεύθερο χρόνο τους, προκειμένου να προπονήσουν την ομάδα Βιολογίας του σχολείου μας”.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει