επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

153

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και καλή εβδομάδα! Τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου με πολλή ζέστη. Κάποτε θα ερχόταν κι αυτή!

ΜΕΓΑΛΕΣ απώλειες του Σαββατοκύριακου. Από τη μια ο Μάνος Ελευθερίου, ο ποιητής μας, ο στιχουργός μας. Ο άνθρωπος ο σεμνός. Και από την άλλη ο Σταύρος Τσακυράκης, ο καθηγητής συνταγματολόγος που δίδαξε ήθος και γράμματα. Μπλέχτηκε με την πολιτική και τον… φάγανε. Δεν μπορούν να ξεχαστούν με αυτά που άφησαν πίσω τους!

ΠΩΣ το είπε ο σύντροφος Κοτζιάς; «Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε. Αυτή είναι μια διπλωματία για κοτέτσι και όχι για εξωτερική πολιτική».

ΤΟ ΘΕΜΑ είναι να μην αρχίσουμε εμείς σύντροφε τα… κοκοκο ξαφνικά! Γιατί κι άλλοι στη θέση σου έκαναν φραστικά νταηλίκια και μετά τα μάζεψαν.

ΒΡΕ ΒΡΕ τους Γερμανούς. Θυμάστε τα… ύποπτα αντικαρκινικά φάρμακα που έκλεβαν από την Ελλάδα! Ε, λοιπόν, κατέληξαν προφανώς στην αγορά φαρμάκων στη Γερμανία! Η φαρμακευτική εταιρεία Lunapharm από το Βρανδεμβούργο φέρεται να διακινούσε επί χρόνια κλεμμένα φάρμακα αξίας εκατομμυρίων. Και τα λένε οι ίδιοι οι Γερμανοί.

ΟΧΙ ότι κάνει καμιά διαφορά με το θέμα, αλλά για να θυμόμαστε ότι όλοι…οι λαοί είναι ίδιοι. Αρκεί να βρουν την ευκαιρία!

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ γι αυτή την αναβάθμιση από τον οίκο Standard & Poor’s της προοπτικής της Ελλάδας σε «θετική» από «σταθερή»; Σε λίγο θα μας πει και τρένο!

ΕΓΩ ακούω και την Αννούλα την Ασημακοπούλου. Η οποία επαεφάνθη ότι η ΝΔ θα ξανακάνει τη χώρα μια… κανονική χώρα. Εντάξει.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ έχει πάρει η υπόθεση του πρώην συνεργάτη του Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος, ντυμένος αστυνομικός, ξυλοκόπησε έναν διαδηλωτή στη Γαλλία, με αρκετές εφημερίδες να κάνουν λόγο για σκάνδαλο. Το περιοδικό Closer υποστηρίζει ότι ο άνδρας που δέχτηκε τα χτυπήματα του Μπεναλά κατάγεται από την Ελλάδα… Μόνο… Μυλοποταμίτης να μην είναι, γιατί θα έχει και συνέχεια!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, ενδιαφέρουσα η είδηση της απόσυρσης όλων των γαλάζιων σημαιών του νησιού της Ζακύνθου από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης εξαιτίας καταγγελιών που υποβλήθηκαν προς τον συγκεκριμένο φορέα αναφορικά με τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων και ειδικότερα τις εκροές λυμάτων στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη, στο πλάνο και εν γένει τη λειτουργία του βιολογικού.

ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ το έχουν ξεχάσει: Αφαίρεση διπλώματος για 30 ημέρες και πρόστιμο 50 ευρώ προβλέπεται για όσους και όσες οδηγούν με σαγιονάρα, καθώς μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για τον οδηγό!

Η σαγιονάρα δεν είναι… ασφαλές παπούτσι για να οδηγείτε και αυτό γιατί, δεν έχετε τον απόλυτο έλεγχο των δαχτύλων σας.

Ο… Επικρητικός

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει