ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

1.599

Γιατί την κράτησαν μυστική;

Πραγματικά απορώ! Όχι γιατί συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βασίλη Λαμπρινό την περασμένη Πέμπτη, αλλά γιατί επέλεξαν και οι δύο πλευρές να το κρατήσουν μυστικό! Λες και… ήταν το θέμα! Διότι, έτσι όπως αποκαλύφθηκε χθες η συνάντηση-τη δημοσιοποίησε το cretalive- φάνηκε ότι κάτι… παίζει! Αλλά τι να παίξει αφού λένε όλοι ήταν τυχαία;

Όλα έγιναν ενώ η εκδήλωση για την ονοματοδοσία του δρόμου στο Μαλεβίζι είχε τελειώσει κι ο πρόεδρος της ΝΔ πήγαινε για το αεροδρόμιο. Τότε κάποιος από την παρέα (ήταν οι Αυγενάκης, Σενετάκης και Καρκανάκης) έριξαν την ιδέα για ένα καφέ στο ΜΑΡΙΝΑ.

Έλα όμως που την ίδια ώρα ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός αλλά και στελέχη της δημοτικής Αρχής δεξιώνονταν καλλιτέχνες από το συμπόσιο Γλυπτικής στον ίδιο χώρο και… ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του!

Οι αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για αρχική αμηχανία.  Ωστόσο λόγω του ότι  δεν υπήρχε άλλο διαθέσιμο τραπέζι ο Μητσοτάκης προσκλήθηκε από τον δήμαρχο και πήγαν και κάθισαν όλοι μαζί, τα είπαν μάλιστα για πολλή ώρα!

Τώρα λένε ότι την κράτησαν μυστική, εξαφάνισαν και τις φωτογραφίες επειδή ήταν… τυχαία!

Γιατί πάλι εγώ… σκέφτομαι πονηρά και ότι κάποιος το σχεδίασε;

 

@patris
Ποιος τη ζωή μου, ποιος παραφυλά στου κόσμου τα στενά ποιος σημαδεύει; Πού πήγε αυτός που ξέρει να μιλά που ξέρει πιο πολύ και να πιστεύει;
Μ.

 

ι η δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δεξίωση… άνευ

Τον ίδιο ακριβώς αριθμό προσκεκλημένων με πέρυσι θα έχει η δεξίωση που παραθέτει ο Πρόεδρος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η δεξίωση καθιερώθηκε το 1975 από τον Κωνσταντίνο Τσάτσο και χαρακτηρίστηκε όχι κυρίως από τη λιτότητά της, αλλά από την απουσία όσων αντιστάθηκαν στη δικτατορία. Η πρώτη δεξίωση, μάλιστα, έγινε στην Πνύκα, ενώ όλες οι υπόλοιπες στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η 24η Ιουλίου είχε καθιερωθεί ως αργία για το Δημόσιο και τις τράπεζες, ενώ σε κάποιες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα είχε κηρυχθεί στάση εργασίας. Αργά αλλά σταθερά, αρχικά μετά το 1981 και  κυρίως μετά το 1995, οπότε και εκλέγεται Πρόεδρος ο Κωστής Στεφανόπουλος, το lifestyle είναι εκείνο που επικρατεί στις δεξιώσεις.

Ο διάδοχός του, Κάρολος Παπούλιας, έστειλε προσκλήσεις σε αντιστασιακούς, ωστόσο, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και τα μνημόνια, η αντίστροφη μέτρηση για τη δεξίωση είχε ξεκινήσει. Σταμάτησε και μετά επανήλθε με τον Παυλόπουλο, χωρίς προσκλήσεις στις -στους συζύγους…

 

ΕΦΟΡΙΑ

Το πρόβλημα της χώρας

εκκαθαριστικό με το συνολικό εισόδημα να είναι 74.100... και ο φόρος 52.019!Για να καταλάβουμε τι παίζεται πια σε αυτή τη χώρα και την…απογείωση που έχουμε, αρκεί να δείτε αυτό το εκκαθαριστικό! Ναι, είναι του 2018 και προχθές εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως θα δείτε, το συνολικό εισόδημα είναι 74.100… και ο φόρος 52.019!

Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο χρήστης που το πόσταρε στο Facebook: «Το μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι αυτό το χαρτί που επισυνάπτω.

Άνθρωπος με 74.000 εισόδημα από ιδιωτική επαγγελματική δραστηριότητα πληρώνει 52.000 φόρο.

Του μένουν 22.000 ευρώ με τα οποία θα πρέπει να πληρώσει και ΕΦΚΑ και τις ΔΕΚΟ του σπιτιού του και ενδεχομένως ΕΝΦΙΑ.

Στην τσέπη θα του μείνει ένας μισθός ανειδίκευτου εργάτη για να πάει supermarket».

 

Η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Μάρκου παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Θανάση Οικονόμου

Επιτέλους, τον πήρε

Επιτέλους τον πήρε! Η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Μάρκου- θυμίζω πρώην ΔΗΜΑΡ και Ποτάμι!- παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Θανάση Οικονόμου. Η  τελετή έγινε στο Δημαρχείο Νέας Σμύρνης το απόγευμα του Σαββάτου. Το ζευγάρι γνωρίστηκε στα τέλη του 2013, όταν εκείνη ήταν ακόμη βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Η βουλευτής, εμφανώς ευτυχισμένη, σε ανάρτησή της στο twitter έγραψε: «Μία νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα! Ευχή και των δύο μας να μεγαλώσει σύντομα η οικογένειά μας!».

 

 

Μόνο Καστελόριζο

Αλλάζουν τα σχέδια του πρωθυπουργού για την έξοδο από τα μνημόνια. Φαίνεται πως δεν είναι και τόσο… θετικές οι σκέψεις για την Πνύκα, αλλά δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Αλέξης Τσίπρας να μεταβεί τελικώς στο ακριτικό Καστελόριζο, με στόχο να στείλει πολιτικό μήνυμα ότι είναι η κυβέρνησή του αυτή που σπάει τα δεσμά, από τον… τόπο που η τότε κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ανακοίνωσε  οτι η χώρα προσχωρεί στο μηχανισμό οικονομικής στήριξης.

 

Ο περιφερειάρχης Στ. Αρναουτάκης

Πήρε τις αποφάσεις του

Ο εκλογικός νόμος και η παράταση ή μη της θητείας των αυτοδιοικητικών φαίνεται πως καθυστέρησε τις αποφάσεις του περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη για τον ανασχηματισμό.

Ο Αρναουτάκης το είχε προαναγγείλει άλλωστε, ότι θα… μοιράσει στη μέση τη θητεία που είχε απομείνει. Αλλά περίμενε να ξεκαθαρίσει το θέμα και τώρα που ψηφίστηκε ο Κλεισθένης, ο κύβος ερρίφθη. Η αρχική σκέψη να γίνουν οι αλλαγές τον 15αύγουστο μάλλον απομακρύνεται και πάμε για τέλος του μήνα, αρχές του Αυγούστου.

Το πιο πιθανό είναι να κάνει περιορισμένες αλλαγές με 3-4 αντιπεριφερειάρχες, επιλέγοντας να κάνει τους Κ. Φασουλάκη, Ε. Κουτεντάκη, Κυρ. Κώτσογλου και Γ. Παρασύρη. Το άλλο σενάριο που ακούγεται είναι να πιάσει… σκούπα και να κάνει σαρωτικό ανασχηματισμό αφήνοντας μόνο τον Καλογερή. Που δεν μου φαίνεται και τόσο πιθανό…

Κώστας Φωτάκηςο με τον πρόεδρο του ΙΤΕ Ν. Ταβερναράκη

Εξοργίστηκε ο Φωτάκης

Δεν ξέρω ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να καλέσει στο τελευταίο (για το καλοκαίρι) διοικητικό συμβούλιο του ΙΤ, τον υπουργό Κώστα Φωτάκη, αλλά μάλλον θα το μετάνιωσε! Οι φωνές του Φωτάκη ακούστηκαν μέχρι το… απέναντι κτήριο! Διότι ο υπουργός, που ξέρει καλά τι γίνεται στο Ίδρυμα, μια και υπηρέτησε χρόνια, στο τέλος ως πρόεδρος δεν μάσησε όταν του παρουσίασαν τα στοιχεία για το περίφημο επίδομα- να δεις πως το έχουν ονομάσει: αμοιβή αποδοτικότητας!

Φυσικά ούτε ο ίδιος θα είχε αντίρρηση, ούτε και κάποιος εχέφρων να αμείβονται επιπλέον οι επιστήμονες ερευνητές που κάνουν σπουδαία δουλειά, αλλά αυτό… το 225% προφανώς τον εξόργισε!

«Τι είναι αυτά που κάνετε;» φώναξε ο Κ. Φωτάκης και είπε και άλλα που… δεν γράφονται, τους θύμησε ότι την έχει πατήσει με διάφορα τρικ στο παρελθόν το Ίδρυμα, σύρθηκε στα δικαστήρια, είχε έναν έντονο διάλογο με τον πρόεδρο Ν. Ταβερναράκη, αλλά και άλλους παριστάμενους, ακόμη και τους δικηγόρους έψεξε για τις… γνωμοδοτήσεις που κάνουν.

Ήταν τόσο εξοργισμένος που παραλίγο να φύγει… 2-3 φορές από τη συνεδρίαση ακούγοντας ότι το 100% που προβλέπεται εκ του νόμου έγινε 225%. (Τελικά μαθαίνω ότι αποφάσισαν να το μοιράσουν στη μέση και να γίνει 135%, αλλά ας δούμε πρώτα τι θα γραφτεί στα πρακτικά).

 

Μάνος Ελευθερίου

Δεν πρόλαβε να έρθει ο Μάνος

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού της Περιφέρειας Κώστας Φασουλάκης θυμήθηκε χθες ότι «το καλοκαίρι του 2017 η Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο έργο του Μάνου Ελευθερίου. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή μαζί του. Ήμουν πραγματικά τυχερός. Αισθάνθηκα πως” ήταν γεφύρι να περνώ και στα στενά λυχνάρι”.

Πριν λίγους μήνες τον ξανασυνάντησα στην Αθήνα. Έδειχνε κουρασμένος. Όταν τον προσκάλεσα να έρθει το καλοκαίρι στην Κρήτη, με τον “υπόγειο” τρόπο του, μου μίλησε για την “αναχώρησή” του. Τελικά ο μεγάλος αυτός πνευματικός άνθρωπος άφησε σήμερα τη “δίκοπη ζωή” και ταξίδεψε” για τον αγγέλων τα μπουζούκια”.

Αναπαύσου εν ειρήνη Κύριε Μάνο. Έτσι και αλλιώς στο τραγούδι και τα ελληνικά γράμματα θα μείνεις αθάνατος.

Και δεν πειράζει που δε βρεθήκαμε στην Κρήτη. Ίσως” σε ξανάβρω στους μπαξέδες” τον “καιρό των χρυσανθέμων”…».

 

Επίδοση

Τι να κάνω, να ετοιμαστώ για πόλεμο; Όπως μαθαίνω, ετοιμάζονται σήμερα το πρωί οι δικαστικοί επιμελητές να επιδώσουν χαρτιά έξωσης σε Ρομά  από την περιοχή του Υγειονομικού. Φαντάζομαι ότι θα είναι οι δικαστικοί επιμελητές και καμιά… διμοιρία των ΜΑΤ!

 

Στο λιμάνι

Είχα ακούσει για ένα ενδιαφέρον θέμα στο λιμάνι, που οι ιδιοκτήτες ενοικιάσεως αυτοκινήτων το ονόμαζαν σκάνδαλο. Λέγονταν διάφορα, τώρα που είδα όμως τα στοιχεία και τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε, ομολογώ ότι εξεπλάγην. Θα σας έχω σύντομα νέα…

 

Μηνύσεις

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη δικαστική διαμάχη δύο αιρετών. Πρώην και νυν δήμαρχος σύρονται στα δικαστήρια με υπαιτιότητα του πρώτου, ο νυν μέχρι τώρα αμύνεται. Άραγε θα ξεκινήσει κι εκείνος τις μηνύσεις, να μην μείνει τίποτα όρθιο;

 

Ο Νικήτας

Σε ηλικία 59 ετών έφυγε από τη ζωή ο Νικήτας Δασκαλογιαννάκης, συνταξιούχος αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, από τα Καλύβια.

Όσοι ήξεραν τον Νικήτα Δασκαλογιαννάκη τον περιγράφουν ως έναν πολύ καλό άνθρωπο, ενώ οι συνάδελφοί του έχουν να πουν μόνο καλά λόγια.

Η τελευταία υπηρεσία του λιμενικού που υπηρέτησε ήταν η Περιφερειακή Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος στο Ηράκλειο.

Ο 59χρονος ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δύο κόρες.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις  11 στα Καλύβια Μονοφατσίου.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει