Λειτουργεί ξανά το συντριβάνι στην πλ. Κορνάρου

394

Δρόσισε μέσα στον καύσωνα η πλατεία Κορνάρου καθώς τέθηκε ξανά σε λειτουργία το συντριβάνι. Πρόκειται για ένα αίτημα των κατοίκων της περιοχής, το οποίο ικανοποιήθηκε κατόπιν σχετικής εντολής του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και των απαραίτητων παρεμβάσεων της Τεχνικής Υπηρεσίας. Η διαδικασία που περιελάμβανε την επισκευή ή την αντικατάσταση των μηχανικών στοιχείων του συντριβανιού χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου Ηρακλείου.

το συντριβάνι στην πλ. Κορνάρου

Ο δήμαρχος βρέθηκε στο σημείο και σε δηλώσεις του τόνισε μεταξύ άλλων: «Υλοποιούμε σταδιακά την αισθητική αναβάθμιση του νότιου τμήματος της Πλατείας Κορνάρου, όπως μας είχαν ζητήσει προ μηνών οι κάτοικοι της περιοχής.

Το προσεχές διάστημα θα τοποθετήσουμε νέα παγκάκια στην πλατεία ενώ θα προχωρήσουμε και στην επισκευή των πεζοδρομίων.

Η επαναλειτουργία του συντριβανιού αποτελεί το κεντρικό στοιχείο αυτής της παρέμβασης.

Ευελπιστώ ότι οι δημότες θα το σεβαστούν και θα το προστατεύσουν.

Η δημιουργία και κυρίως η διατήρηση ενός όμορφου αστικού περιβάλλοντος χρειάζεται τη συνδρομή όλων μας».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων κ. Γιάννη Αναστασάκη, ο στόχος που έχει τεθεί είναι άμεσα να ενισχυθεί ο αστικός εξοπλισμός της πλατείας με νέα παγκάκια, που θα τοποθετηθούν για να μπορούν να ξεκουράζονται οι πολίτες και σε επόμενη φάση θα προχωρήσει και η διαδικασία αντικατάστασης των πλακών του πεζοδρομίου οι οποίες έχουν φθαρεί.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει