Την “κάνουν” οι Τούρκοι

Όπου φύγει-φύγει από τα αεροδρόμιά μας

1.036

Όπου φύγει-φύγει Τούρκοι πολίτες μετά την ισχυρή επανεκλογή του Ερντογάν.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αμέσως μετά τις πρόσφατες εκλογές στην γειτονική χώρα καταγράφεται θεαματική αύξηση των περιστατικών κατά τα οποία Τούρκοι πολίτες επιχειρούν με τις οικογένειες τους να διαφύγουν σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης μέσω του αεροδρομίου Ηρακλείου, επιλέγοντας πτήσεις τσάρτερ.

Αστυνομικοί  ανέφεραν ότι στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για κρατικούς υπαλλήλους, οι οποίοι απολύθηκαν από τις θέσεις τους μετά το πραξικόπημα και μέχρι και σήμερα βρίσκονται υπό διωγμό και αναζητούν διέξοδο. Πρόκειται για δικηγόρους, γιατρούς, εκπαιδευτικούς.

Ήλπιζαν, έτσι τουλάχιστον υποστήριξαν στους προανακριτικούς υπαλλήλους, ότι η πολιτική κατάσταση στην Τουρκία θα άλλαζε, όμως το αποτέλεσμα τους διέψευσε.

Ξεπουλούν  ό,τι έχουν και δεν έχουν στη γειτονική χώρα και ακολουθούν τις διαδρομές χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών για να φθάσουν στην Ελλάδα με σκοπό να «πετάξουν» στο εξωτερικό.

Συνολικά, την τελευταία εβδομάδα, 59 πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα από τα αεροδρόμια του Ηρακλείου και Σητείας.

Πρόκειται για 39 άνδρες, 18 γυναίκες και δύο ανήλικους, οι οποίοι επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Αυστρίας, Ελβετίας, Δανίας, Τσεχίας, Ηνωμένου Βασιλείου,  Λιθουανίας, Σλοβενίας, Πολωνίας, Βουλγαρίας, Συρίας Αλβανίας, Πακιστάν, Ερυθραίας, Ολλανδίας και είχαν ως προορισμούς τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ελβετία, το Βέλγιο, την Ισπανία και την Ολλανδία.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει