“Έφυγε” ο άνθρωπος που έδωσε υπόσταση στην ηρακλειώτικη κολύμβηση

ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΓΟΗ ΠΕΚΥΚ-Ρ ΛΑΚΗ ΖΑΜΠΙΟΖΗ

801

Έναν υπηρέτη της ηρακλειώτικης κολύμβησης, έναν εξαίρετο επιστήμονα, χειρουργό ουρολόγο, έχασε χθες η τοπική κι όχι μόνο κοινωνία μας.

Σε ηλικία 74 ετών έφυγε από κοντά μας ο καλός φίλος, ο ιατρός Λάκης Ζαμπιόζης ο οποίος είχε διατελέσει για χρόνια πρόεδρος στον ιστορικό ΕΓΟΗ και πρόεδρος στην Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης-Υδατοσφαίρισης Κρήτης-Ρόδου.

Επί ημερών του βγήκε από την αφάνεια η ηρακλειώτικη κολύμβηση, την έκανε   να ανταγωνιστεί σωματεία των Αθηνών, της έδωσε υπόσταση και γενικά πρόσφερε πολλά στον υγρό στίβο.

Και όχι μόνο επειδή τα παιδιά του, Βίβιαν, Μιμίνα και Μηνάς, διέπρεψαν στον υγρό στίβο αλλά από την αγάπη του για το χώρο. Μέχρι και λίγο καιρό πριν ερχόταν στην πισίνα Ηρακλείου και έβλεπε αγώνες. Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί σήμερα στις 5μ.μ. στον Αγ. Τίτο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Η διοίκηση της ΠΕΚΥΚ-Ρ συνήλθε εκτάκτως χθες και εξέδωσε το εξής ψήφισμα:

“Τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης Κρήτης και Ρόδου με λύπη πληροφορηθήκαμε το θλιβερό γεγονός του θανάτου του Μανώλη Ζαμπιόζη.

Ο Μανώλης Ζαμπιόζης υπήρξε πρόεδρος του ΕΓΟΗ και επί σειρά ετών πρόεδρος της ΠΕΚΥΚΡ.  Σαν παράγοντας της ηρακλειώτικης Κολύμβησης συνεισέφερε σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη των αθλημάτων του υγρού στίβου στην πόλη μας.   Τιμώντας τη μνήμη του αποφασίζουμε να:

  • Παραστούμε με εκπροσώπους στη νεκρώσιμη ακολουθία.
  • Αφιερώσουμε την 1η επίσημη ημερίδα της επόμενης κολυμβητικής χρονιάς στη μνήμη του.

Η ΠΕΚΥΚΡ εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους λοιπούς συγγενείς”.

Ο πρόεδρος του κολυμβητικού τμήματος του ΕΓΟΗ Αντώνης Δημόπουλος αναφέρει:

«Ο άνθρωπος που κράτησε το επίπεδο του ιστορικού ΕΓΟΗ όσο ψηλότερα γινόταν, τόσο ο ίδιος με την προσφορά του όσο και τα παιδιά του με τις διακρίσεις τους. ‘Ο,τι και να πει κανείς για την προσφορά του στην ηρακλειώτικη κολύμβηση θα είναι πολύ λίγο.

Γνώριζε πολύ καλά το αντικείμενο που ονομάζεται κολύμβηση, είχε οράματα και στήριξε τον ιστορικό ΕΓΟΗ όσο λίγοι.

Αυτός ο εξαίρετος άνθρωπος και επιστήμονας θα αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλους εμάς. Το τμήμα κολύμβησης του ΕΓΟΗ δε θα ξεχάσει ποτέ αυτόν τον άνθρωπο.

Καλό ταξίδι φίλε Λάκη».

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει