ΧΘΕΣ … ΣΗΜΕΡΑ … ΑΥΡΙΟ

327

Θαυματουργό διχτάκι

Η αλήθεια είναι ότι πλέον μετά το διχτάκι  που τοποθετήθηκε στο εσωτερικό της στοάς της Βικελαίας, ο χώρος καθάρισε και ευπρεπίστηκε, διότι κανείς δεν μπορούσε να αντέξει την παλαιότερη εικόνα όπου η στοά ήταν απελπιστικά βρόμικη και μύριζε άσχημα από τα περιττώματα πουλιών.

Η κατάσταση ήταν απαράδεκτη και για τους πολίτες συνολικά και για τους εργαζομένους, που έπρεπε να αναπνέουν όλη αυτή τη δυσοσμία και απαξίωνε και τον χώρο της Βικελαίας και της στοά που φέρει το όνομα του Ν. Γιανναδάκη.

Μετά την παρέμβαση που έγινε με ένα διακριτικό λευκό δίχτυ, τα πουλιά απομακρύνθηκαν – ειδικά όσα είχαν εγκλωβιστεί σε πρώτη φάση – ο χώρος ευπρεπίστηκε και νομίζω ότι αξίζει να πούμε έναν καλό λόγο για όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή.

 

@patris
Συγνώμη κιόλας που θέλαμε να μην σας κουράσουμε και βάλαμε μόνοι μας την υπογραφή σας!
Άντε πια!
Αdioristos syrizaios

 

ο Δημήτριος και η Ζανέτ Τσίπρα

Θα τα πούμε στα δικαστήρια

Συκοφαντία καταλογίζουν στη Νέα Δημοκρατία ο Δημήτριος και η Ζανέτ Τσίπρα, με αφορμή την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αναφορικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των αδελφών του πρωθυπουργού.

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες η ΝΔ διοχετεύει σε ΜΜΕ που τη στηρίζουν  αθλιότητες, λασπολογίες και χυδαιότητες σε βάρος μας προς εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων, επισημαίνεται ότι η συκοφαντία είναι αστικό και ποινικό αδίκημα, δεν δικαιολογείται από κανένα αντιπολιτευτικό μένος και θα αντιμετωπισθεί στα αρμόδια δικαστήρια, όπου κάθε νομοταγής πολίτης μπορεί να προσφύγει» τονίζουν χαρακτηριστικά στη δήλωσή τους.

Λίγη ώρα αργότερα από την κοινή δήλωση των αδερφών Τσίπρα και το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση στο ίδιο πνεύμα  με επίθεση σε μέσα ενημέρωσης και στη ΝΔ.

Επέλεξε ξανά να συνδέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ΜΜΕ αλλά δεν είπε ούτε λέξη για τις υποθέσεις της «Δίοδος».

 

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης στο κέντρο του Ηρακλείου

Βλέπει… εκλογές του χρόνου

Είχα καιρό να συναντήσω τον γιατρό στο κέντρο του Ηρακλείου. Τον είδα με στενό του συνεργάτη να πίνει καφέ στην κεντρική πλατεία, δίπλα στο Δημαρχείο.

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης δεν έχει αφήσει πίσω του την αισιοδοξία. Παρά τα όσα έχουν συμβεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι βέβαιος- έτσι μου είπε- ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, γιατί ο κόσμος μπορεί να… εκτιμήσει το έργο, αλλά και γιατί ακόμη κι αν χάσει ο Τσίπρας, αυτές οι ήττες θα μπερδευτούν με τις αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές κλπ. «Δεν σηκώνει πολλές ήττες μαζεμένες» είπε, αλλά αυτό το σενάριο δεν το δέχεται έτσι κι αλλιώς.

«Η ΝΔ θα είναι στριμωγμένη διότι με το νέο εκλογικό σύστημα θα έχει πολλούς αντάρτες υποψηφίους και θα έχει πρόβλημα συνοχής» είπε κι αυτό είναι το… ιδανικό σενάριο για να δημιουργηθεί μεγάλη αναταραχή… Ωραία κατάσταση (για τον ΣΥΡΙΖΑ)!

 

Μια ωραία ατμόσφαιρα με… μπόνους

Τι ωραία που περνάνε στο ΙΚΑ! Μπορεί να μην υπάρχουν λεφτά, αλλά το… μπόνους το παίρνουνε! Τα όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας έχουν πολύ ενδιαφέρον και δημιουργούν ερωτηματικά!

Φυσικά ήταν η διοίκηση του ΕΦΚΑ, στo πλαίσιo της δημιουργίας κινήτρων στους εργαζόμενους των τμημάτων σύνταξης του Ιδρύματος, ώστε να διεκπεραιώνουν τους φακέλους συνταξιοδοτήσεων με ταχύτερους ρυθμούς, που θεσμοθέτησε ένα bonus (που έφτανε για το σύνολο των υποθέσεων που χειριζόταν στο ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως) ανά υπάλληλο για τους φακέλους ή τις υποθέσεις που τακτοποιούσε κατά την απογευματινή του απασχόληση και σε συνάρτηση με τους στόχους που η κάθε δομή έβαζε για τις υπό διεκπεραίωση υποθέσεις.

Εδώ όμως τα πράγματα αλλάξανε! Η τοπική διοίκηση δηλώνοντας αδυναμία λόγω έλλειψης προσωπικού, έστελνε και στέλνει μαζικά σχεδόν όλους τους φακέλους των συντάξεων στη βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να τακτοποιηθούν.

Κι ενώ οι υπάλληλοι σε Γιάννενα, Θεσσαλονίκη και γενικώς βόρεια Ελλάδα θα εισπράξουν τα bonus για τη διευθέτηση των φακέλων του Ηρακλείου (καθώς κάθε υπόθεση ακολουθεί τον υπάλληλο που τη διευθετεί και μπορεί η κεντρική υπηρεσία να ενημερώνεται άμεσα για το ποιός διευθετεί και τι) έρχεται, όπως αποκάλυψε χθες το cretalive, η διοίκηση Ηρακλείου του ΙΚΑ για να δώσει bonus τριών μηνών  για Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του 2017 και στους εδώ υπαλλήλους για φακέλους που διευθετήθηκαν αλλού! Δηλαδή πήραν κι αυτοί που δούλεψαν κι αυτοί που… δεν δούλεψαν!

Μάλιστα, εμφανίζονται όχι μόνο υπάλληλοι των σχετικών τμημάτων να παίρνουν το bonus, αλλά και υπάλληλοι που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση, απλώς συνδικαλιστές και… άσχετες αρμοδιότητες!

 

Τώρα τα έμαθαν;

Αλήθεια, τώρα έμαθαν ορισμένοι για την προσπάθεια διείσδυσης των Ρώσων στην Ελλάδα; Δεν είχαν δει τι γίνεται στη βόρεια Ελλάδα ακόμη και με τη χρηματοδότηση συλλαλητηρίων, ακόμη και στην Κρήτη με τα μέσα ενημέρωσης, τον τουρισμό, τους δημάρχους; Τι παιγνίδι γινόταν; Ξέχασαν ορισμένοι πόσο είχαν… πλησιάσει να πάρουν τα πάντα το καλοκαίρι του 2015; Τότε που ως χώρα ζούσαμε στην απόλυτη αυταπάτη;

 

Υπογραφή δεν έβαλαν

Τουλάχιστον τρία είναι μέχρι στιγμής τα πρόσωπα που «υπέγραψαν» εν αγνοία τους το κείμενο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πρόκειται για τη συνθέτρια και τραγουδίστρια Νένα Βενετσάνου, την τραγουδίστρια Λένα Αλκαίου και τον ζωγράφο, σκηνογράφο και συγγραφέα Κυριάκο Κατζουράκη. Και οι τρεις αρνούνται ότι υπέγραψαν το εν λόγω κείμενο στήριξης για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά τα ονόματά τους εμφανίζονται στους υπογράφοντες!

Η κυρία Βενετσάνου διερωτάται πόσοι από τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών συμπεριλήφθηκαν χωρίς να το γνωρίζουν. Διαβάστε την ανάρτηση της κυρίας Βενετσάνου:

«Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο!

Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ. Ποιοι είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν και ποια σκοπιμότητα υπηρετούν στην πραγματικότητα; Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους είδαν το όνομά τους χωρίς να έχουν υπογράψει να το δημοσιοποιήσουν.

Είναι σοβαρό. Και παρακαλώ να εκλάβουν την δημοσίευση του ονόματός μου ως συκοφαντία και βαθειά προσβολή της ακεραιότητάς μου.

Όποιοι κι αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων, αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές».

 

 

«Έφυγε» ο γιατρός

«Έφυγε» ο γιατρός  ουρολόγος - χειρουργός Λάκης Ζαμπιόζης

Ένας γιατρός ιδιαίτερα αγαπητός, που άφησε το επιστημονικό στίγμα του στην Κρήτη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.

Πρόκειται για τον ουρολόγο -χειρουργό Λάκη Ζαμπιόζη.

Η οικογένειά του, η σύζυγός του, τα παιδιά και τα εγγόνια του, συγγενείς και φίλοι θα του πουν το τελευταίο “αντίο” απόψε στις 5 στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου, όπου θα ψαλεί η νεκρώσιμη ακολουθία.

 

 

 

ο Βλαντιμίρ Πούτιν  δεν ασχολήθηκε διόλου με το εάν βρέχονται οι φιλοξενούμενοί του.

Αλγεινή εντύπωση!

Την Κυριακή το απόγευμα ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν υπερβολικά απασχολημένος με το να παραδίδει τα μετάλλια και να σφίγγει τα χέρια Κροατών και Γάλλων.

Εξού και δεν ασχολήθηκε διόλου με το εάν βρέχονται οι φιλοξενούμενοί του.

Κάποιος άλλος, πχ ο Εμανουέλ Μακρόν, με την αστική του ευγένεια, πιθανώς θα έβγαζε το σακάκι του για να προστατεύσει τους άλλους από την νεροποντή.

Ο Πούτιν θα μπορούσε να παραστήσει ότι θυσιάζεται, δίνοντας την ομπρέλα του ως ιππότης, κατ’ αρχάς στην Κροάτισσα πρόεδρο.

Ή, στον Μακρόν για να κουρνιάσει μαζί της κάτω από το ίδιο αλεξιβρόχιο.

Όμως, ο Ρώσος παντοκράτορας την κρίσιμη στιγμή κοίταξε την πάρτη του και το ακριβό του κουστούμι. Κι αυτός ο ατρόμητος άντρας που κάνει ιππασία ημίγυμνος, που δεν ορρωδεί προ παγωμένων λιμνών, στεππών κ.λπ, προτίμησε να κάνει τον… Κινέζο κάτω από την ομπρέλα που κρατούσαν οι σωματοφύλακές του.

Και γενικώς να εφαρμόσει κατά γράμμα το δόγμα «πέρα βρέχει».

 

Εμανουέλ Μακρόν και η πρόεδρος της Κροατικής Δημοκρατίας, η Κολίντα Γκραμπάρ-Κιτάροβιτ

Πάρε τα χέρια σου, Μανολάκη

…Για τον Εμανουέλ Μακρόν θα μπορούσε κάποιος να πει ότι δεν κέρδισε μόνο ως Γάλλος. Κέρδισε και ως άντρας. Η πάντα διαχυτική (σε βαθμό παρεξηγήσεως ενίοτε) πρόεδρος της Κροατικής Δημοκρατίας, η Κολίντα Γκραμπάρ-Κιτάροβιτς, έμοιαζε παραδομένη στον Γάλλο ομόλογό της.

Αμέτρητοι οι εναγκαλισμοί, αμέτρητοι και οι ασπασμοί μεταξύ τους, λες και ήταν συμπαίκτες που αλληλοσυγχαίρονταν για κάποιο γκολ. Στην εξέδρα της απονομής ανέβηκαν χέρι-χέρι, μαζί τούς χτύπησε ο κατακλυσμός, μαζί και το αγέρι (παρντόν για τη λυρική έξαρση).

Εμανουέλ Μακρόν και η πρόεδρος της Κροατικής Δημοκρατίας, η Κολίντα Γκραμπάρ-Κιτάροβιτ

Οι διαχύσεις ανάμεσα στον Εμανουέλ και την Κολίντα είχαν ξεκινήσει από τη σουίτα των VIP από όπου παρακολούθησαν τον τελικό, παρούσης -αλλά ωσεί απούσης όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια-  της συζύγου του Γάλλου προέδρου, της Μπριζίτ Τρονιέ-Μακρόν.

Δυστυχώς, από την άψογη τηλεοπτική κάλυψη του Μουντιάλ, την υποδειγματική τηλεσκηνοθεσία, διέφυγε η μεγάλη στιγμή του τελικού: η έκφραση στο πρόσωπο της Μπριζίτ καθώς παρακολουθούσε το ταίρι της να χαριεντίζεται με τη γεροδεμένη 50αρα Κροάτισσα, να κλαίει και να βρέχεται μέχρι το κόκκαλο δίπλα της, στη θέση όπου κανονικά θα έπρεπε να στέκει πλάι στον κύρη της η Μπριζίτ.

Το καλύτερο πλάνο είναι αυτό που η υφήλιος δεν είδε ποτέ.

 

Τα σενάρια

Μα, είναι δυνατόν να πιστεύουν κάποιοι ότι τόσο εύκολα ο Τσίπρας θα αφήσει την ευκαιρία του φθινοπώρου και δεν θα σκεφτεί τις πρόωρες εκλογές το 2018; Θα αφήσει την ευκαιρία της «εξόδου» από τα μνημόνια, την ευκαιρία να φορτώσει τη  Συμφωνία των Σκοπίων στον Μητσοτάκη και τις… κομμένες συντάξεις; Μπορείτε να διαφωνείτε με τον πρωθυπουργό, αλλά για βλάκα δεν τον έχετε, έτσι;

 

Ο σασμός

Μια και αναφέρθηκα στις εκλογές, αυτός ο «σασμός» που έγινε στη ΝΔ πόσο… προχώρησε; Εννοώ η συζήτηση μεταξύ Αυγενάκη, Πασπάτη και Αθηνάς Σπανάκη τι εύρος είχε; Έφτασε μέχρι τις εκλογές; Και το μορατόριουμ θα είναι για όλα τα θέματα; Γιατί προσωπικά δεν το βλέπω να κρατάει για πολύ…

 

Η ομάδα

Έτοιμος είναι ένας εκ των υποψηφίων στο Δήμο Ηρακλείου να παρουσιάσει την ομάδα του. Το… πώς τον απασχολεί ακόμη, αν και είναι βέβαιο ότι η παρουσία με 20-30 νέους θα άλλαζε τα δεδομένα στις δημοτικές. Και είμαστε ήδη σε αντίστροφη μέτρηση.

 

Πλήρωσαν

Για πολλαπλές αναφορές ότι πολίτες των Σκοπίων έλαβαν ποσά από 13.000-21.000 δολάρια από φιλορώσους Έλληνες επιχειρηματίες για να διαπράξουν βίαιες ενέργειες ενόψει του δημοψηφίσματος για την ένταξη στο ΝΑΤΟ έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της χώρας, Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή του στο BuzzFeed News. Ο Ζάεφ έκανε τις δηλώσεις αυτές έχοντας μόλις επιστρέψει από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα.

Εκδίκηση

Στις εσωτερικές σελίδες της «Π» θα διαβάσετε αναλυτικό ρεπορτάζ για την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαλεβίζι, με αφορμή την ονοματοδοσία της οδού «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη». Αυτό που ίσως δεν έχουν προσέξει όμως ορισμένοι είναι ότι η νέα οδός «Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» τέμνει την οδό «Ανδρέα Παπανδρέου», η οποία είναι σαφώς μεγαλύτερη. Είναι ίσως ένα από τα παιχνίδια της μοίρας που εκδικείται ή απλώς μια σύμπτωση;

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει