Ανάπτυξη δράσεων πληροφόρησης και συμβουλευτικής σε ανέργους και εργαζόμενους

174

Ανοίγει ο δρόμος για την ανάπτυξη δράσεων με δωρεάν υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής σε ανέργους και εργαζόμενους, εξυπηρετούμενους του Κέντρου Κοινότητας και των λοιπών δομών του Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ.

Το όλο θέμα συζητήθηκε στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν η κοινωνική λειτουργός και ο ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Μαλεβιζίου – Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ με τον περιφερειακό συντονιστή Μανώλη Μελαμπιανάκη και τον επαγγελματικό σύμβουλο Μάνο Πετράκη του ΚΕΚ ΙΝΕ ΓΣΕΕ Κρήτης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η από κοινού διαμόρφωση ενός πλάνου συνεργασίας για την υλοποίηση δράσεων με δωρεάν υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής σε ανέργους και εργαζόμενους, εξυπηρετούμενους του Κέντρου Κοινότητας και των λοιπών δομών του Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ.

Οι δωρεάν αυτές υπηρεσίες απευθύνονται σε εργαζόμενους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στα πεδία των εργασιακών σχέσεων, ασφαλιστικής νομοθεσίας και πολιτικών απασχόλησης καθώς και για ζητήματα που ενδιαφέρουν τους απασχολούμενους. Επίσης απευθύνονται σε ανέργους στα πεδία της απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης με σκοπό την ένταξη/ επανένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Οι τρόποι υποστήριξης αφορούν στην παροχή εξατομικευμένης συμβουλευτικής και πληροφόρησης, τη διενέργεια ομαδικών εργαστηρίων και την τακτική αποστολή ενημερωτικών δελτίων για θέματα εργασιακά, ασφαλιστικά και απασχόλησης, προς τους ωφελούμενους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν για τα θέματα εργασιακής και ασφαλιστικής νομοθεσίας αλλά και τα θέματα που αφορούν τους ανέργους άμεσα από την υπηρεσία του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Μαλεβιζίου, καθημερινά από τις 09:00-15:00, στη διεύθυνση Ελ. Βενιζέλου & Αντιγόνης 1, Γάζι, ή τηλεφωνικά από το 2810823904.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει