Επί παντός… αθλητικού

158

Ανθρώπους, χρήματα και ανεξαρτητοποίηση…

Είναι αξίωμα και λέχθηκε από το στόμα του έμπειρου Νίκου Τούλη. “Δεν φτάνουν τα χρήματα σε μια ομάδα, αλλά χωρίς αυτά δεν πας μπροστά”. Στην προχθεσινή ανοιχτή συνάντηση του “Ηράκλειο” για το μέλλον του ανδρικού τμήματος περιμένουμε να ακούσουμε λύσεις, προσπάθειες εξεύρεσης χρημάτων για να καλυφθεί ο νέος προϋπολογισμός για Β’ Εθνική και ο σύλλογος άνετα να ανάψει τα κεράκια των 90 χρόνων του αλλά φευ! Πεσιμισμός επικράτησε και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Γιατί οι περισσότεροι ασχολήθηκαν με τις Ακαδημίες! Σαν να ήταν αυτό το θέμα. Εντάξει, έχουν κάποιοι αγωνία στο να δουν τα βλαστάρια τους να παίζουν στο ανδρικό τμήμα αλλά έως εδώ. Εως εδώ και τα αληθινά λόγια του Προέδρου κ. Δελάκη ότι “ελάχιστα παιδιά του συλλόγου επαιζαν στην ανδρική ομάδα”, “στήριξη η ομάδα δεν είχε από τους γονείς και τονκόσμο”, “χορηγίες ισχυρές δεν υπάρχουν” κ.λπ. Εγώ τα καταλαβαίνω όλα αυτά, όμως άλλα περίμενα να ακούσω.

Τι προσπάθειες έχουν γίνει για εξεύρεση χρημάτων; Εκτός διοίκησης ποιοι έχουν βρει χρήματα ή δήλωσαν βοήθεια για τη νέα χρονιά και ποιες πόρτες αυτό το διάστημα έχει χτυπήσει η διοίκηση και κατάφερε να μαζέψει ένα ποσό;

Γενικά τα μέλη εξάντλησαν όλα τα περιθώριά τους και τις γνωριμίες;

Το “τι μπορούμε να κάνουμε, όχι το τι θέλουμε” που είπε ο κ. Καλατζής δεν αναλύθηκε. Έμεινε μετέωρο. Περίμενα επίσης να ακούσω το τι κάνει η διοίκηση σε συνεργασία, αν θέλετε, με άλλους συλλόγους εθνικών κατηγοριών για να βελτιώσει τα οικονομικά της από την ΕΟΚ. Η Ομοσπονδία πώς βοηθάει τον ερασιτεχνικό της αθλητισμό; Μήπως έχει χρόνια να πληρώσει ομάδες και έχει ξεχάσει τι οφείλει για τις μετακινήσεις κι όχι μόνο; Μια επιστολή διαμαρτυρίας έχει σταλεί;

Επίσης, καταλαβαίνω ότι όλοι δεν μπορούν να ξέρουν πώς λειτουργεί, οργανώνεται ένα τμήμα μπάσκετ ή ομάδα μπάσκετ. Καλό είναι, λοιπόν, να βρεθούν άτομα να τρέξουν το ανδρικό τμήμα  (νυν, παλιοί παράγοντες, πρώην αθλητές) και να ανεξαρτητοποιηθεί από τον σύλλογο. Όταν συμβεί αυτό, πολλά θέματα θα λυθούν και δεν θα υπάρχουν τριβές. Γιατί οι τριβές χαλάνε τις παρέες… (Ανεξάρτητα το πού αγωνίζεται ένα τμήμα μπάσκετ).

Αντ. Παπουτσάκης

Περνάει η μπογιά τους

Μπορεί να απέχουν ελάχιστα βήματα από τα 40 τους χρόνια, αλλά η… μπογιά τους περνάει ακόμα. Ο λόγος για τους Μανώλη Ρουμπάκη και Τάσο Τριανταφύλλου, οι οποίο μετά το βελούδινο «διαζύγιο» με τον ΠΟΑ απασχολούν αρκετές ομάδες του τοπικού.

Πιο έντονο φαίνεται να είναι το ενδιαφέρον του ΠΑΝΟΜ, ο οποίος θέλει να τους αποκτήσει «πακέτο» και να ισχυροποιηθεί έτσι ιδιαίτερα, στην προσπάθεια που θα κάνει για να πρωταγωνιστήσει.

Ας περιμένουμε όμως να δούμε τι θα συμβεί, γιατί υπάρχει και η περίπτωση να χωρίσουν οι διόσκουροι…

Μ.Β.

«Ρεθυμνιώτης» ο Χελά

Στην ΑΕ Μυλοποτάμου θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αρμάντο Χελά, όπου θα βρει και τον μέχρι πρότινος επιθετικό της Μινωικής Έρβιν Λέσι. Ο 31χρονος δυναμικός αμυντικός αφήνει για πρώτη φορά τα γήπεδα του Ηρακλείου, τα οποία έχει… φάει με το κουτάλι, φορώντας τη φανέλα του Ζαρού πέρσι και παλαιότερα των Ερ. Εργοτέλη, Πατούχα, Ρούβα, Δόξα Γ., Ασιτών, Μινωική, ΠΑΝΟΜ και ΠΑΟΚ. Να υπενθυμίσουμε ότι την τεχνική ηγεσία της ΑΕ Μυλοποτάμου ανέλαβε ο Κώστας Κιάσσος, στην πρώτη προπονητική του απόπειρα.

Μ.Β.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει