ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΛΗΣ: Τι τους αρέσει, τι τους χαλάει

Πρόβλημα με την καθαριότητα και το πάρκινγκ

630

Αμερικανοί, Καναδοί, Αυστραλοί και χιλιάδες Ευρωπαίοι κάνουν μια στάση λίγων ημερών στο Ηράκλειο για να επισκεφθούν το Μουσείο και την Κνωσό, να γνωρίσουν την πόλη, να ταξιδέψουν μέχρι τη Σαντορίνη.

Ο κ. Γιάννης Οικονόμου

Τα ξενοδοχεία της πόλης έχουν και το φετινό καλοκαίρι υψηλές πληρότητες, με πελάτες πολύ ικανοποιημένους από τη διαμονή τους αλλά με πολλά παράπονα για την έλλειψη καθαριότητας στο κέντρο αλλά και το πρόβλημα με το πάρκινγκ. Ο Γιάννης Οικονόμου, ιδιοκτήτης του ξενοδοχείο “Galaxy”, είπε στην “Π”: “Στο δικό μας ξενοδοχείο υπάρχει μια αύξηση στην κίνηση της τάξης του 10%-15%. Ο μέσος χρόνος διαμονής είναι τρεις ημέρες και οι επισκέπτες μας είναι των περισσοτέρων εθνικοτήτων, μεταξύ αυτών και πολλοί Αμερικανοί”. Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου, έρχονται για να επισκεφθούν το Μουσείο και την Κνωσό και δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την τοπική κουζίνα, επισκέπτονται οινοποιεία, συμμετέχουν σε εκδρομές κ.λπ. Το πρόβλημα όμως, όπως επισημαίνει για μια ακόμη φορά ο ίδιος, είναι ότι σχολιάζουν πολύ αρνητικά το θέμα της έλλειψης επαρκούς καθαριότητας στην πόλη. “Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με αυτό το θέμα και ακούμε συνεχώς άσχημα σχόλια” είπε.


Ο κ. Λευτέρης Καραταράκης

“Η κίνηση στα ξενοδοχεία πόλης είναι σε πολύ καλά επίπεδα, με πληρότητες πάνω από 70%-80%” ανέφερε ο ξενοδόχος Λευτέρης Καραταράκης. Όπως σημείωσε εκτός από τους Ευρωπαίους, υπάρχουν πολλοί Αμερικανοί, Καναδοί και Αυστραλοί επισκέπτες και μένουν στην πόλη για 1-2 ημέρες. “Την αρνητική κριτική για τα ζητήματα καθαριότητας στην πόλη τα ακούμε συχνά. Σίγουρα είναι πρόβλημα” σχολίασε.


Ο κ. Βαγγέλης Παπανικολάου

“Τα σοβαρότερα προβλήματα του Ηρακλείου για τους τουρίστες είναι η έλλειψη επαρκούς καθαριότητας και η έλλειψη πάρκινγκ. Τους αρέσει η πόλη αλλά υπάρχουν αυτά τα παράπονα” μας είπε ο Βαγγέλης Παπανικολάου, πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: “Ειδικά στο κέντρο και στην παλιά πόλη που κάνουν βόλτα οι ξένοι επισκέπτες, στα θέματα καθαριότητας υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης της κατάστασης”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει