Θέλουμε νέα «βατράχια» και σκύλο ανιχνευτή

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

346

Την ανάγκη επανεργοποίησης του Σχολείου Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος αλλά και της στελέχωσης των υπηρεσιών με αστυνομικό σκύλο ανίχνευσης εκρηκτικών υλών-ναρκωτικών επισημαίνει για μια ακόμα φορά με ανακοίνωσή της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης. Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Μετά την αποφοίτηση των νέων συναδέλφων από τη σχολή Λ/Φ οι οποίοι όλοι είχαν ως κύριο προσόν κατάταξης αυτό των ειδικών δυνάμεων, είναι επιτακτική ανάγκη η επανενεργοποίηση του Σχολείου Ειδικών Αποστολών Λιμενικού Σώματος (Σ.Ε.Α.Λ.Σ.) προκειμένου ενισχυθούν τα Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ). Ακόμη επιτακτική είναι και η ανάγκη ενίσχυσης των Ειδικών Μονάδων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΜΥΑ – ΥΣΔ).

Να επισημάνουμε για μια ακόμα φορά ότι ο μέσος όρος ηλικίας των υπηρετούντων σε Κλιμάκια Ειδικών Αποστολών και γενικότερα στις Ειδικές Μονάδες του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. είναι άνω 40 ετών.

Για τα προαναφερόμενα ως Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης είχαμε τοποθετηθεί με παλαιότερες ανακοινώσεις.

Επίσης θέλουμε να επανέλθουμε στο θέμα της στελέχωσης των υπηρεσιών ανά την επικράτεια που στερούνται  Αστυνομικού Σκύλου Ανίχνευσης Εκρηκτικών υλών – ναρκωτικών ουσιών και να επαναλάβουμε ότι, κρίνεται αναγκαία για ευνόητους λόγους τους οποίους έχουμε αναλύσει κατά το παρελθόν, η άμεση επίλυση αυτού του τόσο σοβαρού προβλήματος».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει