Συναυλία για τη δημόσια υγεία

177

Συγκέντρωση – συναυλία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης  στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο με σύνθημα «Παλεύουμε για ένα καθολικό αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης».

Τη συγκέντρωση – συναυλία διοργάνωσαν τα σωματεία εργαζομένων των Νοσοκομείων ΠαΓΝΗ, Βενιζελείου, Αγίου Νικολάου, Χανίων, Ρεθύμνου, του Ψυχιατρείου Χανίων και της 7ης ΥΠΕ.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης απηύθυναν χαιρετισμό οι πρόεδροι των σωματείων εργαζομένων και μέλη των γενικών συμβουλίων της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ.

Αμέσως μετά ακολούθησε συναυλία με έντεχνα κρητικά τραγούδια από την ορχήστρα του Νικήτα Μαυρομανωλάκη, εργαζόμενου στο νοσοκομείο ΠαΓΝΗ.

Στη συγκέντρωση – συναυλία παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες των Συνδικάτων Οικοδόμων και Γάλακτος Τροφίμων & Ποτών, της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και των Συνταξιουχικών Σωματείων του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Όπως τονίζεται, “η πρωτοβουλία των σωματείων της υγείας να διοργανώσουν αυτή την συγκέντρωση είναι η απόρροια της δράσης μας το προηγούμενο διάστημα για το σύνολο των προβλημάτων ασθενών και εργαζομένων. Το θέμα της υγείας αφορά πρώτα και κύρια τις λαϊκές οικογένειες. Πηγάζει από την ίδια  την αναγκαιότητα να ισχυροποιηθεί ακόμα περισσότερο το ρεύμα εκείνο που δεν βολεύεται με τα ψίχουλα που αναδιανέμει η κυβέρνηση στο όνομα του ρεαλισμού, του εφικτού και της περιβόητης μεταμνημονιακής εποχής.

Καμία ουσιαστική αύξηση της χρηματοδότησης δεν υπήρξε. Ακόμα και η πρόσβαση των ανασφάλιστων δεν προήλθε από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων και των συνταξιούχων”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει