ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ: Συζητούν για 12, αλλά δεν δεσμεύονται

167

Μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες διαβουλεύσεων, η Σούπερ Λίγκα αποφάσισε να διεξαχθεί το πρωτάθλημα 2019/20 με 14 ομάδες.

Η διαφοροποίηση είναι πως οι ΠΑΕ αυτή τη φορά ήταν διαλλακτικές για περαιτέρω μείωση σε 12 ομάδες (από τη σεζόν 2020/21), αλλά δίχως να δεσμεύονται, γεγονός που ασφαλώς και δεν ικανοποιεί την Πολιτεία.

Για την πιθανή περαιτέρω μείωση των ομάδων θα ξαναγίνει νέα κουβέντα,  όμως αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι ο κ. Βασιλειάδης δεν προτίθεται να υλοποιήσει την δέσμευσή του για οικονομική στήριξη των ΠΑΕ μέσω της σύμπραξης ΕΡΤ – Nova, αν δεν έχει εγγυήσεις για μείωση των ομάδων σε 12. Στο χθεσινό Δ.Σ., οι μισές ομάδες τάχθηκαν υπέρ της μείωσης σε 12 από τη σεζόν 2020/21, ήτοι οι ΠΑΕ: ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Άρης, Αστέρας Τρ., Ατρόμητος, Παναιτωλικός, Γιάννινα, Ξάνθη.

Σε ό,τι αφορά το πως θα μείνουν 14 οι ομάδες τη σεζόν 2019-20, η Σούπερ Λίγκα προτίθεται να προτείνει να υποβιβαστούν φέτος δύο απευθείας (ο 15ος και ο 16ος) και από εκεί και πέρα να παίξουν πλέι-άουτ,  ο 13ος  και 14ος με τον 1ο και τον 2ο της Β’ Εθνικής, με έπαθλο δύο θέσεις στη μεγάλη κατηγορία. Δηλαδή είναι εφικτό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει ομάδα που θα προβιβαστεί από τη Β’ Εθνική, κάτι που πολύ δύσκολα θα αποδεχθεί η Ένωσή της.

«Θεωρούμε πως μπορεί να διεξαχθεί από το 2019/20 ένα πρωτάθλημα με Super League 1 και Super League 2, με εγγυημένη χρηματοδότηση και με 14 ομάδες η κάθε κατηγορία. Οι προτάσεις του υφυπουργού έχουν γίνει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δεκτές και δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσουμε σε ένα πιο αξιόπιστο πρωτάθλημα. Δεν απορρίπτουμε το πλάνο με 12 ομάδες, αλλά για την ώρα δεν είμαστε έτοιμοι να το υιοθετήσουμε. Με την αναδιάρθρωση, έχουν κουμπώσει όλες οι ασφαλιστικές δικλίδες για να υπάρχει η χρηματοδότηση από την πρόταση του κ. Βασιλειάδη», ανέφερε ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα κ. Μπαταγιάννης.

Ουσιαστικά λοιπόν η έναρξη του πρωταθλήματος εξαρτάται από τη στάση που θα κρατήσουν οι τηλεοπτικά «άστεγες» ΠΑΕ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι αρκετά πιθανό ο Παναθηναϊκός και ο Άρης να πάνε στη Nova, ενώ οι υπόλοιπες 5 θα εξετάσουν πρόταση από το Epsilon.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει