ΡΕΘΥΜΝΟ: Ημερίδα αστυνομικών για την ενδοοικογενειακή βία

96

Ημερίδα με θέμα «Ενδοοικογενειακή βία – Νομικές και  Ψυχοκοινωνικές προσεγγίσεις του Ν. 3500/2006» διοργάνωσε την περασμένη Τρίτη η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνης. «Η συγκεκριμένη ημερίδα απευθυνόταν στο αστυνομικό προσωπικό, καθώς η ενδοοικογενειακή βία, δυστυχώς, είναι ένα θέμα που απασχολεί συχνά τους αστυνομικούς των υπηρεσιών μας.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των αστυνομικών συναδέλφων μας για το σωστό χειρισμό των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, όσο και η επιμόρφωσή τους σχετικά με τις ποινικές διαδικασίες, ώστε να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για την αρτιότερη εκτέλεση των καθηκόντων τους», τονίζουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Τον συντονισμό των εργασιών πραγματοποίησε η Α/Α’ Παπαθανασίου Ελένη, προϊσταμένη του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης, ενώ ομιλητές ήταν η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ρεθύμνης, Γούναρη Ευτυχία η οποία αναφέρθηκε στη νομική προσέγγιση του ν. 3500/2006 περί “Ενδοοικογενειακής βιας”, ο Ψυχολόγος της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης, Α/Β’ Μαυριδάκης Γρηγόριος ο οποίος ανέλυσε τη σημασία της υποδοχής της καταγγελίας στο αστυνομικό τμήμα.  Από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων βίας του Δήμου Ρεθύμνης, η προϊσταμένη του Τμήματος, κυρία Βαονάκη Αλεξάνδρα, η κοινωνιολόγος Φουρναράκη Ελένη, η κοινωνική λειτουργός  Χριστουλάκη Αμαλία και η ψυχολόγος Σηφάκη Άννα αναφέρθηκαν εκτενώς στις ψυχολογικές προσεγγίσεις και πρακτικές αντιμετώπισης της γυναίκας ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

«Η ημερίδα κέντρισε το ενδιαφέρον των συναδέλφων μας, γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την ενεργή συμμετοχή τους στη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε. Επιπλέον, τα θετικά σχόλια που εισπράξαμε  μάς γεμίζουν ικανοποίηση και αποτελούν την καλύτερη ανταπόδοση των κόπων και των προσπαθειών που έχουμε καταβάλει.

Ευχαριστούμε θερμά όλους εκείνους που μας βοήθησαν στη διοργάνωση, τους ομιλητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και φυσικά τους συναδέλφους μας,που μας τίμησαν με την παρουσία τους» σημειώνουν οι διοργανωτές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει