Ανυπεράσπιστα αγγελούδια και δαίμονες με προσωπεία

ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

493

Δεκάδες υποθέσεις καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης φθάνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στα ανακριτικά γραφεία του Ηρακλείου, με κατηγορούμενους μπαμπάδες, παππούδες, νονούς, θείους, γείτονες και πάει λέγοντας. Άλλες τόσες υποθέσεις βρίσκονται καθ’ οδόν για το ακροατήριο. Και όλοι διερωτώνται: Τι γίνεται; Τόση διαστροφή, τόση νοσηρότητα;

Με τη βοήθεια ειδικών (κυρίως παιδοψυχολόγων) οι δικαστικές Αρχές προσπαθούν με πολλή προσοχή να εκδώσουν την σωστότερη κρίση για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και να αξιολογήσουν όσο μπορούν καλύτερα τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους. Αφενός καλούνται να προστατεύσουν το ίδιο το παιδί και ενδεχομένως άλλα παιδιά μελλοντικά, από την άλλη οφείλουν και να προστατεύσουν τους ίδιους τους κατηγορούμενους που πράγματι είναι αθώοι και διασύρονται με την εμπλοκή τους σε μία τέτοια καταγγελία.

Στην πλειονότητά τους οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και προβάλλουν ισχυρισμούς του τύπου: παρεξηγήθηκε η συμπεριφορά μου ή πρόκειται για σκευωρία με κίνητρα που ποικίλλουν.

Οι καταθέσεις των ίδιων των παιδιών, που πλέον λαμβάνονται παρουσία παιδοψυχολόγων, αποτελούν συνήθως βαρόμετρο, πολύ περισσότερο δε όταν εκλείπουν αντικειμενικά ευρήματα.

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την προφυλάκιση ενός 74χρονου από χωριό του νομού Ηρακλείου για την  κατηγορία της αποπλάνησης ενός 10χρονου κοριτσιού, της καταδικαστικής απόφασης που εξέδωσε δικαστήριο για ηλικιωμένο, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε σε 8χρονο γειτονόπουλό του,  και της καταδικαστικής απόφασης που εξέδωσε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για 48χρονο πατέρα για τον βιασμό της ανήλικης κόρης του, οι δικαστικές Αρχές του Ηρακλείου διερευνούν νέα υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης.

Υπό κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφανθεί το Δικαστικό Συμβούλιο

Η υπόθεση αφορά σε καταγγελία σε βάρος νεαρού πατέρα, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε στην ανήλικη κορούλα του. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι για βιασμό, αποπλάνηση και αιμομιξία. Ο ίδιος αρνείται όσα του αποδίδονται και φέρεται να ισχυρίζεται ότι παρεξηγήθηκε η συμπεριφορά του. Στην περίπτωσή του εισαγγελέας και ανακρίτρια διαφώνησαν για την προφυλάκισή του ή μη. Ως εκ τούτου η υπόθεση βρίσκεται πλέον στην κρίση του Δικαστικού Συμβουλίου Ηρακλείου που θα συνεδριάσει εντός πενθημέρου, όπως προβλέπεται, για να αποφανθεί επί της ποινικής αντιμετώπισης του κατηγορουμένου. Μέχρι τότε θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει