Νέα δωρεά στη Βικελαία

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΨΙΑ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΚΡΗΤΟΛΟΓΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΠΛΑΤΑΚΗ

139

Το δίτομο έργο του Richard Pococke, LLD R.R.S. MDCCXLIII, παραδόθηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη από την ανιψιά του Ελευθερίου Πλατάκη, την κυρία Ειρήνη Πλατάκη-Τουτουντζάκη.

Έτσι, με την ευγενική αυτή χειρονομία αλλά και την αποδοχή της δωρεάς από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου, ολοκληρώνεται η πολύτιμη και πλούσια δωρεά του Ελευθερίου Πλατάκη, η οποία ξεκίνησε προ τριακονταετίας. Το βιβλίο αυτό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προαναφερόμενης δωρεάς.

Ως γνωστόν ο αείμνηστος κρητολόγος Ελευθέριος Πλατάκης, εκ Βραχασίου ορμώμενος, εντάσσεται στις κορυφαίες πνευματικές μορφές, τόσο της Κρήτης όσο και της Ελλάδας. Τύχη αγαθή, όπου στη Βικελαία Βιβλιοθήκη βρίσκεται και φυλάσσεται το μοναδικής αξίας αρχείο, με το πλούσιο και σπάνιο φυτολογικό και σπηλαιολογικό περιεχόμενό του, το οποίο είναι στη διάθεση του αναγνωστικού και ερευνητικού κοινού.

“Εκ βαθέων οι ευχαριστίες μας και πάλι στην κυρία Ειρήνη Πλατάκη-Τουτουντζάκη και σίγουρα αυτές οι ευγενείς χειρονομίες προάγουν αφενός τον πολιτισμό μας και αφετέρου στερεώνουν τη δομή προάγοντας τις αξίες του κοινωνικού συνόλου” καταλήγει η ανακοίνωση της Βικελαίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει