Ύσταση έκκληση της Καμεράτας στον πρωθυπουργό

127

Ύστατη έκκληση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να βρεθεί «άμεση, οριστική και βιώσιμη λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια και θέτει εμπόδια στη λειτουργία και επιβίωση της Καμεράτας» απευθύνουν με ανοιχτή επιστολή τους οι οχτώ μόνιμοι μουσικοί της ορχήστρας.

«Δεν αντέχουμε άλλο και ζητάμε τη βοήθειά σας για να μην κλείσει ένας μουσικός οργανισμός που τίμησε την Ελλάδα και γνωρίζει σήμερα την απαξίωση. Παρακαλούμε θερμά στη διαμεσολάβησή σας. Κάθε μέρα που περνά οδηγούμαστε από την απόγνωση στον καλλιτεχνικό και εργασιακό μας θάνατο» αναφέρουν οι μουσικοί στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό.

Η επιστολή δόθηκε στους δημοσιογράφους στο τέλος της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες  στην ΕΣΗΕΑ, με σκοπό να παρουσιαστούν τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ιστορική ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής, η οποία σύμφωνα με τα μέλη της «αργοπεθαίνει χωρίς διοίκηση, χωρίς οικονομική βοήθεια, με απλήρωτους και ανασφάλιστους μουσικούς που πασχίζουν να την κρατήσουν στη ζωή».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει