Στη φυλακή ο πατέρας, στη φυλακή κι ο γείτονας

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

656

Στη φυλακή οδηγείται ο  48χρονος κρητικός, ο οποίος σύμφωνα με την ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τις κατηγορίες του βιασμού, της αποπλάνησης και της ασέλγειας σε βάρος της ανήλικης κόρης του. Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ήταν ομόφωνη, με δικαστές και ενόρκους να δέχονται ότι ο πολύτεκνος πατέρας τέλεσε τις καταγγελλόμενες πράξεις που τοποθετούνται χρονικά τον Φεβρουάριο του 2009.

Σε ό,τι αφορά προγενέστερες πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν τον Δεκέμβριο του 2008, το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και έτσι έπαψε την ποινική δίωξη.

Στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και η ποινή κάθειρξης που καλείται να εκτίσει είναι 9 έτη.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλλει στον 48χρονο πατέρα 27 έτη κάθειρξης, εντούτοις είχε χορηγήσει ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση και ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Πρόκειται για μία θλιβερή ιστορία με απεχθείς πτυχές όπως τουλάχιστον αυτές παρουσιάστηκαν στη δικαστική αίθουσα. Ο 48χρονος επέμεινε στην αθωότητα του, ισχυριζόμενος ότι η καταγγελία σε βάρος του ήταν στημένη από την πρώην σύζυγο του για να «καλύψει» άλλες καταστάσεις. Το κορίτσι ωστόσο, το οποίο είναι σήμερα ενήλικη, επέμεινε στα όσα είχε αποκαλύψει όσο ήταν ακόμα παιδί, αρνούμενο ότι είχε υποκινηθεί από τν μητέρα του. Ενώπιον του δικαστηρίου περιέγραψε τις καταστάσεις που έζησε με τον πατέρα της μέσα στο σπίτι τους κάθε φορά που έμεναν μόνοι.

Στη φυλακή και ο ηλικιωμένος

Τον δρόμο για την φυλακή πήρε όμως και ο 74χρονος από χωριό του Ηρακλείου, ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση ενός 10χρονου κοριτσιού. Αν και επιμένει στην αθωότητα του, εισαγγελέας και ανακριτής τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο. Ο ηλικιωμένος ισχυρίστηκε ότι γνώριζε το παιδί από την γειτονιά, πολλές φορές μάλιστα το κοριτσάκι επισκεπτόταν το σπίτι τους αλλά ουδέποτε επιχείρησε να το εκμεταλλευτεί σεξουαλικά, όπως καταγγέλλεται. Η συνήγορος υπεράσπισης  κ. Θεονύμφη Μπέρκη εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην πορεία θα αναδειχθούν όλα τα πραγματικά περιστατικά που θα επαληθεύσουν τους ισχυρισμούς του εντολέα της. Θεωρεί ότι η προφυλάκιση του στην παρούσα φάση ήταν αναπόφευκτη υπό το βάρος μίας τόσο απεχθούς καταγγελίας αλλά και της δημοσιότητας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει