Σαράντα δόκιμοι στα μέτρα του αεροδρομίου

… ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΛΥΤΑ

276

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου όταν κατά πληροφορίες αδέσποτο σκυλί, από τα δεκάδες που συνωστίζονται στους χώρους του αεροδρομίου, επιτέθηκε και δάγκωσε ένα παιδάκι, το οποίο ετοιμαζόταν να ταξιδέψει με τους γονείς του στο εξωτερικό.

Στο παιδί, το οποίο αρχικά τρόμαξε, προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τους γονείς να ζητούν να υποβάλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο Αστυνομικό Τμήμα του Αερολιμένα. Τελικά μήνυση δεν υποβλήθηκε καθώς η κατάσταση του παιδιού δεν ήταν απαγορευτική για να ταξιδέψει.

Σύμφωνα με κύκλους του αεροδρομίου Ηρακλείου, η κατάσταση με τα αδέσποτα ζώα έχει τεθεί εκτός ελέγχου.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι η παρουσία των αδέσποτων, που πολλές φορές εισέρχονται στην πίστα, αποτελεί νούμερο “ένα” παράγοντα κινδύνου για την πρόκληση σοβαρών ατυχημάτων.

Για τον λόγο αυτό γίνονται αυστηρές συστάσεις στους εργαζόμενους να μην ταϊζουν τα ζώα, όμως ανθρώπινα και μόνο η «εντολή» αυτή συχνά παραβιάζεται.

Ενίσχυση με 40 δόκιμους

Σημαντική «ανάσα» αναμένεται να δώσει στη λειτουργία του αεροδρομίου Ηρακλείου η παρουσία των 40 δοκίμων που εστάλησαν προς ενίσχυση του Τμήματος του Αερολιμένα και ήδη τη Δευτέρα έπιασαν δουλειά.

Την ίδια ώρα με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι συλλήψεις διακινητών που επιχειρούν να περάσουν σε πτήσεις του εξωτερικού παράνομους μετανάστες.

Διαπιστώνεται ότι αρκετοί από τους συλληφθέντες διακινητές έχουν πάρει άδεια παραμονής στη Γερμανία. Μόλις προχθές συνελήφθη μία γυναίκα από τη Συρία με άδεια παραμονής των γερμανικών Αρχών.

Μητέρα δύο παιδιών, ταξίδεψε από τη Γερμανία στην Ελλάδα, συνοδευόμενη από το κοριτσάκι της. Στο Ηράκλειο παρέλαβε ένα αγοράκι από το Αφγανιστάν, το οποίο επιχείρησε να περάσει από τον έλεγχο ως δικό της γιο. Έγινε όμως αντιληπτή και συνελήφθη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει