Παγκόσμια χαμόγελα για την Ταϊλάνδη

ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

155

Με χαμόγελα αλλά και δάκρυα χαράς υποδέχθηκαν χθες στην Ταϊλάνδη την ευχάριστη είδηση ότι όλα τα παιδιά κατάφεραν να βγουν έξω απ’ το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, που έγινε γι’ αυτά και τον νεαρό προπονητή τους φυλακή επί 17 ημέρες.

Ο γιατρός και όλοι οι δύτες της επίλεκτης μονάδας του Πολεμικού Ναυτικού SEAL, που παρέμεναν στο σπήλαιο αφότου εξήλθαν πρώτα τα τελευταία παιδιά, κατάφεραν επίσης να βγουν και είναι ασφαλείς, είπε ο αρχηγός της αποστολής διάσωσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν.

Τα παιδιά έχουν τεθεί σε καραντίνα στο νοσοκομείο. Δύο από αυτά νοσηλεύονται με συμπτώματα πνευμονίας, ενώ όλα φορούν ειδικά προστατευτικά γυαλιά μέχρι να προσαρμοστούν ξανά τα μάτια τους στο φως του ήλιου. Είναι αδυνατισμένα αλλά γενικά η κατάστασή τους κρίνεται καλή.

Λίγο μετά την επιχείρηση διάσωσης, που όλος ο κόσμος παρακολούθησε με αγωνία, ξέσπασαν ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην πόλη Τσιάνγκ Ράι στη βόρεια Ταϊλάνδη, όπου βρίσκεται το σπήλαιο, αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές.

Από χθες οι πολίτες της χώρας κατέκλυσαν τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να διατρανώσουν τον ενθουσιασμό τους με hashtag όπως #Hooyah, μια λέξη που χρησιμοποιείται από το πολεμικό ναυτικό για την ανύψωση του ηθικού των στελεχών του, όπως κι ετικέτες όπως #Heroes (Ήρωες) και #Thank you (Σας ευχαριστούμε).

«Είστε οι ήρωές μας!» έγραψαν ορισμένοι σε λεζάντες κάτω από σκίτσα που ανάρτησαν όπου απεικονίζονται τα αγόρια και ο προπονητής τους μαζί με δεκάδες διασώστες, εθελοντές και στρατιωτικό προσωπικό.

«Δεν είμαστε βέβαιοι εάν μιλάμε για ένα θαύμα, ένα επιστημονικό επίτευγμα ή κάτι άλλο. Και οι 13 Wild Boars βγήκαν από το σπήλαιο» έγραψε η μονάδα SEAL του πολεμικού ναυτικού λίγα λεπτά μετά τη διάσωση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει