Όταν το επιχειρείν πάει στο χωράφι

350

Το δεύτερο μάθημα του Αγροτικού Σχολείου Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας, “Φτιάξε το επιχειρηματικό σου μοντέλο & αποφάσισε έξυπνα” υλοποιήθηκε με επιτυχία το περασμένο Σάββατο 7 Ιουλίου στο Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας – B.I.C. Κρήτης.

Οι μαθητές που γέμισαν την αίθουσα ήταν αγρότες έμπειροι και νέοι, αλλά και φοιτητές και επαγγελματίες με ενδιαφέρον για την αγροτική οικονομία. Εντυπωσιακό ήταν το συμβάδισμα της ωριμότητας και της νιότης, καθώς και η ισόποση παρουσία ανδρών και γυναικών στην τάξη των εκπαιδευομένων.

Ο δρ Χρήστος Λεμονάκης, επίκουρος καθηγητής του ΤΕΙ Κρήτης, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο παράρτημα Αγίου Νικολάου και εισηγητής του σεμιναρίου, διατήρησε αμείωτη την προσοχή των συμμετεχόντων με την παρουσίαση θεμάτων όπως η μεθοδικότητα στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων, ο επιχειρηματικός σχεδιασμός και ο σχεδιασμός business model canvas σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Τα θέματα έγιναν κατανοητά από τους συμμετέχοντες με πρακτικά παραδείγματα, ασκήσεις και συζήτηση.

Οι συμμετέχοντες συνέχισαν και στα διαλείμματα να συζητούν δημιουργικά πάνω σε κρίσιμα ζητήματα της αγροτικής δραστηριότητας όπως η συλλογικότητα, η εμπορία και η προώθηση των τοπικών προϊόντων, αποδεικνύοντας ενεργό προβληματισμό αλλά και διάθεση συμμετοχής σε απαραίτητες βελτιωτικές δράσεις, με πολλές ιδέες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει