Οι αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας

ΠΩΣ ΟΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΕΠΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

132

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΠΟ την προκήρυξη του νέου Κυπέλλου Ελλάδας, στο οποίο δεσπόζει ως γνωστόν, η καινοτομία της συμμετοχής των 53 κυπελλούχων των κατά τόπους Ενώσεων.

Συνολικά στον θεσμό θα συμμετάσχουν φέτος 85 ομάδες και υπολογίζεται να διεξαχθούν 130 αγώνες.

Από τους 53 κυπελλούχους των ΕΠΣ, θα προκύψουν τελικά 16 ομάδες, οι οποίες θα αναμετρηθούν με τις 16 ΠΑΕ της Β’ Εθνικής για την ανάδειξη των 16 ομάδων, οι οποίες μαζί με τις 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκα θα πάρουν μέρος στην κυρίως διαδικασία των ομίλων.

Μετά θα ακολουθήσουν τα νοκ άουτ ως τον τελικό, όπως συμβαίνει πάντα. Ας δούμε αναλυτικά το νέο σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου, σε ότι αφορά τις προκριματικές φάσεις και μέχρι τους Ομίλους:

1η προκριματική φάση

Θα πάρουν μέρος οι 53 κυπελλούχοι των Ενώσεων. Μία ομάδα άνευ αγώνα, θα περάσει στην επόμενη φάση και οι υπόλοιπες 52 θα δημιουργήσουν 26 ζευγάρια από τα οποία μετά από μονούς αγώνες, θα προκύψουν 26 ομάδες. Στη διαδικασία της κλήρωσης οι ομάδες θα διαχωριστούν βάσει γεωγραφικών κριτηρίων.

2η προκριματική φάση

Θα συμμετάσχουν οι 27 ομάδες που προκρίθηκαν από την α’ φάση. Με κλήρωση θα περάσουν 5 ομάδες άνευ αγώνα στην επόμενη φάση και οι υπόλοιπες 22 θα δημιουργήσουν 11 ζευγάρια από τα οποία, μετά από μονούς αγώνες θα προκύψουν 11 ομάδες. Και εδώ θα ισχύσουν τα γεωγραφικά κριτήρια στην κλήρωση.

3η προκριματική φάση

Θα πάρουν μέρος οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν από τη β’ φάση και μαζί με τις 16 ομάδες της Β’ Εθνικής, θα δημιουργήσουν 16 ζευγάρια από τα οποία, μετά από μονούς αγώνες, θα προκύψουν 16 ομάδες, οι οποίες θα προκριθούν στη φάση των ομίλων.

Φάση των «32»

Θα συμμετάσχουν οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν από την προηγούμενη φάση και οι 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Θα σχηματίσουν 8 ομίλους των 4 ομάδων.

Έπειτα από τρεις αγωνιστικές, θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο στη φάση των «16» (νοκ άουτ).

Ο τελικός προγραμματίστηκε να διεξαχθεί στις 18 Μαϊου 2019 στο ΟΑΚΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει