Με επιτυχία 10 χρόνια εκδηλώσεις στο Χώνος

267

Τα δέκα τους χρόνια γιόρτασαν φέτος  οι   τριήμερες  πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις  που οργανώνονται με την ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας στο Χώνος Μυλοποτάμου.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Χωνιανιανών Μυλοποτάμου «Το Χώνος» με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Μυλοποτάμου, έγιναν και φέτος με επιτυχία ενώ  αποτελούν πλέον θεσμό για την περιοχή του Μυλοποτάμου.

Φέτος δύο αδέλφια, ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης, που η φήμη τους έχει ξεπεράσει την Κρήτη, ένωσαν το ταλέντο τους για να μας δείξουν ότι η παράδοση της Κρήτης έχει συνέχεια και έχει μέλλον.

Ανοίγοντας τις εκδηλώσεις στην ομιλία της η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Ζωή Φλουρή τόνισε ότι «στον Πολιτιστικό Σύλλογο είμαστε  υπερήφανοι γιατί εδώ και δέκα χρόνια  κρατάμε  γερά τα θεμέλια των παραδοσιακών κρητικών μας εθίμων και μεταφέρουμε την πλούσια κληρονομιά μας στις νεότερες γενιές».

«Μεταφέρουμε, συνέχισε η κ. Φλουρή, τη βαθιά πίστη μας για ένα καλύτερο αύριο. Αυτές οι μνήμες, όσο παράξενο και αν ακούγεται, μπορούν να μας κρατήσουν όρθιους μέσα στη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα».

Επίσης, σε μια όμορφη λαϊκή βραδιά    στον προαύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου, εμφανίστηκαν οι   Βάλλια Ειρηναίου, Λευτέρης Ντελής, Γιώργος Μποζατζίδης ενώ στο μπουζούκι τους συνόδευσε ο  Στράτος Κουμπάς.

Φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Χωνιανιανών Μυλοποτάμου «Το Χώνος» αποφάσισε να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην τέχνη της   κρητικής μαγειρικής. Της μαγειρικής που στο πέρασμα των χρόνων μένει αναλλοίωτη και μας διαφημίζει σε ολόκληρο τον κόσμο. Για αυτό τον λόγο οργάνωσε  και τις τρείς μέρες των εκδηλώσεων  σεμινάρια   για μικρούς και μεγάλους που έκανε η καταξιωμένη στο είδος της Λένα Ηγουμενάκη.

Επίσης φέτος οι εκδηλώσεις ασχολήθηκαν με το σαπούνι από λάδι, αλλά και το χαρούπι  «τη σοκολάτα της Κρήτης» με οδηγό τη Δέσποινα Μαθιουδάκη.

Επίσης έγιναν παράλληλες και αθλητικές εκδηλώσεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει