επι… ΚΡΗΤΙΚΑ

126

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και χρόνια πολλά στην Όλγα που γιορτάζει σήμερα. Τι θα πει ότι δεν είναι συνηθισμένο όνομα; Πρόχειρα πρόχειρα μου έρχονται τρεις στο μυαλό. Η Όλγα Τρέμη, η Όλγα Μαλέα και η θεία Όλγα, που κάνει την κακαβιά στη Χιόνα!

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ περπατά αργά αλλά όχι βασανιστικά. Ένας καλός λόγος για να μην πλήξουμε εμείς οι ποδοσφαιρόφιλοι αλλά και μπασκετόφιλοι είναι οι θερινές μετεγγραφές. Λίγες ακόμα, αλλά κάτι κινείται.

ΣΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ρυθμούς κινείται και η ΝΔ. Η ομάδα της… Πειραιώς απέκτησε τον Γιώργο Κατσιαντώνη από την Ένωση Κεντρώων, με τους οποίους είχε σπάσει το συμβόλαιό του νωρίτερα.

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ και μάλιστα τι μετεγγραφή έκανε η Φώφη που πήρε στο ΚΙΝ.ΑΛ για το κομμάτι της επικοινωνίας, που θεωρείται βασικό, τον Σταμάτη Μαλέλη.

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ μαθαίνουν οι νέοι, ο Σταμάτης Μαλέλης είναι ο άνθρωπος που καθιέρωσε τα «παράθυρα» στην ελληνική τηλεόραση, στα οποία βγήκε τουλάχιστον η μισή Ελλάδα από το ’90 και μετά. Όποιος δεν θυμάται τη «μάνα raver» στο δελτίο, αγνοεί την ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης.

ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ο Μαλέλης, όπου και αν δούλεψε, έφερε νούμερα, ενίοτε και εντυπωσιακά. Αυτά τα νούμερα προσδοκά σε ποσοστά και η Φώφη, μπας και ξεκολλήσει το ΚΙΝ.ΑΛ. από τα μονοψήφια.

ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ οι χήρες, μα να κλαίνε και οι παντρεμένες… Κάπως έτσι φαντάζουν οι διαμαρτυρίες φαντάρων που υπηρετούν στο Πεντάγωνο. Έχει, λένε, πολλές υπηρεσίες και ακόμα περισσότερους κοριούς. Κι εμείς που νομίζαμε ότι το Πεντάγωνο έχει μόνο «βύσματα»!

Η ΖΩΗ Κωνσταντοπούλου έδωσε συνέντευξη στο βρετανικό Guardian και είπε ότι η απομάκρυνση του Τσίπρα από την εξουσία θα είναι το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Ε, τότε να βρούμε και ένα Καραμανλή στο Παρίσι, να τον φέρουμε πίσω για να δέσει το γλυκό!

Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ βρίσκεται σε φάση διαπραγμάτευσης για το Brexit αλλά τη διαδικασία δυσχεραίνει το exit… υπουργών!

ΘΛΙΨΗ μόνο προκαλεί η εικόνα σε τμήμα των τειχών του Ηρακλείου, όπου λείπουν πολλές πέτρες. Και δεν είναι ότι κατέρρευσαν και έπεσαν κάτω. Κάποιο χέρι σα να τις έχει πάρει. Υπό άλλες συνθήκες θα λέγαμε ότι θα χρησιμοποιηθούν από κάποιους για να… πάρουν με τις πέτρες κάποιους άλλους. Είναι όμως τόσο μεγάλες…

Ο… Επικρητικός

Μπορεί επίσης να σας αρέσει