ΧΘΕΣ… ΣΗΜΕΡΑ… ΑΥΡΙΟ…

739

@patris
Αλληλογραφία με τις Αρχάνες άνοιξε το Μπάκιγχαμ. Από τα ανάκτορα έφυγαν ευχαριστήριες επιστολές για τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας, αλλά και τον αρωματοποιό των Αρχανών. Μόνο στον Προκόπη δεν έφτασε επιστολή.
Elta

Ο ανθρώπινος Κεφαλογιάννης και ο… Τσώρτσιλ

Ο Μανόλης Κεφαλογιάννης στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε άφησε κατά μέρος τον ξύλινο και άνευρο λόγο των πολιτικών και έδειξε την άλλη πλευρά του, την ανθρώπινη, που πολλές φορές για λόγους που όλοι αντιλαμβανόμαστε παραμένει αθέατη.

Αφού δήλωσε ευτυχής και γεμάτος από εμπειρίες, ευχαρίστησε τη ζωή που του τις προσέφερε απλόχερα και παράλληλα ευχήθηκε να είναι υγιής για ν’ ανταποδώσει στην κοινωνία μέρος από τις χαρές που του έδωσε. Στην ίδια συνέντευξη ο Μανόλης Κεφαλογιάννης αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος στους δικούς του ανθρώπους, τους ιδιαίτερα αγαπητούς, κάνοντας και την αυτοκριτική του. Παραδέχτηκε ότι κάποιες φορές στη μέχρι τώρα πορεία του στην πολιτική πίεσε παραπανω από τα επιτρεπτά όρια τα πρόσωπα που αγαπάει. Στον δε επίλογο της συνέντευξης, δανειζόμενος Τσώρτσιλ,  εξέφρασε την ελπίδα οι φίλοι του να μην του καταλογίζουν ότι έχει  όλα τα προτερήματα που απεχθάνονται και δεν έχει κανένα από τα ελαττώματα που θαυμάζουν.

Βρείτε μόνοι σας τη λύση

Μετ’ εμποδίων γίνεται και φέτος η δακοκτονία στο Ηράκλειο, σε μια ελαιοκομική χρονιά που δεν τη λες και βεντέμα. Λόγω των συγκυριών (καιρικές συνθήκες και ανομοιόμορφη καρποφορία) σε πολλές περιοχές καταγράφονται υψηλοί δακοπληθυσμοί, ενώ σε πρώιμες περιοχές του νομού ήδη καταγράφονται προσβολές του ελαιόκαρπου. Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε το γεγονός ότι σε περιοχές με μικρά ποσοστά καρποφορίας η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι αμφίβολη, μπορείτε να κατανοήσετε τη θέση των ελαιοπαραγωγών. Οι υπηρεσίες τούς λένε πλέον ότι πρέπει να είναι σε εγρήγορση και να μεριμνήσουν οι ίδιοι για την προστασία της παραγωγής τους.

Μέλος της Εταιρείας

Έναν επιπλέον λόγο για να είναι χαρούμενος έχει ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρακατσάνης. Χθες ενημερώθηκε και επίσημα ότι έγινε μέλος της Ελληνικής Μετεωρολογικής Εταιρείας (Ε.ΜΤ.Ε.).

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο  Μιχάλης Καρακατσάνης είναι μετεωρολόγος, προερχόμενος από τον στρατό. Τι άλλο να του ευχηθούμε από ακριβέστερες προγνώσεις;

Να συντονιστούν τα λεωφορεία

Τα όσα συμβαίνουν στο κέντρο της πόλης, καθώς και το κυκλοφοριακό χάος των πρωινών ωρών, δεν είναι είδηση πλέον.

Ούτε το γεγονός πως η αύξηση των οχημάτων λόγω εσωτερικού τουρισμού έχει κάνει τα προβλήματα εντονότερα.

Αυτό όμως που ίσως θα μπορούσε να εξεταστεί σχετίζεται με τα δρομολόγια των λεωφορείων.

Διότι όσοι κινούνται στο κέντρο της πόλης καθημερινά μπορούν εύκολα να διαπιστώσουν το εξής παράδοξο: ή θα κινούνται μέσα στο κέντρο της πόλης από τρία έως πέντε λεωφορεία την ίδια στιγμή ή δεν θα κινείται κανένα. Μήπως δημοτική Αρχή και διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ να δουν το θέμα  με σκοπό να εξεταστούν τροποποιήσεις προς όφελος όσων κινούνται στην πόλη;

Πάνε στους γάμους και ακάλεστοι!

Αρνητικά σχολιάζεται η παρουσία πλήθους πολιτευτών της Νέας Δημοκρατίας που δεν αφήνουν καμία ευκαιρία- εκδήλωση να πάει χαμένη. Αυτοί που έχουν λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα είναι υποψήφιοι του κόμματος, μάλιστα, έχουν από καιρό αρχίσει να «οργώνουν» τον νομό και να κανονίζουν τις συμμαχίες τους, με κάποιες περιοχές, ειδικότερα της ενδοχώρας, να έχουν «κλειδώσει» με πολιτικές συμφωνίες που θα ενεργοποιηθούν όποτε κι αν πραγματοποιηθούν οι εκλογές. Ωστόσο, η παρουσία τους στις κοινωνικές εκδηλώσεις προκαλεί ποικίλα σχόλια, όταν μάλιστα εμφανίζονται και ακάλεστοι! Γι’ αυτό και στο Facebook τούς έχουν βγάλει στο κοντάρι…

Με ποιους μιλά ο Κυριάκος…

Αυτό που ενδεχομένως δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σιωπηλά αλλά μεθοδικά, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Εκτός από τις εισηγήσεις που δέχεται, αλλά και την πανελλαδική ενημέρωση που έχει για το τι συμβαίνει σε κάθε περιφέρεια, είναι ο ίδιος που ανά τακτά χρονικά διαστήματα επικοινωνεί με τους ανθρώπους που θεωρεί ικανότερους και κατάλληλους να στηρίξουν τις εκλογές. Είναι φυσικά και η Ντόρα που έχει τον πρώτο λόγο στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Κρήτης.

Η θερινή μετεγγραφή

Τον δρόμο που άνοιξε ο Γιάννης Καλλιάνος ακολούθησε ο πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων και νυν ανεξάρτητος  Γιώργος Κατσιαντώνης, προσχωρώντας στη Νέα Δημοκρατία.

Μετά τη δήλωσή του μέσω της οποίας δημοσιοποίησε την πρόθεσή του να προσχωρήσει στη ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης τον δέχτηκε χθες το απόγευμα στο γραφείο του στην Πειραιώς. Όχι, επίσημη παρουσίαση της μετεγγραφής με το οπαδικό κασκόλ στον λαιμόδεν έγινε…

Σήμερα η εκλογή του διευθυντή

Σήμερα αναμένεται να γίνει η εκλογή του αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Βιολογίας δρος Νίκου Πουλακάκη στη θέση του διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Χθες δεν υπήρξε απαρτία στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών κι έτσι οι εκλογές θα γίνουν σήμερα, από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Κοσμητείας στο κτήριο Διοίκησης Β’.

Κι άλλη δεξιά… συνιστώσα

Την έναρξη των εργασιών για ίδρυση κομματικού σχηματισμού που θα κινείται στον χώρο της δεξιάς ανακοίνωσαν  ο ανεξάρτητος βουλευτής Δημήτρης Καμμένος και ο  Τάκης Μπαλτάκος, που στο παρελθόν είχε διατελέσει γενικός γραμματέας της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στόχος του νέου κόμματος είναι ο σχηματισμός ενός ευρύτερου «πατριωτικού μετώπου» προκειμένου, όπως επισημαίνεται, να ανακοπεί η εκχώρηση του όρου «Μακεδονία» στα Σκόπια αλλά και να απομακρυνθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πρόεδρος του κόμματος θα είναι ο κ. Καμμένος ενώ γενικός γραμματέας ο κ. Μπαλτάκος, που απ’ όσο θυμάμαι και στο παρελθόν είχε ψαχτεί για την ίδρυση κόμματος.

Έλλειψη ενημέρωσης

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο λόγος για τον οποίο η ΔΕΥΑΗ, όταν προκύψει μια σοβαρή ζημιά, δεν βγάζει μια ανακοίνωση και να περιγράφει ποιο είναι το πρόβλημα και πότε θα λυθεί. Δεν είναι καλύτερα ο πολίτης να είναι ενημερωμένος για το τι ακριβώς συμβαίνει και να γνωρίζει πότε θα αντιμετωπισθεί για να κάνει τον προγραμματισμό του; Η αντίθετη τακτική, η οποία δείχνει  απαξίωση στο πρόσωπο των πολιτών και στις ανάγκες ενημέρωσης της κοινωνίας, σίγουρα δεν βοηθά ούτε την ίδια τη ΔΕΥΑΗ…

Τους πήραν στον λαιμό τους

Είναι μεγάλη αθλιότητα αυτό που συμβαίνει με τον κοινωνικό τουρισμό, καθώς ο ΟΑΕΔ  πήρε στο λαιμό του χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι περίμεναν πώς και πώς την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που έγινε αργά χθες το βράδυ… Τώρα το πότε θα γίνουν οι ενστάσεις, πότε θα έχουμε οριστικούς πίνακες φαίνεται ότι δεν απασχολεί τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, που με ευθύνη της έχει χαθεί ουσιαστικά όλη η τουριστική σεζόν. Διότι μέχρι να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία είναι ζητούμενο πόσοι εργαζόμενοι θα καταφέρουν να βρουν κυριολεκτικά «μια θέση στον ήλιο», σε ένα αξιοπρεπές κατάλυμα μέσα στον Αύγουστο που είναι ο μήνας της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.

Μην έχετε αυταπάτες

Για να μην έχετε αυταπάτες σχετικά με τα ψάρια που τρώτε και καμιά φορά τα χρυσοπληρώνετε… Πλέον, περισσότερο από το 50% των ψαριών που καταναλώνονται παγκοσμίως προέρχονται από τις ιχθυοκαλλιέργειες. Στην εξαμηνιαία αναφορά της Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) καταγράφεται επίσης πως η παγκόσμια παραγωγή ψαριών έφτασε νέα ύψη ρεκόρ, κυρίως χάρη σε νέες ιχθυοκαλλιέργειες στην Κίνα. Επίσης, ένα στα τρία ψάρια τα οποία αλιεύονται δεν φτάνει ποτέ στο τραπέζι μας, καθώς είτε πετιέται πίσω στη θάλασσα είτε αχρηστεύεται πριν να μπορεί να φαγωθεί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει