ΧΘΕΣ… ΣΗΜΕΡΑ… ΑΥΡΙΟ…

403

@patris
Αν δεν ήταν οι αλλοδαποί, ο πληθυσμός της Ελλάδας θα είχε μειωθεί ήδη στα 8 εκατομμύρια κατοίκους. Το λέει ξεκάθαρα ο Ασκητής. Πού είναι τώρα οι Ελληνάρες, οι μπρουτάλ, να τον αμφισβητήσουν;
Dimotologos

Όλοι εύχονται περαστικά στον αρχηγό

Σοβαρό ιατρικό πρόβλημα προέκυψε με την υγεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη. Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, ο 61χρονος Ρεθυμνιώτης θα παραμείνει για 15 ημέρες υπό ιατρική παρακολούθηση στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και για το διάστημα αυτό τα καθήκοντα του αρχηγού θα ασκεί ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.

Τι ακριβώς συμβαίνει με την υγεία του ναυάρχου Αποστολάκη δεν έχει γίνει γνωστό. Αδιευκρίνιστο παραμένει επίσης αν έχει ήδη υποβληθεί ή πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργείο.

Είναι πάντως ένα ερώτημα βαρύνουσας σημασίας, τι συμβαίνει με την υγεία του ναυάρχου, που προέρχεται από τη Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών και ακόμη και πριν από λίγες ημέρες εκτελούσε άλματα με το αλεξίπτωτο ή έκανε καταδύσεις.

Κάποτε ήταν ιστορικό ξενοδοχείο

Αν κάποιος επισκέπτης δεν γνώριζε την ιστορία του, θα πίστευε πως πρόκειται για κάποιο εγκαταλελειμμένο χάλασμα. Κι όμως, η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στον Καρτερό κι απεικονίζει μερικώς μόνο την εγκατάλειψη και την κατάντια του ιστορικού μοτέλ “Ξενία”. Ο χώρος θυμίζει γενικότερα σκουπιδότοπο, ενώ κάποιες από τις εγκαταστάσεις του είναι φανερό πως έχουν μετατραπεί σε πρόχειρο ή μόνιμο κατάλυμα Ρομά.

Γιατί καθυστερεί το Ν.Ε.Ο.;

Δεν πέρασε πολύς καιρός από όταν διεγράφη από τη ΝΔ. Η Κατερίνα Παπακώστα, ανεξάρτητη βουλευτής πλέον, έχει βάλει σκοπό να δημιουργήσει έναν δικό της πολιτικό σχηματισμό, ένα πολιτικό κόμμα που έχει ανακοινώσει ότι θα ονομάζεται Ν.Ε.Ο.

Το… νέο πάντως δεν έρχεται με αναρτήσεις στο Twitter, τάχα μου σε στιγμές χαλάρωσης και ευφορίας. Αυτό το κάνουν πολλοί και σίγουρα δεν πρόκειται για νεωτερισμό. Αφήστε δε που είναι και εντελώς συστημικό…

Νομοσχέδιο – ύμνος στους εργοδότες…

Τελικά μήπως την είχαμε παρεξηγήσει αυτή την κυβέρνηση; Μήπως είναι περισσότερο φιλική με την εργοδοσία και εμείς την κακολογούσαμε και τις προσάπταμε άδικα ότι αφορίζει το επιχειρείν; Διότι, πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Bουλή για την αδήλωτη εργασία και είναι ένας ύμνος στους εργοδότες-παραβάτες!

Oι εργοδότες στο εξής έχουν δικαίωμα να παρανομούν, να μη δηλώνουν τους εργαζόμενους, όταν όμως αποκαλυφθούν, πάλι έχουν το δικαίωμα, αντί των προστίμων… να προσλάβουν τον μισθωτό για τρεις μήνες έως ένα χρόνο και να τη γλυτώσουν!

Όπως καταλαβαίνετε, τα πρόστιμα εξαφανίζονται όπως και οι εισφορές ή και μέρος των μισθών που δεν καταβλήθηκαν στον εργαζόμενο, στη διάρκεια που τον είχαν και δούλευε στη… ζούλα.

Κάλπες τον Οκτώβριο περιμένει η ΝΔ

Για εκλογές ενημερώνομαι πως ετοιμάζεται η Νέα Δημοκρατία πανελλαδικά, η οποία τις προσδιορίζει το αργότερο ως τον Οκτώβρη.

«Αν ο Τσίπρας δεν θέλει να εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη κι είναι έξυπνος, δεν θα καθυστερήσει τις εκλογές γιατί κάθε μέρα καταστρέφεται» μεταφέρουν χαρακτηριστικά άνθρωποι από το περιβάλλον Μητσοτάκη. Την ίδια στιγμή, βέβαια, διευκρινίζουν πως οι πιέσεις που δέχεται ο Τσίπρας από υπουργούς και Ανεξάρτητους Έλληνες είναι τεράστιες, προκειμένου να πάει σε τριπλές κάλπες το επόμενο καλοκαίρι, αλλά και να δώσει «ανάσα» στους δεμένους με την… καρέκλα.

Σταυρόλεξο το ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου

Κι ενώ όλοι ετοιμάζονται για τις εκλογές σε επίπεδο αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο Ηράκλειο φαίνεται πως η τελική κατάρτιση του ψηφοδελτίου θα είναι σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Αυτό συμβαίνει διότι, όπως μαθαίνω, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει ως στόχο στην Κρήτη να πιάσει… ταβάνι η Νέα Δημοκρατία. Αυτό σημαίνει πως επιδίωξή του είναι να δημιουργηθούν τέσσερα ψηφοδέλτια με τους καλύτερους δυνατούς υποψήφιους. Την ίδια στιγμή, υπάρχει πρόθεση για μεγάλη εκπροσώπηση γυναικών, με τη «βάση» για το Ηράκλειο  να είναι οι τρεις σοβαρές γυναικείες υποψηφιότητες. Οπότε γίνεται αντιληπτό ότι το ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου αναμένεται να είναι ένα από τα «δυσκολότερα» ως προς τη συγκρότησή του, αφού οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές και το ενδιαφέρον ξεπερνά τη ζήτηση.

Εικόνες από το παρελθόν στις παραλίες

Ολίγον από την ασπρόμαυρη ελληνική ταινία «Οικογένεια Χωραφά» θυμίζει αυτές τις ημέρες το σκηνικό σε πολλές παραλίες του νησιού, μα ένα παραπάνω στην παραλία της πρώην αμερικάνικης βάσης Γουρνών. Μπουλούκια, μπαγάζια, πολυμελείς οικογένειες, αυτοσχέδια τροχόσπιτα, πρόχειρες ψησταριές, σεντόνια, κουβέρτες, κιλίμια, χαλιά, σαμπρέλες, μπανιερά και ακίνητοι στις πλαστικές καρέκλες ο παππούς και η γιαγιά. Η αθάνατη ελληνική οικογένεια χύμα στο κύμα. Είναι και αυτή η ρημάδα η κρίση, που τα μεγεθύνει όλα και τα κάνει να φαίνονται υπερβολικά. Από την άλλη όμως, τι να κάνει και ο Έλληνας, να κάτσει σπίτι και να κλαίει τη μοίρα του; Όχι βέβαια! Εξάλλου, αν ο Έλληνας έμαθε και αφομοίωσε ένα πράγμα μεγαλώνοντας, είναι ότι τα μπάνια του λαού είναι απαραβίαστα. Ποιος και γιατί θα τον προτρέψει λοιπόν ν’ αρνηθεί τη φύση του;

Οι συμμαθητές του Χριστόφορου στο Παγκρήτιο!

Μία φωτογραφία από το παρελθόν, γεμάτη αναμνήσεις και πολλά γνωστά πρόσωπα.

Τα νήπια του Παγκρητίου το 1979 σε ηλικία 5-6 ετών.

Ο όρθιος πρώτος αριστερά είναι ο κ. Μιχάλης Ζωγραφάκης – Σφακιανάκης, που έστειλε και τη φωτογραφία στην  “Π”, ενώ ο πρώτος καθιστός αριστερά είναι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.  Στο πλάι του ο Γιάννης Οικονόμου του Galaxy και ακριβώς δίπλα του η Χριστίνα Μαρούδα. Διακρίνονται ακόμη η Μαριλένα Ζαχαροπούλου, η Μελίνα Ματζαπετάκη, ο Νίκος Νταγιαντάς και πολλοί άλλοι. Προσπαθείστε να τους βρείτε!

Άφησε το στίγμα του

Με βαθιά θλίψη το Ηράκλειο αποχαιρέτησε χθες τον γνωστό αρχιτέκτονα Βαγγέλη Ατζολετάκη, ο οποίος πέθανε ξαφνικά το Σάββατο. Με αφορμή τον πρόωρο και ξαφνικό θάνατό του, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θυμήθηκαν μια σπουδαία μελετητική δουλειά που έχει τη σφραγίδα του και αφορά στην αποκατάσταση των απαράδεκτων συνθηκών πρόσβασης των ΑΜΕΑ στο κέντρο και περιφερειακά της πόλης. Πεζοδρόμια με απίστευτα μικρό πλάτος, που κι αυτό εξαφανίζεται αφού καταλαμβάνεται από κάδους, δένδρα, παγκάκια, ράμπες αναπήρων που μοιάζουν με σκαλοπάτια, διαβάσεις πεζών χωρίς ράμπες, “οδηγοί τυφλών” που οδηγούν στο πουθενά ή κατευθείαν σε στύλους.

Το σπουδαίο αυτό υλικό θα το αξιοποιήσει άραγε η Λότζια ή έχει περιορίσει τον πήχη της αποτελεσματικότητάς της τόσο χαμηλά που δεν την αφορά…

Πληθώρα ελέγχων

Μπορεί το Ηράκλειο να θύμιζε πόλη–φάντασμα, ειδικά τις μεσημβρινές ώρες του Σαββατοκύριακου, αυτό όμως δεν έδειξε να αποτελεί παράγοντα εφησυχασμού για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Είναι χαρακτηριστικό πως σε διάφορα σημεία εντός της άδειας φαινομενικά πόλης σημειώθηκε πλήθος ελέγχων από την Αστυνομία, προκειμένου να βεβαιωθούν τροχονομικές ή άλλων ειδών παραβάσεις. Καλά όλα αυτά αρκεί να μην είναι τα πρόστιμα ο αυτοσκοπός των ελέγχων.

Τους έμεινε το λάδι

Στη Σητεία -και όχι μόνο- είχαν κρατήσει το περσινό λάδι περιμένοντας να πιάσει καλύτερη τιμή, μέχρι που η τιμή κατρακύλησε και το χρυσοφόρο προϊόν τούς έμεινε αμανάτι. Τώρα λοιπόν που κινδυνεύουν να το πουλήσουν ως βιομηχανικό, ξεσηκώνονται για να διεκδικήσουν τα δίκια τους. Καλές οι διεκδικήσεις, αλλά αφενός η πλεονεξία ενίοτε έχει και κόστος και αφετέρου τα ρίσκα πληρώνονται. Και πάντα να ξέρουμε ότι στις αγορές δεν είμαστε εμείς οι καλύτεροι και οι εξυπνότεροι.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει